Finst Review [2024]

Wil je investeren in crypto dan kan dat onder andere bij de cryptobroker Finst. Deze cryptobroker is naar eigen zeggen zeer trots op de lage tarieven. Die tarieven behoren inderdaad tot de laagste in de cryptowereld. Maar dat is niet de enige reden om crypto te kopen bij Finst.

In deze FInst review ontdek je wat Finst voor cryptobroker is, wat de Finst crypto reviews zijn en antwoord op de vraag is Finst betrouwbaar? 

Voordelen en nadelen van Finst

✅ Lage transactiekosten 0,15%

✅ Ervaren mensen achter het bedrijf

✅ Inclusief cryptowallet

✅ Gebruiksvriendelijk platform

✅ Aantrekkelijke staking-vergoedingen

❌ Aanbod crypto mag uitgebreider

❌ Transactiekosten verlagen niet naarmate handelsvolume

Wat is Finst?

Finst is een Nederlandse cryptobroker waar je als investeerder terechtkunt om te handelen in crypto. Het bedrijf bedrijf werd in 2023 opgericht door Julien Vallet en Marcel Putina. Deze bevlogen ondernemers leerden elkaar kennen bij DEGIRO. Bij dit platform voor handelen op de beurs hebben ze alle kneepjes van online investeren geleerd.

Ze kwamen tot de conclusie dat de cryptowereld een goed handelsplatform kon gebruiken. Ze hebben hun kennis en expertise gebundeld om een platform te ontwikkelen dat transparant, toegankelijk en goedkoop is. 

Het bedrijf prijst zichzelf dan ook om hun lage transactiekosten en gebruiksgemak. Het platform is volgens Finst volledig intuïtief en veilig. Dat heeft onder andere te maken met een zeer veilig beveiligingsframework. Transacties kunnen hierdoor snel, veilig en goedkoop uitgevoerd worden. 

Voor wie is Finst?

Finst is een platform dat in principe voor iedereen geschikt is. Het platform is ontworpen door experts in de financiële sector. Hierbij hielden ze rekening met de wensen van de klant. Dit resulteerde in een overzichtelijk, intuïtief en duidelijk platform. 

Dat maakt dat zowel beginnende beleggers als ervaren beleggers er hun plek kunnen vinden. Een kanttekening daarbij is dat ervaren beleggers op een bepaald moment wat beperkingen zullen merken. 

Een van de belangrijkste minpunten voor ervaren handelaren zijn de transactiekosten. Die zijn met 0,15% zeer laag. Maar het percentage daalt niet naarmate je meer handelt. Iets wat bij andere cryptobrokers vaak wel zo is.

Crypto kopen op Finst - Het aanbod

Wil je crypto kopen op Finst dan kun je kiezen uit meer dan 100 digitale valuta. Je kunt bekende crypto kopen zoals Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) En Solano (SOL). 

Daarnaast kun je er ook stablecoins aanschaffen zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Dit zijn coins die zoals de naam al doet vermoeden wat stabieler zijn. Ze zijn namelijk gekoppeld aan de valutakoers van de US-dollar. Deze coins zijn zeer geschikt voor investeerders die niet te veel risico willen lopen. 

Finst biedt ook zogenaamde memecoins aan. Dit zijn crypto die in eerste instantie min of meer als grap zijn gelanceerd. Voorbeelden hiervan zijn Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB). Deze memecoins zijn ondertussen uitgegroeid tot serieuze digitale valuta.

Hoe kopen op Finst - De betaalmethoden

Wil je crypto kopen op Finst dan kan dat op verschillende manieren. Zowel iDEAL als SEPA zijn beschikbaar. Daarnaast kun je gebruikmaken van Bancontact. Betalen met deze opties is snel en eenvoudig. Bovendien zal het geld direct worden bijgeschreven. Uit Finst reviews blijkt dat klanten zeer tevreden zijn over de betaalmethoden en de snelheid. 

Finst contact en klantenservice

Uit de Finst ervaringen blijkt dat klanten de services van Finst hoog waarderen. Kopen op Finst gaat makkelijk en een Finst storing komt zelden voor. Toch kan het voorkomen dat je een vraag of klacht hebt. 

Heb je een eenvoudige vraag dan kun je navigeren naar de helpsectie op de website. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij dan kun je ook via chat of e-mail contact opnemen met de klantenservice. 

Finst is open van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Investeren in cryptovaluta via Finst - Hoe werkt het?

Wie crypto wil kopen op Finst moet eerst een account aanmaken. Het hele proces zal slechts een paar minuten in beslag nemen. Dit zijn alle stappen die je moet doorlopen:

Stap 1. Open de website van Finst

Klik op de link naar de website van Finst. Hier voer je je e-mailadres in om verder te gaan. 

Stap 2. Open je e-mail

Je ontvangt een e-mail op het door jou ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in de e-mail. Je kunt vervolgens kiezen voor het downloaden van de app of het openen van het platform. De app is zowel voor Android als iOS te downloaden. 

Stap 3. Verifieer je identiteit

Met het openen van je e-mail is je account in principe aangemaakt, je kunt nu op Finst inloggen. Maar je kunt er pas mee handelen als je je identiteit verifieert. Dit kan met behulp van een geldig identiteitsbewijs en een selfie via je mobiele telefoon. 

Stap 4. Storten

De volgende stap is het doen van een storting via iDEAL, SEPA of Bancontact. Volg de stappen op het scherm om je storting te voltooien.

Stap 5. Handelen in crypto

Je kunt nu crypto kopen op Finst. Dankzij het intuïtieve platform is het kopen en verkopen heel eenvoudig. Klik op de crypto van je voorkeur, voer het bedrag in en ga akkoord. Je hebt nu crypto in je bezit. 

Betrouwbaarheid: is Finst betrouwbaar?

Voordat je een cryptoplatform kiest, is het belangrijk om te onderzoeken of het platform veilig en betrouwbaar is. Ondanks dat Finst pas een jaar bestaat kennen we de namen achter het platform wel. Het zijn gevestigde namen in de financiële wereld met een team van ervaren professionals. 

De veiligheid bij Finst:

  • Crypto opslag met Fireblocks
  • Scheiding van vermogen
  • Geld opgeslagen bij Bunq
  • Proof of Reserves
  • Strikt risicomanagement
  • Screening medewerkers
  • Screening partners

Ze geven zelf aan dat ze betrouwbaarheid en veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Als we kijken naar de veiligheidsmaatregelen die ze hebben getroffen kunnen we vaststellen dat die zeer doeltreffend zijn. Het bedrijf werkt met meerdere beveiligingsfuncties.

Zo worden je cryptomunten via Multi-Party Computation (MPC) opgeslagen. Hierdoor kunnen hackers niet zomaar bij je tegoeden. Daarbij staat jouw geld en dat van Finst apart en is het opgeslagen bij de gerenommeerde Bunq bank. Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat het bedrijf staat ingeschreven bij De Nederlandsche Bank (DNB). Zij zullen Finst regelmatig onderwerpen aan audits en controles.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe gebruiksvriendelijk is Finst?

In deze Finst review moeten we het ook hebben over de gebruiksvriendelijkheid. Als we de Finst recensies van klanten mogen geloven is het platform zeer gebruiksvriendelijk. Uiteraard hebben we het platform zelf uitgeprobeerd. 

Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat het aanmaken van een account kinderspel is. Het is simpelweg een kwestie van het volgen van de stappen op het scherm. Heb je eenmaal een account dan kun je rekenen op een fris ogend platform met een intuïtief design. 

Het zal je weinig moeite kosten om te ontdekken wat je moet doen om crypto te kopen en te verkopen. Klik je op een cryptomunt dan zie je de koers van die dag, maar je kunt ook de koers voor een uur, week, maand of jaar zien. 

Wil je inzien welke cryptomunten je hebt, dan kun je die bekijken in je cryptowallet. Ook dat is een plus, het feit dat je bij Finst geen externe cryptowallet nodig hebt, maar gebruik kunt maken van je eigen cryptowallet op het platform.

Finst recensies & Finst ervaringen

Dit zijn een aantal van de meest recente Finst crypto reviews en Finst recensies. 

“Finst is echt een top platform. Het is lekker duidelijk en kopen op Finst is binnen een paar seconden geregeld”.

“Ik heb nu al een tijdje een account bij Finst. Als beginnende handelaar was ik blij met de overzichtelijke website en de goede bereikbaarheid van de klantenservice. Ze hebben me goed op weg geholpen”.

“Een van de beste dingen aan Finst zijn de lage transactiekosten. Een stuk beter dan bij de concurrent. Je hoeft trouwens ook niet lang te wachten voordat je een uitbetaling binnen krijgt”.

Veel gestelde vragen - Finst crypto review

Over Finst ervaringen en de Finst review zijn nog wel eens wat vragen, dit zijn de belangrijkste.

Het antwoord op de vraag, is Finst betrouwbaar is ‘ja’. Crypto kopen op Finst gaat altijd via een beveiligde verbinding. Bovendien wordt het bedrijf gecontroleerd door De Nederlandsche Bank. 

Wil je bij Finst inloggen dan moet je eerst een account aanmaken. Dat kan via de website van Finst. Om een account aan te maken heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Na verificatie van het legitimatiebewijs kun je direct handelen in crypto. 

De Finst ervaringen van bestaande klanten zijn zeer goed. De Finst recensies bestaan met name uit positieve berichten. In deze Finst review hebben we er een paar opgenomen. 

Een Finst storing komt zelden voor. In het verleden is het wel eens gebeurd, maar toen heeft Finst de storing elke keer snel opgelost. 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.