In welke cryptocurrency moet je anno 2022 investeren?

Welke munt wordt de volgende bitcoin. Dat is de vraag die elke crypto belegger zich dagelijks afvraagt. Dat zorgt ervoor dat er veel artikelen rondgaan met is dit de volgende crypto die door het dak gaat. Het is voor velen gewoon gokken. Toch zijn er een aantal aspecten waar je naar kunt kijken om een cryptocurrency project te beoordelen. Het blijft altijd risicovol, maar in welke cryptocurrency moet je anno 2022 investeren? We bespreken het allemaal in dit artikel.

Projecten uit het verleden

Het is altijd moeilijk om te kijken naar cryptocurrency projecten. Welke rol vervullen ze nu echt en waarom is het interessant om te investeren. Welke oplossing bieden ze en waarom is dit zinvol. Zo was Litecoin bijvoorbeeld een heel interessant tijdens de eerste bull run. Doordat het 4 keer sneller was dan Bitcoin zorgde het ervoor dat transacties een stuk sneller werden doorgevoerd.

Het zorgde voor een hoop speculatie en de munt schoot omhoog. Het kwam nooit op dezelfde hoogte als bitcoin, maar het blijft tot op de dag van vandaag een top 20 cryptomunt. De les hieruit is als een cryptocurrency iets beter doet dan een andere munt is de kans zeer groot dat de koers van deze munt in dezelfde lijn zal stijgen als zijn voorganger of zelfs er voorbij gaat.

Nieuwe ontwikkeling in de markt

De laatste bull run stond in het teken van NFT’s hierdoor gingen eigenlijk alle munten die te maken hadden met deze nieuwe ontwikkeling wel in waarde omhoog. Let daarom op projecten die inspelen op de nieuwste ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan energie neutrale projecten zoals ADA of Ethereum 2.0.

Het is geen advies om hierin te investeren. Het is nooit met zekerheid te zeggen dat een bepaalde munt of project de volgende bitcoin killer is. We kijken naar de patronen die er in het verleden zijn opgetreden en zich misschien in de toekomst weer voor kunnen doen.

Welke cryptocurrency kansen zie jij

Bij het onderzoek doen naar verschillende cryptomunten om in 2022 te investeren is het ook altijd belangrijk om naar het team te kijken. Zijn de mensen die aan het project werken al eerder succesvol geweest? Waarom zijn ze overgestapt naar het nieuwe project. Hoe actief zijn ze in de communicatie over hun progressie. Op welke sites worden de projecten genoemd hebben ze grote events gepland staan bijvoorbeeld een mainnet launch of juist een testnet.

Dit zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat een project succesvol wordt of faalt. Maar is het niet altijd het geval kijk bijvoorbeeld naar safemoon een project met een volledig anoniem team wat helemaal door het dak ging, maar daarna ook weer terug naar de grond.

Niemand kan met zekerheid zeggen welk project er in 2022 hot gaat zijn. Maar zolang je goed onderzoek doet, kijkt naar waar de vraag ligt. Kun je met gespreid investeren vergroot je je kansen in de markt. Begin vandaag nog met cryptomunten kopen. Wie weet wat het je in de toekomst allemaal gaat brengen.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce