Terwijl SEC zich richt op Ripple daalt de XRP‌ ‌prijs ‌met ‌21%‌ ‌in twee dagen. Wat gebeurt daarna?

Op Coinbase daalde XRP-prijs in twee dagen met 21% van $ 0,5695 naar $ 0,4491. De berichten op 22 december dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een rechtszaak tegen Ripple aan het voorbereiden was, versnelde de daling. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zei dat de SEC gestemd heeft om crypto aan te vallen, waarbij hij verwees naar een Fortune-artikel.

Garlinghouse schreef dat op 22 december de SEC heeft gestemd om crypto aan te vallen. Verder dat voorzitter Jay Clayton in zijn laatste daad winnaars kiest. En dat hij probeert de Amerikaanse innovatie in de crypto-industrie te beperken tot BTC en ETH. Hij schreef ook dat eenieder weet dat crypto- en blockchain-technologieën niet zullen verdwijnen.

Garlinghouse schreef dat Ripple, XRP heeft en dit zal blijven gebruiken, omdat het de beste digitale asset is voor betalingen. XRP biedt snelheid, kosten, schaalbaarheid en energie-efficiëntie. Bovendien wordt het verhandeld op meer dan 200 beurzen wereldwijd en het zal blijven bloeien, volgens Garlinghouse. Na de tweet van Garlinghouse daalde de XRP-prijs met ruwweg 13%.

Doordat sommige leidinggevenden uit de branche hun bezorgdheid over de situatie kenbaar maakten. Cryptocurrency-handelaren hebben ondertussen gemengde meningen over waar XRP naartoe gaat. Omdat Ripple eerder te maken kreeg met regelgevende hindernissen, zeggen sommigen dat het misschien geen grote impact op de prijs heeft. Terwijl anderen denken dat XRP hierdoor kan blijven vertragen.

Volgens een advocaat is de situatie van Ripple anders dan die van Block.one

Het verschil tussen Ripple en Block.one is een van de belangrijkste discussiepunten van de gemelde rechtszaak van SEC, tegen Ripple. Het bedrijf achter het EOS-ecosysteem, Block.one, kwam tot een schikking met de SEC voor $ 24 miljoen, voordat er een actieve rechtszaak was. De transacties tussen Block.one en de SEC zijn anders dan die van Ripple, omdat Ripple verwacht actieve conflicten aan te pakken.

Een algemeen adviseur bij Compound Finance, Jake Chervinsky, zei nee, de EOS-actie had alleen betrekking op het EOS ERC-20-token op Ethereum. Chervinsky zei dat het niet ging over het native EOS-token op de EOS-blockchain. Hij zei verder dat “Block punt One” schikte zonder actieve rechtszaken en tegen die tijd werd het ERC-20-token niet meer verhandeld.

De SEC zal hier beweren dat een actief verhandeld token een beveiliging is, volgens Chervinsky. Ook zei hij dat terwijl de zaak in behandeling is, de mogelijkheid bestaat dat XRP tijdelijk wordt geschrapt door gecentraliseerde beurzen. Het blijft onzeker, volgens hem, omdat er geen historische prioriteit is voor dit soort regelgevingsconflicten. Hij schreef dat zij alle tijd hebben om te praten over de voordelen van de Ripple-handhavingsactie door de SEC.

Nadat de klacht naar buiten komt. Chervinsky gaf aan dat terwijl de zaak in behandeling is, het nu niet duidelijk is als gecentraliseerde beurzen XRP schrappen. Hij zei ook te willen wedden dat veel advocaten nu noodoproepen plaatsen. Volgens analisten van Santiment steeg het volume op sociale media voor het zoekwoord ‘XRP’ meteen, nadat het nieuws bekend was.

De verwachting voor de XRP-prijs

Doordat de Bitcoin (BTC) -prijs $ 18.000 overschreed, steeg de XRP-prijs sterk in november en schreed een meerjarige neerwaartse trend voorbij. Op Coinbase zag XRP toen een impulsstijging, met een korte FOMO uptrend op de Amerikaanse markt. Michaël van de Poppe, handelaar en Cointelegraph Markt-analist, benadrukte dat een zware retracement waarschijnlijk is, na een enorme impulsgolf.

Van De Poppe legde uit dat terwijl XRP voor de derde keer de $ 0,45 range test, het op zoek is naar verdere correctie. Tegelijkertijd maakt het constant lagere hoogtepunten. Van De Poppe zei dat het heel normaal is om minder vluchtigheid en een correctie te zien na zo’n impulsgolf. Echter, bepaalde handelaren zeggen dat XRP na deze terugval kan consolideren. En dat de rechtszaak een onbeduidend iets zou kunnen blijken te zijn.

De handelaar onder de pseudoniem Loma schreef dat in alle ernst, XRP wordt aangeklaagd door de SEC. En dat het hoogstwaarschijnlijk onbeduidend is. Hij schreef verder dat het niet de eerste keer is. Hij vervolgde dat de boete waarschijnlijk een klap op de pols wordt, vergeleken met hoeveel $ ze hebben verdiend of bezitten. Ook zei hij dat de markt correctief is, de meeste ALT’s er slecht uitzien en dat XRP niet de enige is.

Andere handelaren beweren ondertussen dat de zware aanpak van toezichthouders het negatieve marktsentiment rond XRP zou kunnen versterken. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de prijs verder gedrukt wordt. Het sentiment rond XRP bereikte nieuwe dieptepunten toen nieuws over de SEC-rechtszaak werd onthuld.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce