Search
Close this search box.

Kraken

Investeren in Cryptocurrency was nog nooit zo eenvoudig. Er zijn heel wat verschillende brokers, exchanges en platformen waar je makkelijk en snel een account kan aanmaken. Zo ook Kraken, een redelijk bekende exchange met heel wat verschillende en uiteenlopende voordelen.

”Om jou te helpen een goede exchange te kiezen hebben we hier alvast de voordelen van Kraken op een rijtje gezet, we helpen je een profiel op Kraken aanmaken en geven je meer informatie over hoe te traden op Kraken.”

4.5/5

Kraken is een van de meest robuuste crypto platformen met lage fees.

Kraken Crypto Exchange: Wat zijn de voordelen?

Een van de grootste voordelen van Kraken is dat dit platform 24/7 ondersteuning biedt en een erg gedetailleerde handleiding en help-pagina heeft. Zelfs als je geen kennis hebt van cryptocurrency, kan je heel wat bijleren dankzij de gedetailleerde documentatie – je kan op zich direct aan de slag.

”Kraken is daarbij ook nog eens een van de meest vertrouwde crypto-exchanges van dit moment. Bovendien is de vergoeding voor het verkopen en aankopen van Crypto bij Kraken ook nog eens een van de laagste op het net. Ook erg handig is het live virtuele dashboard waar je de status van de markt en de verschillende cryptocurrencies kan bekijken. Zo verkrijg je in een oogopslag alle informatie die je nodig hebt om doordachte en winstgevende beslissingen te maken.”

Kraken heeft ook een erg goede mobiele app die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.

Alle voordelen van kraken nog eens op een rijtje:

 • 24/7 klantenondersteuning
 • Geweldige documentatie
 • Betrouwbaar
 • Erg lage fees
 • Live virtueel dashboard
 • Goede Kraken App

Welke betalingsmogelijkheden zijn er op Kraken

Gezien Kraken een internationaal bedrijf is dat wereldwijd handelt, bieden ze verschillende betalingsmogelijkheden aan zoals Etana Custody en bankoverschrijvingen indien je in Euro betaalt of Fedwire, Silvergate Exchange Network wanneer je verkiest om in Dollar te betalen.

Betalingsmogelijkheden op het Kraken platform

 • Bankoverschrijving
 • Etana Custody
 • Crypto

Welke cryptocurrencies kan je verhandelen op Kraken

Vooraleer je een account aanmaakt op een exchange is het natuurlijk ook handig te weten in welke cryptocurrencies je kan handelen. Kraken biedt handel in meer dan 40 coins aan waaronder:

 1. Bitcoin
 2. Polkadot
 3. Cardano
 4. Dash
 5. Dogecoin
 6. ICON
 7. Litecoin
 8. VeChain
 9. Ethereum
 10. Ripple
 11. Polygon Matic
 12. Litecoin
 13. Solana

Hoe verloopt het registratieproces op Kraken?

Het registratieproces op Kraken is vrij eenvoudig en vereist op zich geen technische kennis. Momenteel is er spijtig genoeg nog geen Nederlandstalige website beschikbaar, maar iedereen met een basis aan Engels zal zich zonder al te veel moeite kunnen registreren op het platform.

Allereerst ga je een account moeten aanmaken waarvoor jij je email adres en wachtwoord zal moeten ingeven. Dan zal Kraken je vragen om je email adres te bevestigen.

Wanneer jij je email adres hebt bevestigd door op de link in je email te klikken word je gevraagd om een mobiel telefoonnummer op te geven. Naar dit mobiele telefoonnummer wordt dan een OTP gestuurd dat je op de website zal moeten verifiëren. Nu wordt er van je gevraagd om je persoonlijke gegevens zoals je bankrekeninggegevens in te vullen op je profiel.

Zorg ervoor dat de naam op je Kraken- account overeenkomt met de naam van de bankrekeninghouder – dit is een extra check van Kraken om fraude te voorkomen.

”Eens je deze stap hebt doorlopen kan je op Kraken aan de slag als geverifieerde klant.”

Een account aanmaken op Kraken: stap voor stap

 1. Ga naar account aanmaken
 2. Geef je email adres en wachtwoord op
 3. Bevestig je email adres
 4. Geef je mobiele telefoon op
 5. Bevestig je mobiele telefoonnummer
 6. Geef je persoonlijke bankgegevens op

Hoe Kraken gebruiken

Vooraleer je op Kraken kan beginnen traden moet je natuurlijk geld op je account storten. Zoals hierboven vermeld zijn er enkele manieren op dit te doen zoals via overschrijving of Etana Custody.

Wanneer je geld op je account hebt staan kan je direct aan de slag om Crypto te kopen en te verkopen op Kraken. Een van de snelste manieren om dit te doen is door op de ‘’Buy Crypto’’ knop te drukken bovenaan je dashboard.

Wanneer je hebt besloten welke crypto currency je wil kopen of verkopen ga je eerst de markt moeten instellen. Indien je bijvoorbeeld Bitcoin met EURO wil kopen, dan stel je dit in onder markt.

”Indien je niet zo goed weet welke afkortingen er worden gebruikt voor de verschillende valuta en cryptocurrencies kan je altijd terecht op de volgende pagina om de afkortingen op te zoeken.”

Onder markt komen nu de base currency en de quote currency te staan. Indien je Bitcoin koopt met Dollar dan ziet dit er zo uit: BTC/USD. De munt die je aankoopt komt dus altijd eerst te staan.

Indien je Bitcoin wil verkopen dan verkoop je de base currency en krijg je de quote currency – dus ook hier zou dit als BTC/USD geschreven worden indien je Bitcoin verkoopt voor Dollar.

”Wanneer je zeker bent van je aankoop dan vul je een order formulier in. Op dit order formulier laat je weten hoeveel je wil aankopen of verkopen en kan ja aan geven of je een market of limit order wil plaatsen.”

Hoe werken market en limit orders op Kraken?

Market order: Wanneer je een market order invoert dan wordt dit order direct doorgevoerd aan de prijs die jij hebt opgegeven. Market orders zijn een tikkeltje duurder dan limit orders net omdat Kraken voor jou limit orders moet traceren die voldoen aan je market order. Bij een market order kan je geen prijs ingeven – enkel de hoeveelheid currency die je wil aankopen.

Limit Order: Een limit order is een order dat enkel doorgaat wanneer je kan verkopen of kopen aan een prijs die gelijk of beter is dan de prijs die jij op je order formulier hebt ingesteld.

Wanneer jij je order formulier hebt ingevuld kan je het order doorvoeren. Klik op de knop submit order en wacht tot het order kan uitgevoerd worden.

Wanneer je een Market Order hebt geplaatst dan wordt dit order direct uitgevoerd. Indien je een Limit Order hebt geplaatst dan kan dit nog even duren. Je kan de status van je Limit Orders zien onder het tabblad ‘’Orders’’.

”Kraken is ook verkrijgbaar als app op je Android of iOS telefoon. Via deze app kan je de markt in het oog houden en orders plaatsen met een druk op de kop zoals je dat op je desktop of laptop zou doen.”

Hoe traden op Kraken: stap voor stap

 1. Klik op Buy Crypto
 2. Kies de crypto die je wil aankopen
 3. Kies het bedrag dat je wil investeren
 4. Vul het order formulier in
 5. Plaats eventueel een Market of een Limit order
 6. Klik op submit order

Kraken ervaringen van gebruikers

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.