Bitcoin NVT-ratio suggereert dat BTC een andere ‘explosieve beweging’ zou kunnen zien als de zoekinteresse stijgt

Volgens een rapport van Stack Funds, suggereert de populaire statistiek dat de bitcoin-bullrun begint en niet eindigt.

Één indicator suggereert dat er weer een bullrun binnenkomt, ondanks Bitcoin (BTC) al misschien een nieuw recordhoogte heeft bereikt van $37,600.

Uitgebracht in het laatste wekelijkse rapport van Stack Funds, blijven de gegevens van de netwerkwaarde tot transactie (NVT) verhouding van Bitcoin nog steeds duidelijk bullish.

Rapport: NVT suggereert dat Bitcoin “niet overgewaardeerd” is

De winsten zijn, ondanks een stijging van 30% in 2021, nog lang niet voorbij, volgens analisten van Stack. NVT waarschuwt niet dat de top op handen is of al hier is, maar doet denken aan het begin van een bull run, niet aan het einde.

Het rapport vat samen –

“Momenteel handelt NVT op de 70-handle, en ligt ongeveer in het midden van de range. Dit suggereert dat Bitcoin zich niet in het overgewaardeerde gebied bevindt, ondanks de recente prijsstijging van de afgelopen weken”

“Als er iets is, zou een potentiële piek in de NVT-ratio kunnen betekenen dat Bitcoin klaar is voor weer een explosieve stijging.”

Een divergentie in NVT versus prijs vergelijkbaar met die welke aan winsten voorafgingen in 2017 en 2019, wordt aangetoond door een begeleidende grafiek.

Stack merkte verder het merkwaardige contrast op tussen razende crypto en niet-indrukwekkende aandelenmarkten, die ondanks het aanhouden op of bijna alle recordhoogtes dit jaar tot nu toe geen beslissende bewegingen hebben geproduceerd.

Mainstream consumenten worden wakker tegen Bitcoin

Naarmate Bitcoin en altcoins toenemen, reageert het publieke bewustzijn echter op dezelfde manier. Een blik op de gegevens van Google Trends laat zien dat de belangstelling voor de term “Bitcoin” wereldwijd nu het grootst is sinds februari 2018.

Met de trend die deze week naar verwachting bijna 70% van de piek van 2017 zal bereiken, zou de extra interesse op zichzelf de bullmarkt kunnen bestendigen dankzij nieuwsgierigheid die verandert in buy-ins via reguliere on-ramps zoals Square’s Cash App en Coinbase.

Weg van de retail handel merkte statisticus Willy Woo ondertussen op dat vermogende individuen “waarschijnlijk” een groot deel van de vraag voeden dankzij het feit dat Bitcoin het keurmerk van instellingen heeft gekregen.

“It’s whale spawning season‘’, tweette hij donderdag.

“Hoewel het verhaal institutioneel geld is, hebben deze fase, IMO, echt instellingen Bitcoin-validatie gegeven, en nu hebben we family offices die de rijken bedienen die bekendheid nodig hebben. Er gebeuren veel verzoeken om aankopen van $1 miljoen +.”

Een andere tweet legde de impuls uit achter de plotselinge prijsstijgingen, wat neerkomt op een prijzenoorlog voor het afnemende BTC-aanbod.

Woo Schreef het volgende:

“Als je veel kopers hebt die tegen elkaar strijden om de munten, blijf je niet gewoon zitten wachten en de markt naar je lage biedingen laten komen. De prijspremie loopt op”

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce