Ethereum koers (ETH) breekt alle records en biedt meer kansen

Wanneer we naar de koersanalyses kijken zien we dat Ethereum (ETH) in het middelpunt van de belangstelling staat. Hoogste tijd voor een nadere analyse, want er is meer aan de hand dan reguliere marktvolatiliteit. Ook is er één structurele weerstand die recordkoersen op korte termijn in de weg staat.

Om in te kunnen spelen op eventuele prijsdalingen of prijsstijgingen raden wij een ieder aan die handelt in Ethereum, om nauwlettend het laatste Ethereum nieuws in de gaten te houden. Aan de hand van het laatste Ethereum nieuws is het vaak mogelijk om een prognose te maken van de Ethereum koers prijs verwachting.

Tip: Op Bitvavo is het zeer gemakkelijk Ethereum te kopen en te verkopen, tegen relatief lage fees.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
Litebit

Nederlandse Exchange

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

50+

BekijkLitebit
 /></a><br />
<p class=
kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Wist je dat je ook rente kunt ontvangen op Ethereum? Ideaal als jij deze coin voor een langere tijd wilt vasthouden. De rente wordt uitbetaald in dezelfde valuta. Dat kan via de volgende links via Bitvavo voor 1,93%, bij Binance voor 0,98%, bij Celcius voor 5,5% of bij Blockfi voor 2,5%.

Wat is er aan de hand met de Ethereum koers (ETH)?

Ethereum (ETH) mag zich verheugen in een toenemende recordbelangstelling. Dit uit zich uiteraard in stijgende koersen. Daarnaast zien we een opmerkelijke transactie. Wij zetten wat zaken op een rij.

Recordaantal bezitters Ethereum (ETH)

Uit onderzoek blijkt dat het aantal bezitters van ETH stijgt tot recordhoogte. Er zijn nog nooit zoveel bezitters van deze cryptomunt geweest.

 

 

 

 

Klaarblijkelijk waarderen de investeerders het nieuwe record. Het aantal investeerders dat meer investeert neemt namelijk ook snel toe. Het record van investeerders die minimaal 0,01 ETH bezitten is sinds gisteren al diverse malen verbroken.

 

 

 

 

Dit is goed voor de volatiliteit, want er worden veel transacties gedaan. Het wordt eentonig, maar ook het aantal transacties in ETH nam toe tot recordhoogte.

 

 

 

 

Ethereum euro koers verloop en opmerkelijke transacties

Dit alles is positief voor de prognose van de koers van Ethereum (ETH) die, zoals u ziet, snel stijgt.

Daarbij zien we dat er ook grote transacties gedaan worden. Met deze transacties komt de verklaring van deze bull-stemming in zicht.

Ethereum (ETH): whale transacties verklaren groei

 

Via: Twitter.com | Whale Alert, CC

Waarom is men ineens zo positief over Ethereum (ETH)?

De positiviteit over de cryptomunt van Vitalik Buterin is vooral toe te schrijven aan 2 factoren: decentrale financiering en wijziging van het accorderingssysteem. Wij leggen beide factoren en hun relatie tot Ethereum (ETH) uit.

Decentrale financiering (DeFi) via Compound

Een van de factoren van de snelle groei is de lancering van het platform Compound. Op dit platform kunnen mensen makkelijk cryptovaluta (uit)lenen zonder tussenkomst van centrale beurzen. Wanneer men langdurig kapitaal wegzet krijgt men een gegarandeerde rente die kan oplopen tot meer dan 100% per jaar. Hoewel de garantie niet geheel waterdicht is vinden veel investeerders het rendement bijzonder aantrekkelijk. Daarom neemt de vlucht op dit platform (en dus de investering in ETH) snel toe. In een aparte bijdrage gaan we later deze week dieper in op DeFi.

De komende ETH nieuws-update met wijziging van validatiemethode

Er zijn diverse manieren om een transactie in cryptomunten te valideren voor de Blockchain. Een van die manieren is Proof of Work (PoW). Op deze manier valideert men het blok door het oplossen van rekensommen (zoals bij Bitcoin BTC). Op deze wijze valideert men ook de transacties op de Ethereum-Blockchain. Men is echter druk doende om deze validatiemethode te veranderen naar Proof of Stake (PoS). Volgens de routekaart moet dit traject in voorjaar 2021 doorlopen zijn. De tussentijdse updates laten echter zien dat de ontwikkelingen boven verwachting gaan en ook dat wekt vertrouwen bij investeerders. Het feit dat ETH schaarser blijkt dan dat men had mogen verwachten is natuurlijk ook prettig voor investeerders.

 

 

 

 

Hoe lang zet deze Ethereum koersstijging door?

De factoren achter de koersstijging beide structureel en gericht op lange termijn. Daarmee is de koersstijging van Ethereum (ETH) meer dan een gunstige volatiliteit. De verwachting is dan ook dat er flink veel ruimte voor koersstijgingen is. Op dit moment beweegt de koers in een redelijk smalle bandbreedte en daarmee lijkt een uitbraak voor de hand te liggen. Op basis van de huidige stand van zaken is die uitbraak naar verwachting positief. Hiermee ligt de weg open voor forse koersstijgingen. De eerste grote barriëre is de zone tussen $ 235,- en $ 242,-. Uitgebreide analyses tonen aan dat er opvallend veel investeerders instappen als de koers in deze range komt. Dat betekent ook dat die investeerders nu verlies lijden.

De kans is dan ook niet denkbeeldig dat men massaal verkoopt wanneer Ethererum (ETH) in die koers beweegt en zo het verlies beperkt. Mocht de markt echter nu zoveel vertrouwen hebben (bijvoorbeeld door de DeFi-rendementen) dat de koers daar doorheen breekt, dan ligt een groei naar $ 280,- binnen de mogelijkheden. Daarmee lijkt Ethereum (ETH) in voor interessante rendementen.

Prijsverwachting ethereum – Ethereum Prognose

Om in te kunnen spelen op eventuele prijsdalingen of prijsstijgingen raden wij een ieder aan die handelt in Ethereum, om nauwlettend het laatste Ethereum nieuws in de gaten te houden. Aan de hand van het laatste Ethereum nieuws is het vaak mogelijk om een prognose te maken van de Ethereum koers prijs verwachting.

Cryptocurrencies kopen?

Direct crypto kopen