Welke crypto kopen?

Iedereen wil de beste cryptocurrency op het juiste moment kopen. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn vele factoren die invloed hebben op de koers van de cryptocurrency’s. We gaan zien naar welke punten er gekeken moet worden voor de aankoop van een cryptocurrency.

Ook pakken we een aantal interessante crypto erbij die veel potentie bieden in de toekomst.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo


Beste platform & exchange in Nederland

Commissions

9.5

Current Offers

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Commissions

9,2

Current Offers

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Commissions

8,9

Current Offers

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Commissions

8,5

Current Offers

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=kraken

Internationale exchange

Commissions

8,1

Current Offers

25

BekijkKraken

Welke crypto moet ik kopen?

Om te zien welke cryptocurrency’s goed zijn om te kopen zijn er eerst een aantal factoren waarnaar gekeken moet worden of de cryptocurrency wel relevant is om te verhandelen.

Hier zijn factoren waarmee rekening gehouden moet worden voor de aankoop van een cryptocurrency.

  • Beschikbaar in uw land

Het klinkt misschien vrij voor de hand liggend, maar er zijn cryptocurrency’s die niet in ieder land geaccepteerd worden. Het is daarom altijd belangrijk om te checken of de cryptocurrency die je wilt kopen ook beschikbaar is in het land waar je bent.

  • Trading fee

Bij het kopen van cryptocurrency’s is het belangrijk om te kijken naar de trading fee die wordt gehanteerd. Deze kan soms wel tot 10% oplopen. Een goede cryptocurrency exchange in Nederland is Bitvavo. Deze is op dit moment een van de snelst groeiende en goedkoopste crypto brokers van Nederland.

  • Beschikbare cryptocurrency’s

Het merendeel van de cryptocurrency exchanges stelt de investeerders in staat om de grootste crypto munten te verhandelen en te verkopen.

Als je echter van plan bent om minder bekende altcoins te verhandelen, is het wel belangrijk om te controleren of de crypto exchange de mogelijkheid biedt om die bepaalde cryptocurrency’s te verhandelen.

  • Reputatie

Vergeleken met de traditionele financiële markten is de cryptocurrency wereld nog vrij nieuw. Sinds het ontstaan van de blockchain technologie zijn er al veel hacks geweest waardoor gebruikers hun geld zijn kwijt geraakt. Dit gaat om miljoenen fondsen.

Het is daarom belangrijk om te kijken welke cryptocurrency exchange betrouwbaar is en waar je wallet dus niet snel gehackt wordt. De makkelijkste manier om dit te doen is door de naam te googelen en ervaringen van anderen te bekijken.

  • Beveiliging

Om door te gaan op het vorige punt is het ook belangrijk bij het uitkiezen van een cryptocurrency exchange om te letten op de beveiliging die de broker hanteert. Als er namelijk via een bepaalde crypto broker wordt gehandeld, wordt het geld op dat platform opgeslagen. Dan ben je dus afhankelijk van de veiligheidsmaatregelen die de cryptocurrency exchange hanteert.

Vaak staat op de website van de crypto broker de veiligheidsmaatregelen.

Welke cryptocurrency gaan stijgen?

Er zijn veel bekende voorspellers die ver van elkaar liggen als het gaat om de stijging of daling van een cryptocurrency. Wat een bepaalde munt echt gaat doen weten we altijd pas achteraf. Wel kunnen we kijken naar crypto die veel potentie bieden. Hieronder staan een aantal coins die veel belovend zijn.

Ethereum

Ethereum is op Bitcoin na de grootste cryptocurrency als het gaat om markt bezit. Ethereum maakt het mogelijk om een eigen coin te creëren op de blockchain. Dit kan doordat zei smart contracts aanbieden waar ze de eerste mee op de markt waren. Dit maakt Ethereum enorm populair.

Eind 2020 – begin 2021 wordt de update Ethereum 2.0 verwacht. Deze update zorgt ervoor dat de transactiesnelheid sneller wordt en ook veiliger. Er wordt veel verwacht van de lang begeerde update en deze crypto is er dan ook zeker een die veel potentie biedt.

VeChain

VeChain is razend populair in Nederland. Met hun trackingstechnologie focust deze cryptocurrency zich vooral op de logistieke processen van bedrijven.

De technologie van VeChain wordt in de echte wereld al gebruikt in verschillende industrieën, zoals landbouw, sterke drank en luxegoederen. Met de technologie kunnen grondstoffen van A tot Z gevolgd worden en kan er gekeken worden of ze origineel zijn. Doordat de VeChain technologie innoverend gebruikt wordt in de echte wereld is dit zeker een crypto om in de gaten te houden.

Cardano

Cardano heeft de token ADA. Cardano wordt enorm ontwikkeld en zou misschien een lange termijn investering kunnen zijn. Aan dit project werken onder andere universiteiten, overheden en programmeurs mee. Deze samenwerking van developers moet ervoor gaan zorgen dat het Cardano project nog meer succesvol wordt dan het al is.

Cardano is een relatief redelijk nieuwe crypto. Doordat het zich steeds blijft door ontwikkelen geeft het project hoge verachtingen voor in de toekomst.

Chainlink

Chainlink heeft als doel om de brug te vormen tussen de echte wereld en de blockchain. Dit doen ze door middel van Orakels die data uit bronnen kunnen halen buiten de blockchain. Deze data kan vervolgens verwerkt worden in de blockchain en bijvoorbeeld worden gebruikt door een smart contract.

Er zijn veel bedrijven die van de Chainlink technologie gebruik maken, denk bijvoorbeeld aan een Google. Doordat de technologie erg gewild is, is Chainlink een crypto die veel potentie biedt.

Welke crypto kopen is het meest populair ter wereld?

Het is geen verrassing dat de Bitcoin (BTC) ook in de zoekresultaten van Google de populairste cryptomunt ter wereld is. Met een dominantie van 80,8% gaat zij onbedreigd aan kop. Zeker wanneer je ziet dat de nummer 2, Ethereum (ETH) slechts 13,7 % dominantie noteert. Ook de derde plaats voor Ripple (XRP) met 7,7% lijkt gelijk op te lopen met populariteit van cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Toch bedriegt de schijn. Immers, op basis van de gegevens van Tradingview.com noteert de Bitcoin een marktdominantie van 66,25%, gevolgd door Ethereum (ETH) met 9,82%. Tether (USDT), dat in de Google zoekresultaten niet naar voren komt heeft hier de derde plaats in handen en Ripple (XRP) volgt met 3,21%.

De verschillen tussen de populariteit op basis van marktkapitalisatie en op basis van de zoekresultaten wordt nog duidelijker bij andere cryptomunten. Zo staat de Dogecoin (DOGE) in Google op een negende plaats wereldwijd (met 1,8% dominantie), terwijl deze munt op basis van marktkapitalisatie terug te vinden is op een 32ste plaats.

Waar is de Bitcoin de populairste cryptomunt en waar juist niet?

Als we kijken naar de dominantie van de Bitcoin (BTC) in de zoekresultaten, dan zien wie dat deze het hoogst is in Kenia met liefst 94,7%. Ook Nigeria (89,4%) en Zuid-Afrika (89%) vinden we terug in de top 10 en dat bevestigt onze eerdere analyse dat cryptomunten in Afrika steeds populairder worden. Verder zien we in de top 10 vooral Zuid-Amerikaanse landen terug. Buiten Afrika en Zuid-Amerika halen alleen Duitsland (achtste plaats met 86,9%) en Polen (tiende plaats met 86,4%) de top 10.

Wanneer we kijken naar de landen waar de Bitcoin volgens Google juist minder populair is dan andere cryptomunten komen we vooral in Rusland, het Oostblok en Azië uit. Zo domineren de Altcoins in de Oekraïne het meest met 66%, gevolgd door Rusland (66,6%) en Servië (67,9%).

Welke crypto zijn het meest populair in Nederland?

Uiteraard zijn we ook benieuwd naar de cijfers in Nederland. Inmiddels weten we dat het aantal investeerders in Nederland onder het gemiddelde ligt, maar de vraag is natuurlijk in welke cryptomunten zij interesse hebben. Wij zetten de populairste cryptomunten van Nederland op een rij. Ook in ons land gaat de Bitcoin (BTC) met 81% dominantie in de Google zoekmachine onbetwist aan kop. In tegenstelling tot de andere statistieken staat de Ripple (XRP) op de tweede plaats met 5,8% van de stemmen. Ethereum (ETH) bezet de derde plaats met slechts 5,2% dominantie.

Opvallend is verder dat de Cardano (ADA) een vierde plaats weet te halen met een dominantie van 1,7%. Daarmee heeft Nederland de hoogste dominantie van Cardano ter wereld. Deze vierde plaats moet zij echter delen met LiteCoin (LTC), dat eenzelfde percentage dominantie weet te scoren.

De onderste helft van de top 10 wordt gevormd door Bitcoin Cash (BCH) en IOTA (MIOTA) die ieder 1,1% dominantie noteren. Hierna volgen Monero (XMR) en Tron (TRX), beide met exact 1%. De eerder besproken Dogecoin (DOGE) pakt met 0,4% de laatste plaats in de top 10.

Resultaten 2020 brengen de verdubbelaar

Op basis van de cijfers van april kunnen we concluderen dat het tot nu toe een goed jaar is voor de cryptomunten.

Slechtst renderende cryptomunten van 2020

Er is in de top 25 slechts 1 cryptomunt die een negatief resultaat neerzet. Cosmos (ATOM) staat met -35,68 % op een eenzaam dieptepunt. Deze minder positieve top 3 wordt logischerwijze gecompleteerd door de stable coins. De USD Coin (USDC) brengt met 0,26% net iets minder rendement dan de bekendere Tether (USDT), dat 0,58% rendement biedt. Wanneer we deze buiten beschouwing laten vormen Neo (NEO) en Eos (EOS) met respectievelijk + 6,75% en + 11,90% de hekkensluiters. De bovenkant van de markt ziet er beduidend anders uit en daar heeft de top 3 de verdubbelaar ingezet.

Best presterende cryptomunten van 2020 zetten verdubbelaar in

Als we vanaf het begin van het jaar bekijken welke munten het beste presteren dan valt op dat de top 3 meer dan 100% in waarde is gestegen. Zo was een rendement van 114,79% voor de Tezos (XTZ) nog net genoeg voor de derde plaats. Bitcoin SV (BSV) deed het beter en bracht tot nu toe een rendement van 114,79%. De toppositie is echter voor een munt die we al vaker in de hoogste regionen zagen. ChainLink (LINK) is namelijk lijstaanvoerder met een rendement van 119,6 %

Hoe presteerde de top 3?

De traditionele top 3, bestaande uit Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) kende een positieve maand.

Zo presteerden Bitcoin, Ethereum en Ripple in april

ETH deed het met een rendement van 34,24% het beste en behaalde een vijfde plaats op de maandlijst. BTC vinden we terug op de negende plaats met een rendement van 27,65% en de XRP wist met een rendement van 16,53% toch nog een zestiende plaats te scoren. Daarmee maken ze klaarblijkelijk de verliezen van eerder dit jaar goed. In de ranking van het jaar tot nu toe scoren ze namelijk een stuk lager.

Conclusie welke crypto kopen

Als we kijken naar welke cryptocurrency’s gaan stijgen hebben we hierboven veel belovende coins staan. Toch kunnen we de toekomst niet inzien en nog niks zeker weten.

Het is belangrijk dat je de juiste broker uitkiest en rekening houdt met de beschreven factoren. Zelf zouden wij Bitvavo aanraden als cryptocurrency exchange omdat deze betrouwbaar is en één van de laagste prijzen van Nederland hanteert.

crypto met veel kans op hoge rendement