Zwitserse bank Maerki Baumann introduceert nieuwe cryptodienst

Maerki Baumann, een niet-beursgenoteerde familiebank in Zwitserland, breidt zijn cryptocurrency diensten uit door het handelen en bewaren van crypto te introduceren. Dit komt nadat de Zwitserse Financial Market Advisory Authority, oftewel FINMA, groen licht heeft gegeven. Maerki Baumann zal vanaf juni 2020 de nieuwe dienst aan zijn klanten aanbieden.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Maerki Baumann gaat een stapje verder

Het nieuws werd officieel op 29 mei bekend gemaakt. In de aankondiging vermeld de in Zurich gevestigde bank dat het lanceren van de nieuwe cryptoservice geheel afgestemd is op de cryptostrategie die begin 2019 al ingewijd werd. Onderdeel van de strategie van Maerki Baumann is onder andere het aanbieden van zakelijke rekeningen voor blockchain bedrijven. Ook voorziet de bank startups die te maken hebben met initial coin offerings en security token offerings van adviezen.

In het begin zullen klanten van Maerki Baumann de mogelijkheid hebben om vijf cryptocurrencies, die tot de grote spelers behoren, te kunnen verhandelen. Het zal om de volgende vijf cryptos gaan: Bitcoin (BTC), Etherium (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

cryptomunten geaccepteerd door Maerki Baumann
QuoteInspector.com, CC

Om deze nieuwe dienst tot stand te kunnen brengen, zal Maerki Baumann samenwerken met een aantal van zijn betrouwbaarste partners. Zo zullen geplaatste koop- en verkooporders via bedrijven als de bank InCore Bank AG worden verwerkt naar professionele crypto-makelaars en liquide crypto beurzen. Volgens Maerki Baumann zorgt deze werkwijze ervoor dat transacties snel afgehandeld worden en daarmee wordt een klein verschil tussen het bod en aangeboden prijs (trading spread), behouden.

De visie van Maerki Baumann

Met het introduceren van de koop en verkoop van cryptomunten, maar ook het bewaren ervan, hoopt Maerki Baumann een brug te creëren tussen het traditionele privé bankieren en de crypto-industrie. De CEO van Maerki Baumann, Stephan Zwahlen, legde in de aankondiging uit dat de nieuwe dienst de gelegenheid geeft voor nieuwe investeringsmogelijkheden voor institutionele beleggers. Hij zei:

“With the trading and custody of digital assets, not only are we tapping into a new business area, we are also creating additional investment possibilities for our core business. This will benefit younger, tech-savvy client segments as well as private and institutional clients who would like to seek out the new sources of return in the digital sphere or further diversify their portfolios.”

Hiermee legt Zwahlen uit dat zij de mogelijkheid bieden aan klanten om hun portfolio’s uit te breiden door nu ook te investeren in digitale activa. Als gevolg zal de klant een meer gevarieerde portfolio hebben, wat over het algemeen helpt om minder te worden blootgesteld aan risico’s.

De toenemende acceptatie van cryptos onder banken

Maerki Baumann is een van de eerste banken in Zwitserland die de mogelijkheden van crypto en blockchain heeft geïntroduceerd. Naar verluidt werd de bank in augustus 2018 de tweede bank in Zwitserland die cryptocurrencies accepteert. De laatste tijd is er een opkomende trend onder banken te zien: steeds meer beginnen cryptomunten te accepteren, of lanceren hier een nieuwe dienst voor.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Zo was in maart 2020 een van de grootste Italiaanse banken, Banca Sella, al in het nieuws voor het introduceren van een dienst dat ruim 1,2 miljoen klanten cryptocurrencies laat handelen. Ook onze eigen ABN AMRO was in 2019 een cryptowallet aan het testen.

Door de toenemende acceptatie in de bankensector zal het handelen van cryptomunten toegankelijker worden. Wanneer meerdere banken de digitale investering in hun bedrijf zullen introduceren, zal een snellere acceptatie onder de bevolking volgen. Als resultaat kan wereldwijde toename in gebruik van bitcoin en andere munten als investering, maar ook als betaalmiddel ontstaan.


Volg CryptoClan op Facebook


Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo