Binance laat stilletjes de ‘multi-miljoen’ Forbes-rechtszaak wegens laster vallen

Binance Holdings heeft zijn rechtszaak wegens laster tegen Forbes stopgezet met betrekking tot de publicatie van een artikel dat beweerde dat de exchange opzettelijk probeerde Amerikaanse toezichthouders te omzeilen.

‘S Werelds grootste cryptocurrency-exchange, Binance, heeft volgens officiële gerechtelijke documenten zijn rechtszaak wegens laster tegen nieuwspublicatie Forbes en twee van zijn journalisten stopgezet.

Binance Holdings spande in november een rechtszaak aan tegen Forbes, samen met journalisten Michael Del Castillo en Jason Brett, naar aanleiding van een artikel waarin werd beweerd dat Binance opzettelijk de financiële toezichthouders van de Verenigde Staten wilde afleiden en ontwijken.

Op 4 februari werd een kennisgeving van vrijwillig ontslag ingediend bij een Amerikaanse districtsrechtbank in New Jersey, waarmee een einde kwam aan de hangende juridische procedure tegen Forbes. De indiening bevat geen verklaring voor de intrekking van de rechtszaak, en stelt simpelweg dat Binance, “hierbij kennis geeft van zijn vrijwillig (sic) ontslag zonder afbreuk te doen aan de hierboven vermelde actie tegen gedaagden Forbes Media LLC, Michael del Castillo en Jason Brett.”

Forbes ‘diepgaande onderzoek was gebaseerd op een document dat naar verluidt was gelekt van een van de voormalige werknemers van Binance, waarin naar verluidt de strategie van het bedrijf werd beschreven om de inspanningen van Amerikaanse toezichthouders te ondermijnen en tegelijkertijd Amerikaanse klanten te blijven bedienen.

Het document beweerde Binance’s plannen te onthullen om samen te werken met verschillende regelgevende instanties “zonder verwachting van succes”. Andere veronderstelde strategieën die in het document worden beschreven, waren onder meer het preventief aansluiten bij zelfregulerende organisaties en het zogenaamd gebruiken van virtuele privénetwerken (VPN’s) om toezicht door regelgevende instanties te omzeilen.

Binance Holdings, ook wel het ‘Tai Chi-document’ genoemd, beweerde oorspronkelijk dat het Forbes-artikel hen miljoenen dollars aan materiële schade had gekost, en merkte destijds op:

‘Het verhaal bevat talloze valse, misleidende en lasterlijke uitspraken over Binance.’

Een woordvoerder van Binance vertelde dat het ontslag “zonder vooroordeel” was, wat betekent dat het standpunt van het bedrijf over de claims in het artikel ongewijzigd blijft. Ze verklaarden:

“Binance blijft er vast van overtuigd dat het Forbes-artikel van 29 oktober 2020 vals en misleidend is. Zoals het bedrijf aangaf in zijn klacht tegen Forbes, verbindt Binance zich ertoe om alle toepasselijke wet- en regelgeving na te leven en de beweringen van het tegendeel door Forbes hebben geen verdienste. In het belang van het bieden van de best mogelijke service aan zijn gebruikers, vooral in deze tijd van ongekende groei, voert het bedrijf op dit moment geen rechtszaak.“

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.