Welke crypto kopen (2023)?

Iedereen wil de beste crypto van 2023 kopen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de koers van de cryptocurrency’s. We gaan zien naar welke punten er gekeken moet worden voor de aankoop van een cryptocurrency.

Welke crypto kopen in 2023? In dit artikel pakken we een aantal interessante crypto erbij die veel potentie bieden in de toekomst. Maar eerst is het handig om accounts bij exchanges en brokers te openen zodat je de cryptocurrency kan kopen. Wij raden hiervoor de onderstaande partijen aan omdat zij betrouwbaar zijn, een groot aantal cryptocurrencies hebben en hier met iDeal gekocht kan worden. Lees onder de tabel verder wat de beste crypto zijn om in te investeren voor 2023.

Welke crypto gaat stijgen? 3 beste crypto's

Er zijn veel bekende voorspellers die ver van elkaar liggen als het gaat om de stijging of daling van een cryptocurrency. Wat een bepaalde munt echt gaat doen weten we altijd pas achteraf. Wel kunnen we kijken naar veelbelovende crypto die veel potentie bieden. Hieronder staan een aantal coins die veel belovend zijn en behoren tot de beste crypto om te kopen. Welke crypto dus kopen? Lees snel verder!

1. Travala

Travala is één van de meeste interessante cryptocurrency op dit moment vanwege verschillende redenen. Ten eerste heeft de coin een echte ‘use case’, Travala met het platform Travala.com is namelijk de Booking.com & Airbnb voor vakanties. Maar dan om te boeken met crypto. Zo bieden zij hun eigen token aan (AVA) waar je boeken tegen betere prijzen dan concurrerende vakantieplatformen.

Hiernaast krijg je 24% rente per jaar als je Travala tokens op het platform vast zet en krijg je bij het vastzetten van 5.000 tokens ook nog is een 5% korting op het boeken van alle hotels en vluchten via het platform van Travala.

Daarnaast laat Travala tijdens de Covid-19-situatie al een grote groei zien, maand na maand wordt er een record aantal nachten geboekt op het platform en zetten meer mensen hun Travala tokens vast. Dit zal allemaal leiden tot een erg grote prijsstijging op termijn, helemaal als iedereen straks weer kan reizen. De vraag naar Travala tokens zal dan enorm toenemen.

2. Uniswap

Uniswap is één van de grootste DeFI platformen in de wereld. Decentralized Finance speelt een steeds grotere rol in de financiële wereld en Uniswap staat op het voorfront hiermee. 

Het platform is dus niet gecentralizeerd zoals andere exchanges wel zijn, waardoor alles van iedereen is. Dit zorgt voor meer vertrouwen en meer gebruikers die gebruik maken van dit platform en daardoor gebruik maken van de Uniswap coin voor het verhandelen van coins.

Hoe meer het platform toeneemt, hoe meer Uniswap er nodig is en des te groter de vraag is naar de token van Uniswap (UNI) en de prijs zal stijgen. Hierdoor zien wij een erg positieve toekomst tegemoet voor Uniswap. Een prijsstijging van enkele honderden procenten binnen korte termijn is erg realistisch.

3. Ethereum

Ethereum is op Bitcoin na de grootste cryptocurrency als het gaat om markt bezit. Ethereum maakt het mogelijk om een eigen coin te creëren op de blockchain. Dit kan doordat zei smart contracts aanbieden waar ze de eerste mee op de markt waren. Dit maakt Ethereum enorm populair.

Andere veelbelovende crypto

Naast onze top 3 beste crypto’s zijn er nog een aantal veelbelovende crypto’s waar je een oogje op moet houden. Bekijk hieronder het vervolg van onze lijst beste crypto’s voor 2023.

4. VeChain

VeChain is razend populair in Nederland. Met hun trackingstechnologie focust deze cryptocurrency zich vooral op de logistieke processen van bedrijven. De technologie van VeChain wordt in de echte wereld al gebruikt in verschillende industrieën, zoals landbouw, sterke drank en luxegoederen.

 

Met de technologie kunnen grondstoffen van A tot Z gevolgd worden en kan er gekeken worden of ze origineel zijn. Doordat de VeChain technologie innoverend gebruikt wordt in de echte wereld is dit zeker een crypto om in de gaten te houden.

5. Cardano

Cardano heeft de token ADA. Cardano wordt enorm ontwikkeld en zou misschien een langetermijninvestering kunnen zijn. Aan dit project werken onder andere universiteiten, overheden en programmeurs mee. 

 

Deze samenwerking van developers moet ervoor gaan zorgen dat het Cardano project nog meer succesvol wordt dan het al is. Cardano is een relatief redelijk nieuwe crypto. Doordat het zich steeds blijft door ontwikkelen geeft het project hoge verachtingen voor in de toekomst.

6. Chainlink

Chainlink heeft als doel om de brug te vormen tussen de echte wereld en de blockchain. Dit doen ze door middel van Orakels die data uit bronnen kunnen halen buiten de blockchain. Deze data kan vervolgens verwerkt worden in de blockchain en bijvoorbeeld worden gebruikt door een smart contract. 

 

Er zijn veel bedrijven die van de Chainlink technologie gebruik maken, denk bijvoorbeeld aan een Google. Doordat de technologie erg gewild is, is Chainlink een crypto die veel potentie biedt.

Crypto's kopen doe je hier

Op onderstaande exchanges kun je bovenstaande populaire cryptomunten allemaal kopen:

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 211 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2023. 9.2 43 Finst Finst
Coinmerce Coinmerce Open website Ontvang €10 aan Bitcoin! Hoogste staking opbrengsten van Nederland 9.2 180 Coinmerce Coinmerce
Kucoin Kucoin Open website Veel gebruikte exchange wereldwijd. 8,7 713 Kucoin Kucoin

Waar op letten bij het kopen

Om te zien welke cryptomunten kopen een goede investering zijn, zijn er eerst een aantal factoren waarnaar gekeken moet worden of de cryptocurrency wel relevant is om te verhandelen. Hier zijn factoren waarmee rekening gehouden moet worden voor de aankoop van een cryptocurrency:

Bechikbaar in uw land

Het klinkt misschien vrij voor de hand liggend, maar er zijn cryptocurrency’s die niet in ieder land geaccepteerd worden. Het is daarom altijd belangrijk om te checken of de cryptocurrency die je wilt kopen ook beschikbaar is in het land waar je bent.

Trading fee

Bij het kopen van cryptocurrency’s is het belangrijk om te kijken naar de trading fee die wordt gehanteerd. Deze kan soms wel tot 10% oplopen. Een goede cryptocurrency exchange in Nederland is Bitvavo. Deze is op dit moment een van de snelst groeiende en goedkoopste crypto brokers van Nederland.

Beschikbare crypto's

Het merendeel van de cryptocurrency exchanges stelt de investeerders in staat om de grootste crypto munten te verhandelen en te verkopen. Als je echter van plan bent om minder bekende altcoins te verhandelen, is het wel belangrijk om te controleren of de crypto exchange de mogelijkheid biedt om die bepaalde cryptocurrency’s te verhandelen.

Reputatie

Vergeleken met de traditionele financiële markten is de cryptocurrency wereld nog vrij nieuw. Sinds het ontstaan van de blockchain technologie zijn er al veel hacks geweest waardoor gebruikers hun geld zijn kwijt geraakt. Dit gaat om miljoenen fondsen.

Het is daarom belangrijk om te kijken welke cryptocurrency exchange betrouwbaar is en waar je wallet dus niet snel gehackt wordt. De makkelijkste manier om dit te doen is door de naam te googelen en ervaringen van anderen te bekijken.

Beveiliging

Om door te gaan op het vorige punt is het ook belangrijk bij het uitkiezen van een cryptocurrency exchange om te letten op de beveiliging die de broker hanteert. Als er namelijk via een bepaalde crypto broker wordt gehandeld, wordt het geld op dat platform opgeslagen. Dan ben je dus afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen die de cryptocurrency exchange hanteert. Vaak staat op de website van de crypto broker de veiligheidsmaatregelen.

Populaire cryptomunten: Bitcoin

Als we kijken naar de dominantie van de Bitcoin (BTC) in de zoekresultaten, dan zien wie dat deze het hoogst is in Kenia met liefst 94,7%. Ook Nigeria (89,4%) en Zuid-Afrika (89%) vinden we terug in de top 10 en dat bevestigt onze eerdere analyse dat cryptomunten in Afrika steeds populairder worden. 

Verder zien we in de top 10 vooral Zuid-Amerikaanse landen terug. Buiten Afrika en Zuid-Amerika halen alleen Duitsland (achtste plaats met 86,9%) en Polen (tiende plaats met 86,4%) de top 10. Wanneer we kijken naar de landen waar de Bitcoin volgens Google juist minder populair is dan andere cryptomunten komen we vooral in Rusland, het Oostblok en Azië uit. Zo domineren de beste Altcoins in Oekraïne het meest met 66%, gevolgd door Rusland (66,6%) en Servië (67,9%).

Welke crypto nu kopen?

Als we kijken naar welke cryptocurrency’s gaan stijgen hebben we hierboven veel belovende coins staan. Toch kunnen we de toekomst niet inzien en nog niks zeker weten. 

Het is belangrijk dat je de juiste broker uitkiest en rekening houdt met de beschreven factoren. Zelf zouden wij Bitvavo aanraden als cryptocurrency exchange omdat deze betrouwbaar is en één van de laagste prijzen van Nederland hanteert.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce