Search
Close this search box.

Review Satos: snel handelsplatform vanuit je eigen cryptowallet

Als je als particuliere investeerder Bitcoin of andere cryptomunten wilt kopen kies je in de regel voor een cryptohandelsplatform of een cryptobeurs. Er is keuze te over, maar in de zee van aanbieders valt Satos op. Dit handelsplatform biedt de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit jouw cryptowallet te behandelen. Deze nieuwe mogelijkheid klinkt interessant. Voor ons de hoogste tijd voor een review van Satos.

Satos: website en algemene indruk

Satos is een in Nederland ontwikkeld handelsplatform dat sinds 2013 actief is. De -naar eigen zeggen pas vernieuwde- website maakt een verzorgde indruk en is op een prettige manier eenvoudig. Ook is men op de pagina ‘over ons’ transparant over wie men is en wat men doet. Er zijn hier echter twee kleine puntjes te maken. Allereerst zijn nergens de namen van de mensen achter het initiatief te zien. Juist wat persoonlijkheid biedt vaak vertrouwen. Daarnaast vermeldt men bij de gegevens een registratienummer. Het wordt niet duidelijk waar dit nummer op doelt. Wij konden wel vaststellen dat het geen KVK-inschrijvingsnummer of vergunningnummer van de AFM is. Verder valt op dat er op de site veel ruimte is voor klantreviews. Deze komen uit op een 9+, dus dat boezemt vertrouwen in.

Satos screenshot
Via: Satos (capture)

Handelen via Satos

Het menu op de site van Satos bestaat uit zes opties. Waarvan ‘kopen’, ‘verkopen’ en ‘koers’ voor dit onderdeel het meest relevant is. Op de homepage van de site zijn, anders dan bij ons, geen koersoverzichten te vinden. Wie op de knop ‘koers’ druk moet eerst een keuze maken uit het beschikbare aanbod. Wie daarvoor kiest krijgt niet, zoals ik verwachtte, de Bitcoin koers te zien, maar een pagina met uitleg over hoe koersen tot stand kopen.

Ook wanneer je kiest voor ‘kopen’ of ‘verkopen’ moet je eerst de munt kiezen waarin je wilt handelen. Pas wanneer je dat gedaan hebt zie je redelijk klein de koers van het moment staan. Een totaaloverzicht ontbreekt dus, evenals een inzicht van de koerswijzigingen in een bepaalde periode.

Wie hier eenmaal aan gewend is kan verder kinderlijk eenvoudig handelen. Je kiest het bedrag waarvoor je wilt (ver)kopen. Vervolgens vul je een paar simpele gegevens in (zoals e-mailadres en bankrekeningnummer). Hierna kun je in het volgende scherm óf afrekenen via iDeal en jouw cryptomunten direct in jouw cryptowallet laten storten of vanuit jouw wallet overboeken. Zodra de transactie bevestigd is krijg je het saldo of jouw cryptomunten binnen enkele seconden tot maximaal een kwartier (volgens de recensies) op jouw rekening bijgestort.

Bitcoin slot veilig beurs
Via: quoteinspector.com, CC

Satos biedt extra’s

Naast dit simpele aan- en verkoopproces biedt Satos een aantal extra’s. Zo kun je, als je nog geen cryptowallet hebt, die direct via hen aanmaken. Daarnaast biedt men informatie over wallets voor diverse cryptomunten en een kennisbank die regelmatig wordt aangevuld. Zelf hebben we geen contact met de klantenservice hoeven opnemen, maar ook hier zijn de reviews positief en merken we dat als er een negatieve opmerking komt, er bijzonder adequaat gehandeld wordt op het reviewplatform.

De transactiekosten

Zoals op mening handelsplatform rekent men geen transactiekosten. Uiteraard gaat voor niets de zon op, dus Satos verdient zijn geld door de koersen die gehanteerd worden en de marge tussen aan- en verkoopprijzen. Om met de laatste te beginnen, afhankelijk van de cryptomunt ligt de marge, afhankelijk van het aantal munten dat je koopt tussen 1 % en 2,5 %. Bij zeer kleine hoeveelheden heb je wel te maken met minimumkosten, maar daar blijf je bij reguliere transacties boven. Verder valt op dat geboden koersen mede afhankelijk zijn van de hoeveelheid die je wilt (ver)kopen. Hier is geen lineair verband tussen aantal en prijs.

Crypto nederland regelgeving toeslagen
Via: depositphotos.com | PromesaStudio

Twee verbeterpunten

Naast een paar kleine punten die we benoemden zijn er wat ons betreft twee verbeterpunten te benoemen. Zo is het inzicht in de koersen beperkt. De (conversie)koersen zijn te zien onder de gekozen cryptocurrency-tegenwaarde, maar daarbij mist enige duiding over de koersontwikkeling in de tijd.

Daarnaast is het aantal aangeboden cryptomunten nog beperkt. Op dit moment biedt men namelijk 5 munten aan: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). Dit is wat weinig in vergelijking met andere aanbieders die tientallen en soms wel honderden mogelijkheden bieden. Natuurlijk zijn de belangrijkste cryptocurrency aanwezig, dus dat hoeft de pret niet te drukken.

Onze conclusie over Satos

Voor zover wij kunnen beoordelen maakt Satos een betrouwbare indruk voor redelijke prijzen. Duidelijke voordelen zijn het gemak waarmee je kunt handelen en de veiligheid van het direct toevoegen of afvoeren van jouw cryptomunten uit de wallet.

Wie zijn eigen koersonderzoek doet en zich beperkt tot het beleggen in de belangrijkste cryptomarkt vindt in Sonos een goede, gemakkelijke en veilige manier om in crypto te handelen. We zouden haast zeggen: “Kijk en oordeel zelf


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.