Plus500

Plus500

Er zijn een heleboel verschillende soorten exchanges. Zo ook CFD exchanges. Plus500 is een van de meest bekende CFD-exchanges.

Mede hierdoor is Plus500 wat moeilijker om mee te werken en hangt er een erg groot risico vast aan het traden op Plus500. Toch kan je heel wat winst maken op deze exchange.

”Op deze pagina leggen we uit wat CFD is, wat de voordelen van Plus500 zijn, welke munten er op Plus500 verhandeld kunnen worden en hoe het traden op Plus500 in zijn werk gaat.”

4.5/5

Plus500 is een platform om in CFD’s te handelen met leverage.

Wat is CFD?

Voor we uitleggen wat de voordelen van Plus500 zijn, is het erg belangrijk even stil te staan bij wat CFD is. CFD is namelijk geen gewone manier van traden en brengt erg hoge risico’s met zich mee.

CFD staat voor Contract for Differences en wordt zowel in de cryptocurrency wereld als in de valuta en edelmetalen wereld toegepast.

Wanneer je met CFD trade ga je niet handelen in de munt maar eerder in het verschil in waarde van de munt tussen het openen van de beurs en het sluiten.

”Een groot voordeel aan CFD is dat je niet met cryptowallets zal moeten werken en dat je bijvoorbeeld toegang krijgt tot de Bitcoin markt aan een aanzienlijk lagere prijs. Toch is de CFD markt slecht of amper gereguleerd waardoor hier ook heel wat risico’s aan vasthangen.”

Wat zijn de voordelen van Plus500

Plus500 is een van de grootste exchanges die handelt in CFD ter wereld. Dit wil zeggen dat hoewel deze markt weinig regulering kent, je op een veilig en bekend platform handelt.

Daarnaast is een van de grootste voordelen van Plus500 dat je niet enkel in cryptomunten kan handelen maar ook in grondstoffen, edelmetalen, indexfondsen en beursindices. Zo kan je in een heleboel andere markten beleggen om je investering te spreiden. Indien het wat slechter gaat op de grondstoffenmarkt, bijvoorbeeld, zal je geld het nog steeds goed doen op de cryptomarkt.

”Een ander groot voordeel van Plus500 is dat er een demoversie van het platform beschikbaar is. Op die manier kan je niet enkel leren hoe het platform te gebruiken, je kan ook meteen uitvinden of CFD trading wel wat voor jou is.”

Plus500 heeft ook een erg goede mobiele applicatie beschikbaar voor Android en iOS. Zo kan je ook op je telefoon handelen, net zoals je dat op je laptop of pc zou doen.

Voordelen van Plus500:

 • Grootste CFD trading platform ter wereld
 • Naast crypto kan je ook in grondstoffen, edelmetalen, valuta, indexfondesn en beursindices handelen
 • Demoversie van Plus500 beschikbaar
 • Goede mobiele app

Welke munten worden er op Plus500 verhandeld

Hoewel je op Plus500 naast crypto natuurlijk ook nog in grondstoffen, edelmetalen en valuta kan handelen, concentreren wij ons op cryptomunten.

Hieronder vind je alvast een overzicht van de belangrijkste munten worden aangeboden op Plus500.

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Litecoin
 4. Neo
 5. Ripple
 6. IOTA
 7. Stellar
 8. EOS
 9. Bitcoin Cash
 10. Cardano
 11. Tron
 12. Monero
 13. Crypto10 index

Hoe maak je een account aan bij Plus500

Indien je een account wil aanmaken bij Plus500 klik je op ‘’begin nu met handelen’’. Via deze knop wordt je naar een pagina geleid waar jij je kan aanmelden op het platform.

Geen je email en wachtwoord in en druk op de grote blauwe knop ‘’account aanmaken’’. Indien gewenst kan je ook een account aanmaken via je Google Account of Facebook Account.

Ook moet jij je bankrekening verifiëren. Dit doe je door naar rekening te surfen in het hoofdmenu.

Klik nu op verifieer rekening om je bankrekening te verifiëren. Hier ga jij je klantgegevens moeten invullen. Plus500 zal bijvoorbeeld vragen naar je naam en voornaam, je geboortedatum en je adresgegevens.

Geef ook alvast je rekeningnummer op en doorloop de stappen op het scherm om je rekening te verifiëren. Dit wordt gedaan omdat er bij CDF-trading grote verliezen gemaakt kunnen worden. Plus500 moet er dus ook zeker van zijn dat, indien je verlies maakt, jij deze verliezen kan betalen.

Bij de volgende stap ga jij je persoonlijke gegevens moeten verifiëren met behulp van een identiteitskaart of een paspoort. Je geeft het nummer en het land van je identiteitsdocument door en dan zal jouw identiteit geverifieerd worden. Ook je email adres en je mobiele telefoonnummer zullen op Plus500 geverifieerd moeten worden.

”Indien je graag een volwaardig en volledig account op Plus500 wil aanmaken zal je Plus500 ook een kopie moeten sturen van je paspoort of ID en een kopie van je bankafschriften. Pas wanneer deze twee documenten door Plus500 ontvangen werden heb je een volwaardig Plus500 account.”

Hoe een plus500 account aanmaken: stap voor stap

 1. Geef je e-mailadres en wachtwoord op
 2. Verifieer je bankrekening
 3. Geef je klantgegevens in
 4. Geef je identiteitskaart of paspoortnummer in
 5. Verifieer je e-mailadres
 6. Verifieer je mobiele telefoonnummer
 7. Stuur een kopie van je ID of Paspoort en bankafschrift door

Welke betaalmogelijkheden zijn er bij Plus500

Wanneer je geld wil storten op Plus500 kan je over het algemeen kiezen uit 5 verschillende betaalmogelijkheden:

 1. Creditcard
 2. iDeal
 3. Paypal
 4. Moneybrokers
 5. SEPA

Hoe kan je traden op Plus500

Zoals reeds vermeld is Plus500 een CDF-broker. Het traden op Plus500 zal dus ietwat anders verlopen dan de meeste cryptoexchanges. Daarom zullen we hier in detail uitleggen hoe je best kan handelen op Plus500.

Om te beginnen zoek je de munt op waarin je graag wil handelen. Zoek bijvoorbeeld Bitcoin op indien je wil handelen in Bitcoin, of Ripple wanneer je wil handelen in Ripple. Je kan zowel de volledige naam als de afkorting van de munt gebruiken.

Nu kom je op de pagina van de munt terecht. Hier kan je de munt toevoegen aan je favorieten en een overzichtelijke grafiek bekijken die de historische waardes van de munt weergeeft. Dankzij deze grafiek kan je betere en geïnformeerde keuzes maken.

Indien het momenteel geen goed idee is om in de munt te handelen kan je altijd prijsmeldingen instellen.

Door op koop of verkoop te klikken kan je de prijs instellen waarmee je wil kopen of verkopen.

”Indien gewenst kan je ook stop-orders plaatsen. Op die manier kan je altijd uitklokken met winst of verlies. Je kan ook een order in te toekomst plaatsen wanneer een munt een bepaalde waarde heeft bereikt.”

Wanneer je klaar bent met het instellen van de aankoop of verkoop kan jij je posities bekijken onder de link ‘’open posities’’. Hier kan je eventueel ook stop-orders aanpassen indien gewenst. Door op sluiten te drukken kan jij je positie manueel sluiten of een deel van je positie sluiten door het aantal te verminderen via een aanpassing.

Traden op Plus500: stap voor stap uitgelegd

 1. Surf naar de munt waarin je wil handelen
 2. Klik op de kop koop of verkoop om in een munt te handelen
 3. Plaats het gewenste order door een aantal op te geven
 4. Indien gewenst kan een limiet of stop-order geplaatst worden
 5. Klik op koop of verkoop
 6. De positie kan nu bekeken, aangepast en gesloten worden in het bekijk positie tabblad

Plus500 ervaringen van gebruikers

4.9
4,9 rating
4.9 out of 5 stars (based on 8 reviews)
5 star88%
4 star12%
3 star0%
2 star0%
1 star0%

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst, wees de eerste.

Beoordeel het platform nu!

Hoe zou je Plus500 beoordelen?

Top 5 Cryptoclan.nl

9,8Test het nu
9,4Test het nu
9,0Test het nu
8,7Test het nu
8,2Test het nu
TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Betrouwbaar crypto beleggen ZONDER transactiekosten over de eerste €1000 !

Welkom op CryptoClan!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!