Search
Close this search box.

Bij Binance geld opnemen – Lees wat je moet weten

Binance is een van de grootste cryptobrokers ter wereld. Ook in Nederland hebben ze heel wat klanten, helaas heeft het bedrijf voor de meeste diensten en producten geen licentie in Nederland. Hierdoor kun je niet zomaar bij Binance geld opnemen. Ontdek hier hoe dat precies zit, wat je kunt doen om bij je tegoed te komen en wat de alternatieven zijn.

Waarom je bij Binance geen geld meer op kunt nemen

Binance is een cryptobroker waar jaarlijks voor miljarden aan cryptomunten verhandeld worden. Ze hebben een groot aanbod aan cryptomunten en daarnaast veel extra diensten voor handelaren. Ondanks hun populariteit heeft het platform geen goede reputatie.

Binance heeft een slechte reputatie

Binance werd al meerdere keren op de vingers getikt door de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten. Dit omdat ze vinden dat Binance regels omzeilt door een onduidelijke bedrijfsvoering. Ze hebben kantoren op meerdere locaties over de hele wereld zonder een duidelijke plek waar ze gevestigd zijn. Hierdoor omzeilen ze regels en voorkomen ze dat ze belasting moeten betalen.

Geen vergunning in Nederland

Binance besloot een tijdje geleden om hun diensten ook aan Nederlandse klanten aan te bieden. Alle financiële instellingen in Nederland moeten een licentie aanvragen bij De Nederlandsche Bank (DNB). DNB controleert of financiële instellingen zich houden aan de Nederlandse wet- en regelgeving. 

Zo hebben de bedrijven een meldingsplicht als het gaat om onregelmatige transacties. Financiële instellingen moeten bij onregelmatige transacties een melding doen bij De Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU-NL). Die controleren vervolgens of de transactie legitiem is of dat het gaat om een transactie om geld wit te wassen. Dit strenge toezicht is om witwassen en het financieren van terrorisme te voorkomen. De regels staan vastgelegd in de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Bybit exchange is ook niet meer beschikbaar in Nederland. Bekijk de alternatieven hier.

Stopzetten diensten Binance

Eerder kreeg Binance al een boete van 3,3 miljoen euro omdat ze zich niet aan de regels hielden. Daarop probeerde Binance zaken aan te passen en vroegen ze nogmaals een vergunning aan. Die vergunning is niet toegekend. Op 16 juni 2023 maakte het bedrijf dan ook openbaar dat ze zich voorlopig zouden terugtrekken uit Nederland.

Klanten van Binance kregen vervolgens een e-mail dat ze voor 17 augustus 2023 hun tegoeden moesten opnemen. Ben je desondanks toch vergeten om bij Binance geld op te nemen dan ben je je geld niet helemaal kwijt.

Bij Binance geld opnemen, wat als je te laat bent

Als je niet voor 17 augustus bij Binance geld hebt opgenomen dan ben je het geld niet kwijt. Binance zette voor iedereen die vergeten was om bij Binance geld op te nemen alle cryptomunten om naar Tether (USDT). Dat tegoed werd vervolgens overgezet naar een account bij Coinmerce.

Wat als ik niet naar Coinmerce wil?

Coinmerce is een Nederlands bedrijf met een licentie bij DNB. Dat en het feit dat het platform vrij eenvoudig in gebruik is, maakt het een prima optie. Deze cryptobroker heeft alleen een groot nadeel. De handelskosten zijn torenhoog. 

Je betaalt zeker 0,4% als je crypto koopt of verkoopt, dat percentage kan zelfs oplopen tot 2,5%. Dit percentage ligt ver boven het gemiddelde. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je niet naar Coinmerce wil. Gelukkig kun je gewoon weer overstappen naar een andere cryptobroker.

Bitvavo, het beste alternatief voor Coinmerce

Wil je overstappen naar een ander platform dan Coinmerce dan raden we Bitvavo aan. Dit platform heeft meer dan 200 cryptomunten. Bovendien is de app en website zeer eenvoudig in gebruik en hebben ze nog een aantal extra opties zoals staking en lending. En als het om handelskosten gaat zit je bij Bitvavo ook op de juiste plek. Die liggen meestal rond 0,25%, een stuk lager dus dan bij Coinmerce.

Hoe overstappen naar Bitvavo

Wil je overstappen naar Bitvavo dan is dat heel eenvoudig. Je hoeft slechts een paar stappen te doorlopen. Heb je eenmaal een account aangemaakt dan kun je daarna je cryptomunten overzetten naar Bitvavo. Dit platform accepteert ook Tether. Het enige wat je nodig hebt om je account aan te maken is een geldig Nederlands legitimatiebewijs. 

Een account aanmaken bij Bitvavo:

 1. Download de Bitvavo app of ga naar de website. 
 2. Kies voor Registreren en vul de gevraagde informatie in. Ze zullen onder andere vragen naar je voornaam, achternaam en e-mailadres. 
 3. Ga naar je e-mail inbox, hier zul je een e-mail vinden van Bitvavo. Open de e-mail en klik op de link om je emailadres te bevestigen.
 4. Je wordt nu doorgeleid naar de website van Bitvavo en je wordt gevraagd om je persoonlijke informatie in te voeren. 
 5. Upload een duidelijke foto van je Nederlands identiteitsbewijs, dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn.
 6. Je hebt nu een account bij Bitvavo.

Cryptomunten storten op Bitvavo:

Nu je een account hebt bij Bitvavo kun je de cryptomunten die je bij Coinmerce hebt staan overmaken naar je wallet op Bitvavo of zelf cryptomunten kopen

 1. Open je account op Bitvavo en ga naar Storten gevolgd door Crypto.
 2. Je krijgt nu een lijst te zien met cryptomunten die Bitvavo accepteert. Kies voor Tether of een andere cryptomunt die je over wil maken.
 3. Als je op de digitale munt klikt, zul je een link zien, die kopieer je.
 4. Navigeer nu naar je Coinmerce account. 
 5. Kies in je account voor Opnemen gevolgd door Crypto. Voer hier de link van Bitvavo in en voltooi de overschrijving. 
 6. Het saldo zal zo snel mogelijk bijgeschreven worden op je Bitvavo account.

Binance geld opnemen, zo los je het op

Wil je je Binance geld opnemen dan kan dat alleen als je je Tether tegoed verkoopt. Door dit tegoed eerst naar Bitvavo te verplaatsen kun je gebruikmaken van betere handelstarieven en goede service. Binance geld opnemen is een beetje omslachtig, maar doe je het op de genoemde manier, dan zit je direct bij de juiste cryptobroker, Bitvavo.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.