Dit moet je weten voordat je begin met investeren in cryptocurrency

Crypto futures

Als je overweegt om te investeren in cryptocurrency dan heb je een goede dag uitgekozen. Hoe eerder je begint met investeren, des te langer heb je de tijd om winst te maken. Een goede investering in cryptocurrency heeft namelijk tijd nodig. De naam Bitcoin ken je ondertussen vast wel, maar als beginner hoef je zeker niet alleen in een gevestigde cryptomunt als Bitcoin te investeren. Er zijn namelijk al duizenden verschillende cryptocurrencies waar je uit kunt kiezen.

Investeren in cryptocurrency is niet zonder risico’s

Cryptocurrency wordt als riskant beschouwd omdat de prijzen volatieler zijn dan die van andere activa zoals aandelen. Daarbij kunnen de prijzen van cryptomunten in de toekomst eventueel beïnvloed worden door wijzigingen in regelgeving. Crypto is immers een redelijk nieuwe valuta waardoor de wetgeving nog niet heel concreet is. Een heleboel investeerders voelen zich toch aangetrokken door de potentiële voordelen van investeren in crypto. Als je van plan bent om te investeren dan is het in ieder geval een goed idee om je huiswerk te doen. Het is belangrijk dat je de digitale munt zorgvuldig onderzoekt voordat je het koopt. De transactiekosten kunnen bijvoorbeeld per munt sterk verschillen. Daarnaast is het belangrijk dat je alleen geld investeert in crypto dat je kunt missen.

Weet wanneer je moet stoppen

Het kan lastig zijn om precies te weten wanneer het juiste moment is om winst te pakken. Investeren in crypto lijkt in dat opzicht net als gokken in bijvoorbeeld betFIRST casino. Gokken is een leuke bezigheid waarmee je winst kunt pakken, mits je weet wanner je moet stoppen. Ook bij crypto gaat het grotendeels om een goede timing. Het gaat gepaard met een zorgvuldige planning en discipline. Ten eerste kun je van tevoren een bepaald streefbedrag vast te stellen. Overweeg hoeveel je wilt investeren en wat je eruit wilt halen, maar wees realistisch. Heb je na maanden of jaren het bedrag waar je naar streefde behaald? Dan is het tijd om je winst te oogsten. Ten tweede kun je de investeringen in de gaten houden en afwegen of het juiste moment is aangebroken. Winst nemen is lastig, want je vraagt jezelf eigenlijk of de huidige winst genoeg is of dat je meer wilt. Je denkt waarschijnlijk al snel dat meer altijd beter is. De beste vaardigheid die je als investeerder kunt hebben is weten wanneer genoeg ook echt genoeg is.

Er zijn verschillende manieren om in cryptocurrency te investeren

Wanneer je denkt aan beleggen in cryptocurrency dan denk je waarschijnlijk aan het kopen en behouden van een of meer cryptomunten. Beleggen in cryptocurrency kan vele vormen aannemen. Deze opties variëren van het rechtstreeks kopen van cryptomunten tot het beleggen in cryptofondsen. Je kunt direct cryptomunten kopen via een crypto exchange of via een broker. Het is de meest gebruikte manier van beleggen in crypto. Als je bereid bent om meer risico te nemen dan is het beleggen in verschillende cryptomunten iets voor jou. Daarnaast kun je investeren in bedrijven die gedeeltelijk of volledig op cryptocurrency focussen.

Een hele munt kopen is niet nodig

Zodra je een cryptomunt hebt gekozen die aan je wensen voldoet kun je beginnen met kopen. De waarde van een enkele munt kan oplopen tot duizenden dollars. Daarom kun je bij de meeste beurzen een fractie van een munt kopen. Dit is namelijk een stuk betaalbaarder voor beginnende investeerders. Zodra je de cryptomunt of een gedeelte hiervan bezit wordt het toegevoegd aan je portemonnee. Je ontvangt namelijk een virtuele portemonnee als een account aanmaakt bij een exchange. In deze portemonnee zit geen echt geld natuurlijk, maar codes voor je cryptocurrency.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce