Search
Close this search box.

KuCoin Review

Of u nu digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum wilt kopen met een debet/creditcard of wilt handelen in crypto-to-crypto paren – KuCoin dekt beide bases.

De wereldwijde exchange en third-party broker is de thuisbasis van enkele van de grootste handelsvolumes in de ruimte, naast een kostenstructuur die bij de meeste budgetten zou moeten passen.

In deze gids bespreken we de ins en outs van KuCoin. Dit omvat een diepgaande blik op de ondersteunde munten van het platform, fiatvalutafaciliteiten, vergoedingen en commissies, veiligheid, klantenondersteuning en handelsarena.

Wat is KuCoin?

KuCoin, dat nog in 2017 werd gelanceerd, is een cryptocurrency-uitwisseling die ook makelaarsdiensten van derden aanbiedt. Hoewel het platform slechts drie jaar handelsgeschiedenis heeft, is het nu een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen in de ruimte.

Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat u meer dan 200 munten vindt met ongeveer 450 cryptocurrency-paren die op de uitwisseling worden gehost. Dit omvat niet alleen grote paren zoals BTC/USDT en ETH/USDT, maar stapels crypto-cross paren. Het beste van alles is dat als je zin hebt om een minder liquide ERC-20 token te verhandelen, de kans groot is dat je het bij KuCoin zult vinden.

KuCoin was aanvankelijk een cryptocurrency-only platform, wat betekent dat je geen geld kon storten met fiatvaluta. Het platform is sindsdien echter een partnerschap aangegaan met Simplex – een Europese betalingsprovider die de kloof tussen cryptocurrencies en alledaags geld overbrugt.

KuCoin rekent slechts 0,10% aan handelskosten voor cryptocurrency. Dit zet het op gelijke hoogte met Binance. KuCoin zit ook achter zijn eigen digitale token – KuCoin Shares (KCS). Door KCS tokens te bezitten en op te slaan, profiteert u van gereduceerde handelskosten, en heeft u recht op een deel van de handelscommissies die KuCoin int.

In termen van de cijfers, KuCoin beweert meer dan 650 miljoen individuele transacties te hebben gefaciliteerd sinds de oprichting in 2017. Dit vertaalt zich naar meer dan $71 miljard aan geaccumuleerde handelsvolumes.

Tot slot – en zoals we verderop in meer detail behandelen, wordt KuCoin niet gereguleerd door een nationale vergunningsinstantie. Hoewel dit betekent dat u in staat zult zijn om cryptocurrencies te verhandelen zonder het verstrekken van een ID, zal dit niet het geval zijn als u digitale munten wilt kopen met een debit/credit card via Simplex.

Wat kunt u verhandelen bij KuCoin?

KuCoin biedt een breed scala aan financiële instrumenten die verder gaan dan alleen crypto-to-crypto paren. Integendeel, het platform biedt ook cryptocurrency indexen, margehandel, en zelfs futures.

Laten we elke activaklasse in meer detail verkennen.

Crypto-tot-crypto paren

Elk handelspaar op KuCoin valt onder de noemer crypto-naar-crypto, niet in het minst omdat het geen fiat-gedenomineerde instrumenten aanbiedt. In plaats daarvan moet u uw gekozen cryptocurrency tegen de USDT verhandelen als u toegang wilt tot de crypto-naar-USD ruimte.

Als u een doorgewinterde cryptocurrency-handelaar bent, weet u uit de eerste hand dat dit sowieso de industriestandaard is, dus u zult geen problemen hebben met handelsvolumes of liquiditeit.

Buiten USDT, kunt u handelen in crypto-cross paren. Voorbeelden hiervan zijn BTC/ETH, ETH/XRP, en BSC/BTC. Uiteindelijk valt het buiten het bestek van deze recensie om elke digitale valuta op te sommen, maar u kunt er zeker van zijn dat het platform meer dan 450 paren aanbiedt.

Cruciaal is dat KuCoin vaak een van de allereerste beurzen is waar nieuw gelanceerde cryptocurrency token projecten voor kiezen. Als zodanig is ondersteuning voor minder liquide digitale tokens iets dat het team van KuCoin actief probeert te faciliteren.

KuCoin indexen

Bovenop de traditionele crypto-cross paren, biedt KuCoin ook een aantal indexen aan. Het concept hier is dat KuCoin het gewogen gemiddelde neemt van een specifieke cryptocurrency over verschillende toonaangevende exchanges.

Dit is met het oog op het aanbieden van een meer accurate prijs van de munt in kwestie, omdat het rekening houdt met de variaties die je vaak vindt tussen concurrerende platforms.

KuCoin indexen zijn beschikbaar over:

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ripple
  • Litecoin

De cryptocurrency exchanges waar KuCoin zijn prijsactiviteit aan ontleent zijn:

  • Coinbase
  • Bitstamp
  • Kraken
  • Gemini
  • Bittrex
  • Liquid

De prijs van elke index wordt uitgedrukt in USD, maar afgewikkeld in de respectieve cryptocurrency.

KuCoin toekomst

De KuCoin Mercantile Exchange, gelanceerd medio 2019, biedt u de mogelijkheid om Bitcoin futures te verhandelen. KuCoin zelf merkt op dat het op zoek is om de wil van BitMEX uit te dagen in dit specifieke gebied van de cryptocurrency derivatenruimte. Als gevolg hiervan krijgt u toegang tot Bitcoin futures naast een aanzienlijke margepositie van maximaal 100x.

Eenvoudig gezegd betekent dit dat een rekeningsaldo van $100 een maximale handelswaarde van $10.000 mogelijk maakt. Als het gaat om de onderliggende spotprijs, neemt KuCoin opnieuw het gewogen gemiddelde van verschillende toonaangevende beurzen – zoals Kraken, Coinbase Pro, en Bitstamp.

Op het moment van schrijven ondersteunt KuCoin alleen BTC en ETH futures, hoewel het hoopt andere digitale valuta’s in de nabije toekomst toe te voegen. Als het op vergoedingen aankomt, verwacht dan 0,060% te betalen als market taker, en 0,020% als maker. Er zijn ook afwikkelingskosten van 0,025%.

Handelskosten en commissies

Eerst en vooral zijn er geen kosten verbonden aan cryptocurrency stortingen, en opnames worden aangerekend aan het standaard mijntarief volgens de munt die u wenst uit te cashen.

Als het gaat om handelskosten buiten de futures arena, betaalt u 0,1%. Dit betekent dat een handel van $10.000 u $10 aan kosten zou kosten. Zoals we eerder kort vermeldden, is dit in lijn met collega-beurs tegenhanger Binance.

KuCoin aandelen (KCS)

KuCoin Shares – of kortweg KCS, is een eigen cryptocurrency token gecreëerd door de exchange. Door het bezitten en houden van KCS tokens zult u gewend zijn aan een aantal voordelen.

Deze omvatten:

Handelskosten met korting

Een van de meest opvallende voordelen van het houden van KuCoin Shares is dat u handelskosten met korting krijgt. Cruciaal, terwijl een standaard vergoeding van 0,1% toonaangevend is in de industrie, heeft u het potentieel om dit te verminderen met een extra 20%. Wat u hoeft te doen is simpelweg de KCS Pay Fee knop aan te zetten en te genieten van de korting.

Dividenden

Naast het verlagen van uw handelscommissies, biedt het aanhouden van KuCoin aandelen u de mogelijkheid om dividenden te verdienen. In een notendop, KuCoin als platform zal 50% van de handelscommissies verdelen die het elke dag van de leden verzamelt.

Dit wordt vervolgens evenredig verdeeld over alle houders van KuCoin aandelen. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat je 1% van het gehele KCS aanbod bezit. Als het platform $250.000 aan commissies uitkeert, zou jij $2.500 ontvangen. Je moet minstens 6 KCS bezitten om te kunnen profiteren van de dividenden.

Prijsgeschiedenis en het kopen van KuCoin-aandelen

Om te zeggen dat de waarde van KuCoin-aandelen is gecapituleerd sinds de all-time highs van januari 2018 zou een understatement zijn. Op een piek van meer dan $ 20 per stuk, kunt u nu precies dezelfde tokens verkrijgen voor minder dan $ 1 in het midden van 2020.

Desalniettemin, als je toch KuCoin Shares in handen wilt krijgen, kun je dit doen door ze bij het platform om te wisselen voor een alternatieve cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum.

Fiatvaluta faciliteiten bij KuCoin

KuCoin is inmiddels eind 2018 een samenwerking aangegaan met de in Europa gevestigde betaalprovider Simplex. Het partnerschap zorgt ervoor dat gebruikers uit meer dan 100 landen nu echt geld kunnen storten met een debet- of creditcard.

Dit is ideaal als u op zoek bent naar de handel in cryptocurrencies, futures bij KuCoin, maar u heeft geen digitale valuta tot uw beschikking. In plaats daarvan kunt u simpelweg uw debit/credit card gegevens invoeren en direct geld storten op het platform.

Met dat gezegd zijnde, is het belangrijk op te merken dat de kosten die hiermee gepaard gaan niet goedkoop zijn. Hoewel er af en toe een promotie wordt aangeboden op de stortingskosten, kost dit u maar liefst 2,5 – 3,5% (met een minimum van $10).

Dit betekent dat een storting van $1000 met debit/credit card u $25 aan kosten zou kosten. Het valt op dat dit iets goedkoper is dan bij Coinbase, dat 3,99% rekent (met verschillende minima).

KuCoin is ook een OTC Trading Desk aan het ontwikkelen, waarop alle gebruikers grote munten zoals BTC, USDT, PAX kunnen kopen en verkopen zonder enige kosten. Het OTC-platform ondersteunt momenteel USD, CAD, CNY, IDR en VND.

Handelsplatformen

KuCoin biedt een eigen handelsplatform dat van de grond af aan is opgebouwd. Het is niet nodig om software te downloaden of te installeren op uw desktop, aangezien de KuCoin handelsarena toegankelijk is via uw standaard webbrowser. Het platform is potentieel geschikt voor zowel beginnende beleggers als doorgewinterde handelaren.

De reden dat we dit zeggen is dat, terwijl het platform super schoon en makkelijk te navigeren is, er hopen geavanceerde tools tot uw beschikking staan. In feite heeft u de mogelijkheid om uw KuCoin handelsscherm volledig aan te passen zoals u dat wilt.

Als het aankomt op handelsvolumes en de beschikbaarheid van liquiditeit, zou u zich geen zorgen moeten maken wanneer u handelt in de populairdere paren. Het kan echter zijn dat u merkt dat de volumes laag zijn bij minder liquide paren – vooral die met ERC-20 tokens.

Mobiel handelen

Als u de neiging heeft om cryptocurrencies onderweg te kopen, verkopen en verhandelen, dan bent u wellicht geïnteresseerd in de KuCoin mobiele handelsapp.

De applicatie is beschikbaar om te downloaden op iOS- en Android-apparaten. U heeft toegang tot de meeste account functies op de app, zoals het plaatsen van orders, het controleren van de waarde van uw portefeuille, en het storten en opnemen van geld.

Hoe lang duren geldopnames bij KuCoin?

In de overgrote meerderheid van de gevallen zal KuCoin uw opnames binnen 30 minuten na ontvangst van het verzoek verwerken. Het platform merkt op dat dit geautomatiseerd is, en dat handmatige autorisatie alleen nodig is als de omvang van uw storting groter is dan 100.000 keer de verwerkingskosten (mining fee).

Zodra de fondsen KuCoin verlaten, zullen ze worden overgemaakt naar het cryptocurrency wallet adres van uw keuze. Zorg ervoor dat het adres geldig is, want er is niets dat KuCoin kan doen als u een fout maakt!

Rente verdienen bij KuCoin

Een extra functie die beschikbaar is bij KuCoin is dat van het leenprogramma. In zijn meest basale vorm, heeft u de kans om rente te verdienen op uw digitale valuta door het uit te lenen. Het belangrijkste concept is dat de tokens zullen worden gebruikt om marge-rekeningen te helpen financieren.

Stel bijvoorbeeld dat een KuCoin-handelaar besluit om een hefboom van 10x toe te passen op een order. Voor elke dag dat de positie ’s nachts open blijft, zou de handelaar rente moeten betalen. Dit komt omdat ze handelen met meer dan ze op hun rekening hebben staan en dus – dit gaat ten koste van de kosten.

Met dat gezegd te hebben, heeft KuCoin haar deuren geopend voor alledaagse beleggers door u de mogelijkheid te geven margeposities te financieren. Dit is beschikbaar op verschillende munten – inclusief USDT, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, EOS, en nog veel meer.

Wat betreft de specifieke rentevoet, deze zal variëren van munt tot munt. Als u bijvoorbeeld Bitcoin gedurende 28 dagen uitleent, verdient u een rente van 4,83% op jaarbasis.

Als dit iets is dat u wilt onderzoeken, biedt KuCoin een calculator voor het schatten van de winst. U hoeft alleen maar aan te geven hoeveel u bereid bent uit te lenen, op welke digitale valuta, en voor welke tijdsduur – en de calculator zal u adviseren hoeveel u kunt verdienen.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel de aangeboden rentepercentages superconcurrerend zijn, u rekening moet houden met de risico’s die hieraan verbonden zijn. KuCoin is immers geen gereguleerde cryptocurrency exchange, dus je moet dit meenemen in je risico versus beloning model.

Is KuCoin veilig?

Zoals het geval is met alle cryptocurrency exchanges, is het van cruciaal belang dat u kunt nagaan of KuCoin veilig is of niet. Dit omvat niet alleen de regelgevende status van het platform, maar ook de interne en externe veiligheidspraktijken.

Laten we deze criteria eens in meer detail bekijken.

Regelgeving

In een notendop, KuCoin is niet gereguleerd door een nationale vergunningverlenende instantie. Dit is geen grote verrassing in de cryptocurrency exchange arena, aangezien veel platforms ervoor kiezen om zonder licentie te opereren. Of u zich comfortabel voelt bij het handelen op een ongereguleerde beurs hangt af van aan welke kant van het hek u zit.

Als u bijvoorbeeld het type handelaar bent dat de voorkeur geeft aan het kopen en verkopen van cryptocurrency paren in een anoniem karakter, dan is er alle kans dat een platform als KuCoin geschikt is voor uw behoeften. Aan de andere kant van het spectrum, als u het type handelaar bent dat een soort wettelijke bescherming eist, dan voldoet KuCoin misschien niet.

KYC

Zoals hierboven vermeld, is KuCoin niet verplicht om u om persoonlijke informatie te vragen – noch zullen ze om gevoelige identiteitsdocumenten vragen. Echter, de enige uitzondering op deze regel is als u van plan bent om geld te storten met een debet- of kredietkaart via de Simplex integratie.

In feite, om te blijven voldoen aan alle relevante wetten rond anti-witwaspraktijken, moet u een kopie van uw door de overheid uitgegeven ID (paspoort of rijbewijs) uploaden. Dit is gewoon de aard van het spel bij het gebruik van fiatvaluta bij een crypto-uitwisseling.

KuCoin beveiligingspraktijken

Op het gebied van interne veiligheid beweert KuCoin dat het institutionele systemen gebruikt die ervoor zorgen dat criminaliteit wegblijft van het platform. Dit wordt volledig ondersteund door een verbintenis tot koude opslag.

Hoewel het exacte percentage niet wordt gespecificeerd door KuCoin, wordt er beweerd dat het overgrote deel van de fondsen van klanten offline worden bewaard. De rest wordt bewaard in hot wallets om ervoor te zorgen dat het platform in staat is om te voldoen aan zijn aanbod van bijna-onmiddellijke en geautomatiseerde opnames.

Tot op heden zijn er geen publicaties geweest van KuCoin die te maken hebben gehad met een grote hack van welke aard dan ook, wat een uitstekend teken is. Met dat gezegd, moet u er altijd voor zorgen dat u de risico’s van een potentiële externe hack begrijpt, aangezien uw fondsen worden opgeslagen in wallets die u niet persoonlijk controleert.

Ook is het vermeldenswaard dat KuCoin in april 2020 een strategische samenwerking heeft afgerond met Onchain Custodian, Singapore’s crypto asset custody platform. Onchain Custodian zal custody service bieden voor de veilige bewaring van KuCoin crypto-activa. De bewaringsfondsen zullen worden ondersteund door Lockton, ’s werelds grootste particuliere verzekeringsmakelaardij. Dit wordt verondersteld om het beveiligingsniveau van de uitwisseling verder te verhogen.

2FA

Het beste van alles is dat KuCoin u toestaat om twee-factor authenticatie (2FA) op uw account te installeren. Dit betekent dat een unieke code naar uw mobiele apparaat zal worden gestuurd wanneer u belangrijke accountfuncties wilt uitvoeren. Dit omvat het inloggen op uw account en het doen van een opnameverzoek.

KuCoin klantenservice

Als het op klantenservice aankomt, biedt het team van KuCoin een 24-uurs ondersteuning die 24 uur per dag – 7 dagen per week actief is. U kunt het team een e-mail sturen, maar als u direct één-op-één ondersteuning nodig heeft kunt u het beste de live chat faciliteit gebruiken.

Het sentiment hierover is enigszins gemengd in het publieke domein. Sommige gebruikers melden een verbindingstijd van enkele seconden, terwijl anderen hebben opgemerkt dat de wachttijden onaanvaardbaar zijn. Dat gezegd hebbende, hangt het er allemaal vanaf hoe druk het team is op het moment van het verzoek. Er wordt geen telefonische ondersteuningsdienst aangeboden.

Hoe te beginnen bij KuCoin

Vind je KuCoin goed klinken en denk je dat het platform geschikt is voor jouw lange termijn handelsbehoeften? Zo ja, dan gaan we u nu laten zien wat u moet doen om vandaag nog te beginnen met een handelsaccount.

Stap 1: Open een rekening
Om aan de slag te gaan, gaat u naar de KuCoin homepage en klikt u op de ‘Aanmelden’ knop bovenaan het scherm. U wordt dan gevraagd om uw emailadres in te voeren en een sterk wachtwoord te kiezen.

U moet uw e-mailadres verifiëren voordat u 2FA via uw mobiele telefoon kunt koppelen. In deze fase van het registratieproces wordt u niet om persoonlijke informatie gevraagd.

Stap 2: Geld storten
Zodra u uw KuCoin account heeft geopend zal u worden gepromoveerd om geld te storten. In dit opzicht heeft u twee opties. Als u al in het bezit bent van een digitaal token, dan kunt u dit direct op KuCoin storten.

Ga simpelweg naar de stortingspagina en zoek naar de desbetreffende munt. Klik vervolgens op het depositotabblad om uw unieke wallet-adres voor die specifieke cryptocurrency te onthullen.

Kopieer het adres naar uw klembord, ga naar uw privé portefeuille, geef het aantal munten op dat u wilt storten en bevestig de transactie.

Afhankelijk van de cryptocurrency die u stort, duurt het ongeveer 10-20 minuten voordat het geld op uw KuCoin account is bijgeschreven.

Fiat Valuta Storting

Als u geen toegang heeft tot een digitale valuta, zult u geld moeten storten met uw debet- of kredietkaart. Beweeg met uw muis over de ‘Koop Crypto’ knop en klik vervolgens op ‘Koop met Creditcard’.

Volg de stap-voor-stap instructies die u op het scherm worden gepresenteerd. Cruciaal is dat u gevraagd wordt uw identiteit te verifiëren voordat u uw debit/credit card kunt gebruiken. Het end-to-end proces wordt verzorgd door Simplex.

Stap 3: Begin met handelen
Zodra uw KuCoin account is volgestort, bent u klaar om te beginnen met handelen. De specifieke handelsarena die u nodig heeft zal afhangen van het type financieel instrument waar u toegang tot zoekt. Dit komt omdat KuCoin een scheiding maakt tussen de cryptocurrency exchange en future derivaten platformen.

KuCoin review: het verdict?

Samenvattend is het duidelijk te zien waarom KuCoin nu een van de meest populaire cryptocurrency exchanges in de ruimte is. Niet alleen geeft het u toegang tot meer dan 450 cryptocurrency paren, maar u kunt ook handelen in crypto-specifieke indexen en Bitcoin futures.

Bovendien bedragen de standaard handelskosten slechts 0,1%, die u kunt verminderen met nog eens 20% door een vergoeding te betalen met KuCoin Shares. We vinden het ook leuk dat u nu fondsen kunt storten met een debet- of creditcard, zij het dat u eerst een KYC-proces moet omzeilen.

Het belangrijkste bezwaar dat we hebben tegen KuCoin is dat het geen gereguleerde entiteit is. Hoewel dit betekent dat je crypto-to-crypto paren anoniem kunt verhandelen, zijn je fondsen nooit 100% veilig.

Aan de andere kant zijn berichten over een KuCoin-hack nog niet opgedoken sinds de oprichting in 2017 – wat een uitstekend teken is.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.