Bitcoin-bestedingskaart voor Australische startup CryptoSpend goedgekeurd door Visa

Door de uitgifte van een nieuwe Bitcoin (BTC)-betaalpas in Australië goed te keuren gaat Visa, de wereldwijde betalingsgigant, verder met zijn inzet voor de acceptatie van digitale valuta. Woensdag heeft CryptoSpend, de in Sydney gevestigde crypto-uitgavenapp, aangekondigd dat Visa de uitgifte van een fysieke debet kaart heeft goedgekeurd. Australiërs kunnen hiermee hun Bitcoin bij lokale handelaren uitgeven.

De nieuwe kaart dat, naar verwachting, in september op de markt zal komen, zal worden uitgegeven door het grote lokale betalingsbedrijf Novatti. Dit gaven de medeoprichters van CryptoSpend aan in een interview met de Australian Financial Review. Later deze week zal Visa naar verwachting de goedkeuring aankondigen.

Gebruikers zullen met de aankomende crypto-betaalpas een reeks grote cryptocurrencies kunnen uitgeven, waaronder Bitcoin, Ether (ETH), XRP en Bitcoin Cash (BCH), volgens het rapport. BitGo zal het cryptobezit van gebruikers beheren. Andrew Grech, de medeoprichter van CryptoSpend, zei dat de kaart Australiërs een manier zal geven om hun Bitcoin-winsten te verzilveren in plaats van de cryptocurrency te verkopen.

Volgens Grech is het direct uitgeven een handiger manier om het te verkopen. Hij gaf verder aan dat als de markt groen is, iemand zou kunnen zeggen dat het tijd is om een deel van zijn winst uit te geven. Terwijl een andere persoon aan de andere kant van het hek zou kunnen zeggen dat het zal blijven stijgen en dat die eraan zal vasthouden. Volgens Grech hebben ze meer bestedingsvolume gezien als de prijs stijgt.

Voor sommige wereldwijde crypto-uitwisselingen, zoals Binance, heeft Visa de uitgifte van crypto-uitgavenkaarten in Australië al goedgekeurd, volgens de Financial Review. Echter, deze zijn nog niet beschikbaar in het land. Ook crypto-uitwisseling Crypto.com heeft goedkeuring gekregen om een directe uitgever van Visa-betaalpassen in Australië te zijn. Crypto.com bereidt zich voor om binnenkort een kaart te lanceren.

Op het verzoek van Cointelegraph om commentaar, werd niet direct door Visa gereageerd.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo