Search
Close this search box.

Welke crypto kopen (2024)?

Iedereen wil de beste crypto van 2024 kopen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Welke crypto nu kopen? Er zijn vele factoren die invloed hebben op de koers van de cryptocurrency’s. We gaan zien naar welke punten er gekeken moet worden voor de aankoop van een cryptocurrency.

Welke crypto kopen in 2024? In dit artikel pakken we een aantal interessante crypto erbij die veel potentie bieden in de toekomst. Maar eerst is het handig om accounts bij exchanges en brokers te openen zodat je de cryptocurrency kan kopen. Wij raden hiervoor de onderstaande partijen aan omdat zij betrouwbaar zijn, een groot aantal cryptocurrencies hebben en hier met iDeal gekocht kan worden. Lees onder de tabel verder wat de beste crypto zijn om in te investeren voor 2024, zodat je kans op return op investment krijgt en hopelijk een groot bedrag aan crypto kunt laten uitkeren! 

Eenvoudig crypto kopen kan via Bitvavo. Via de exchange kun je veilig en gemakkelijk investeren in de beste crypto’s. 

Schrijf je vandaag nog GRATIS in en investeer zonder extra kosten.

Crypto's kopen doe je hier

Via onderstaande exchanges kun je bovenstaande populaire cryptomunten allemaal kopen. Bitvavo staat op nummer één.

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Welke crypto kopen? Vandaag de dag: 3 beste crypto's

Er zijn veel bekende voorspellers die ver van elkaar liggen als het gaat om de stijging of daling van een cryptocurrency. Wat een bepaalde munt echt gaat doen, weten we altijd pas achteraf. Wel kunnen we kijken naar veelbelovende crypto die veel potentie hebben. Elk jaar komen er immers weer interessante nieuwe cryptomunten om de hoek kijken. Welke coin nu kopen? Hieronder staan een aantal coins die veelbelovend zijn en behoren tot de beste crypto om te kopen in 2024. Welke crypto kopen? Lees snel verder over de veelbelovende crypto in 2024!

1. SingularityNET [AGIX]

SingularityNET is een blockchain-platform dat iedereen kan gebruiken om AI-services te creëren, delen en er inkomsten mee te genereren. Het biedt een wereldwijde AI-marktplaats waar gebruikers allerlei soorten AI-diensten kunnen kopen.

De opkomst van AI is een van de meest recente en opwindende technologische ontwikkelingen, zowel voor cryptocurrency als voor de wereld als geheel. SingularityNET heeft zich goed gepositioneerd om op deze trend in te spelen. Het heeft een groot team van AI-wetenschappers, onderzoekers en ontwikkelaars. Het platform maakt het voor gebruikers gemakkelijk om AI-diensten te kopen of hun eigen diensten te ontwikkelen en te verkopen. 

SingularityNET had begin vorig jaar al behoorlijk wat succes, waarbij de prijs met ruim 1.300% steeg. Later daalde de koers, waarschijnlijk doordat sommige beleggers hun winsten wegnamen. Het zou echter meer succes kunnen boeken naarmate AI en het aantal bedrijven dat AI gebruikt blijft groeien. Welke crypto gaat stijgen? Dat zou dus zeker AGIX kunnen zijn!

SingularityNET crypto’s kopen? Eenvoudig via Bitvavo investeren!

2. Ethereum [ETH]

Waarschijnlijk niet geheel verrassend, maar mag tegelijkertijd niet ontbreken in onze lijst aangezien het enorme potentieel dat deze coin nog steeds heeft. Ethereum is op Bitcoin na de grootste cryptocurrency als het gaat om markt bezit. Ethereum maakt het mogelijk om een eigen coin te creëren op de blockchain. Dit kan doordat zei smart contracts aanbieden waar ze de eerste mee op de markt waren. Dit maakt Ethereum enorm populair.

Ethereum crypto’s kopen? Eenvoudig via Bitvavo investeren!

3. Fetch.ai [FET]

Fetch.ai is een AI-coin waarmee personen of bedrijven hun eigen autonome agents kunnen bouwen. De agents kunnen vervolgens taken uit de echte wereld voor de gebruiker afhandelen. Agents slaan gegevens op en communiceren met elkaar op een blockchain-platform, zodat ze kunnen samenwerken zonder menselijke interactie.

FET-coins zijn de cryptocurrency voor Fetch.ai. Als zodanig worden ze gebruikt om betalingen uit te voeren op het netwerk. Dit is een andere cryptocurrency die het in 2023 goed deed vanwege de hype rond AI-technologie. De waarde ervan steeg tegen het einde van het jaar met bijna 300%. Hoewel dat een aanzienlijke winst is, is er waarschijnlijk nog steeds voldoende ruimte om te blijven groeien.

Fetch.ai crypto’s kopen? Eenvoudig via Bitvavo investeren!

Andere veelbelovende crypto

Naast onze top 3 beste crypto’s zijn er nog een aantal veelbelovende crypto’s waar je een oogje op moet houden. Bekijk hieronder het vervolg van onze lijst beste crypto’s voor 2024.

4. Monero [XMR]

Monero is een cryptocurrency met anonieme, niet-traceerbare transacties. Het maakt gebruik van privacybevorderende technologie, zodat de afzender, de ontvanger en het bedrag van elke transactie verborgen zijn. Deze munt bestaat al sinds 2014, wat een lange tijd is in een markt die zo snel beweegt. De reden dat het nu een interessante investering is, is vanwege de toenemende crypto-regulering in veel landen, waaronder de Verenigde Staten.

Er zijn genoeg mensen die hun cryptocurrency-transacties privé willen houden, vooral nu de regelgeving strenger wordt. Dat geeft Monero een duidelijk gebruiksscenario en maakt het een goede keuze voor een crypto die blijvend succes zou kunnen kennen.

Monero crypto’s kopen? Eenvoudig via Bitvavo investeren!

5. Aave [AAVE]

Aave is een gedecentraliseerd financieringsprotocol (DeFi) en leenplatform. Het stelt gebruikers in staat cryptocurrency uit te lenen en te lenen. Dit gebeurt door middel van smart contracts waardoor er geen tussenpersoon nodig is. Beleggers kunnen rente verdienen over de digitale activa die zij uitlenen.

 

Een van de redenen waarom Aave op de lange termijn een winnaar zou kunnen zijn, is dat het is uitgebreid naar real-world activa met een partnerschap via Centrifuge.

 

Als onderdeel van dat partnerschap heeft Aave een Real-World Asset (RWA) markt opgebouwd. Hiermee kunnen bedrijven delen van hun bedrijf tokeniseren. Beleggers kunnen tokens kopen die door deze bedrijven worden aangeboden. De uitgevers van de tokens kunnen vervolgens stablecoins lenen tegen hun activa.

Aava crypto’s kopen? Eenvoudig via Bitvavo investeren!

6. Uniswap [UNI]

Uniswap is de native coin voor Uniswap, een geautomatiseerde marktmaker (AMM). AMM’s gebruiken smart contracts om gedecentraliseerde cryptohandel aan te bieden. je kunt crypto verhandelen via protocollen zoals Uniswap door simpelweg je crypto portemonnee aan te sluiten zonder dat je een account hoeft aan te maken.

 

Hoewel Uniswap niet de eerste AMM was, is het wel de eerste die een grote sprong voorwaarts nam en aanzienlijke transactievolumes behaalde. Het beschikt momenteel over een totaal transactievolume van meer dan $489 miljard en 71 miljoen transacties aller tijden.

 

Gedecentraliseerde crypto uitwisselingen zijn al populair en kunnen in de toekomst nog populairder worden. Na de spraakmakende ineenstorting van gecentraliseerde beurzen, waaronder FTX, geven sommige beleggers er de voorkeur aan geven om volledige controle over hun crypto te behouden. Met gedecentraliseerde uitwisselingen kun je exact dat doen. Zelfs met veel concurrentie is Uniswap nog steeds de leider in gedecentraliseerde cryptohandel.

Uniswap crypto’s kopen? Eenvoudig via Bitvavo investeren!

Investeren in één van de crypto’s hierboven? Eenvoudig via onderstaande crypto brokers!

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Waar op letten bij het kopen van crypto

Om te zien welke cryptomunten kopen een goede investering zijn, zijn er eerst een aantal factoren waarnaar gekeken moet worden of de cryptocurrency wel relevant is om te verhandelen. Wat is jouw doel met je belegging? Wil je de beste cryptomunten korte termijn of de beste cryptomunten lange termijn achterhalen? Houd hier rekening mee voor je overgaat tot de aanschaf. Hieronder zijn enkele andere factoren waarmee je rekening kunt houden voor de aankoop van een cryptocurrency:

Beschikbaar in jouw land

Het klinkt misschien vrij voor de hand liggend, maar er zijn cryptocurrency’s die niet in ieder land geaccepteerd worden. Het is daarom altijd belangrijk om te checken of de cryptocurrency die je wilt kopen ook beschikbaar is in het land waar je bent of naar toe gaat.

Trading fee

Bij het kopen van cryptocurrency’s is het belangrijk om te kijken naar de trading fee die wordt gehanteerd. Deze kan soms wel tot 10% oplopen. Een goede cryptocurrency exchange in Nederland is Bitvavo. Deze is op dit moment een van de snelst groeiende en goedkoopste crypto brokers van Nederland.

Beschikbare crypto's

Het merendeel van de cryptocurrency exchanges stelt de investeerders in staat om de grootste crypto munten te verhandelen en te verkopen. Als je echter van plan bent om minder bekende altcoins te verhandelen, is het wel belangrijk om te controleren of de crypto exchange de mogelijkheid biedt om die bepaalde cryptocurrency’s te verhandelen.

Reputatie

Vergeleken met de traditionele financiële markten is de cryptocurrency wereld nog vrij nieuw. Sinds het ontstaan van de blockchain technologie zijn er al veel hacks geweest waardoor gebruikers hun geld zijn kwijt geraakt. Dit gaat om miljoenen fondsen.

Het is daarom belangrijk om te kijken welke cryptocurrency exchange betrouwbaar is en waar je wallet dus niet snel gehackt wordt. De makkelijkste manier om dit te doen is door de naam te googelen en ervaringen van anderen te bekijken.

Beveiliging

Ter aanvulling op het vorige punt, is het ook belangrijk bij het uitkiezen van een cryptocurrency exchange om te letten op de beveiliging die de broker hanteert. Als er namelijk via een bepaalde crypto broker wordt gehandeld, wordt het geld op dat platform opgeslagen. Dan ben je dus afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen die de cryptocurrency exchange hanteert. Vaak staan de veiligheidsmaatregelen op de website van de crypto broker.

Populaire cryptomunten: Bitcoin [BTC]

We kunnen dit artikel niet afsluiten voordat we Bitcoin hebben benoemd. Bitcoin is al sinds het begin de topcryptocurrency. Hoewel het zeker geen dark horse-crypto is die in waarde zal verdrievoudigen, heeft het zeer positief nieuws gehad om het jaar te beginnen.

Na jaren wachten besloot de Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk op 10 januari 2024 Bitcoin ETF’s goed te keuren. Er zijn nu 11 Bitcoin ETF’s beschikbaar en op de eerste dag zagen ze een handelsvolume van $4,6 miljard.

De goedkeuring door de SEC maakt het gemakkelijker dan ooit om te investeren in de grootste cryptocurrency op de markt en zou er ook toe kunnen leiden dat meer vaste beleggers Bitcoin kopen.

Ook benieuwd welke memecoins interessant zijn? lees het hier.

Hoewel alle crypto’s volatiel zijn, maakt de omvang van Bitcoin het enigszins veiliger, omdat de kans groter is dat het blijft hangen. Als je op zoek bent naar een crypto investering met een relatief laag risico die het in 2024 goed zou kunnen doen, dan is Bitcoin het overwegen waard.

Ook weten welke crypto je juist niet moet kopen. lees hier meer.

Bitcoin koop je direct via Nederlandse exchange Bitvavo.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.