Toestemming gevraagd door Coinbase voor het verhandelen van cryptofutures

Coinbase, top Amerikaanse crypto exchange, heeft een aanvraag ingediend bij de National Futures Association (NFA) om een geregistreerd, Futures Commission Merchant (FCM) te worden. Volgens de NFA-website werd de lopende aanvraag woensdag ingediend onder de naam “Coinbase Global Inc.”, terwijl er weinig details erover zijn. Donderdag benadrukte Coinbase de stap via Twitter.

De exchange verklaarde dat dit de volgende stap is om hun aanbod te verbreden en futures- en derivatenhandel op hun platforms aan te bieden. Het doel is om de crypto-economie verder te laten groeien, volgens Coinbase. Als de NFA de aanvraag accepteert en Coinbase goedkeurt als FCM-lid, volgt er nog een stap om groen licht te krijgen.

Het bedrijf moet zich dan registreren bij de Amerikaanse toezichthouder voor derivaten, de Commodity Futures Trading Commission. Ondanks een overvloed aan regelgevende FUD-derivaten zijn crypto-derivatenmarkten in 2021 enorm populair geworden. Echter, deze zijn kleiner dan de spotmarkten. De markt heeft de afgelopen 24 uur meer dan $ 143 miljard verwerkt.

Voor 24-uurs open interest zijn Binance, FTX en Bybit nu koploper, met respectievelijk $ 10,1 miljard, $ 6,8 miljard en $ 3,8 miljard. Eerder wilde Coinbase een leenproduct voor USD-munten (USDC) aanbieden. Echter, de Securities and Exchange Commission (SEC) dreigde het bedrijf aan te klagen als het door zou gaan met de lancering. Daarom hoopt Coinbase dat de overstap naar futures en derivaten een stuk soepeler verloopt.

Deze week heeft Coinbase ook voor $ 2 miljard aan junk bonds verkocht in een aanbieding waarbij $ 7 miljard aan orders werd geplaatst voor obligaties van zeven en tien jaar. Zo werd gemeld in een woensdagrapport van The Economic Times.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo