Bitvavo wallet

Wanneer je al een tijdje mee draait als belegger in crypto coins dan weet je hoe belangrijk het is om een veilige wallet te hebben, een digitale portemonnee. Vaak bij verschillende exchanges heb je voor elke crypto coin een andere wallet. Bij Bitvavo is dit niet het geval, Bitvavo maakt namelijk gebruik van een hosted wallet. Een Bitvavo wallet aanmaken hoeft ook niet, het wordt direct automatisch gedaan bij het kopen van crypto coins.

Hoe veilig is Bitvavo wallet eigenlijk?

Je kunt alle crypto coins waar je in kunt handelen op Bitvavo opslaan in de Bitvavo wallet. De Bitvavo wallet is een offline wallet en hierdoor beter beschermd dan menig wallets van crypto exchanges. Ook zijn de Bitvavo wallets beschermd tot 255 miljoen. Hierdoor is de Bitvavo wallet veilig genoeg voor de meeste beleggers.

Mocht je 100 % veiligheid willen voor jouw crypto coins kun je altijd kiezen om een hardware wallet aan te schaffen. Een USB apparaat waar je volledig offline kunt zijn.

Hoe werkt de Bitvavo wallet voor Bitcoin?

Bitcoin heeft een ander adres nodig dan Ethereum, door het blockchain technologie waar ze gebruik van maken. De Bitvavo wallet werkt hetzelfde voor elke soort crypto coin. Elke keer wanneer je crypto koopt wordt deze automatisch naar de Bitvavo wallet verstuurd.

Wanneer je het adres hiervan wilt vinden, zie je dat heel erg gemakkelijk. Allereerst log je in, en klik je op het gewenste crypto coin. Hier in het voorbeeld is dat Bitcoin.

Vervolgens klik je op de knop “storten”, en zie je direct het adres links onder. Je kunt op de knop naast het adres klikken om het adres te kopiëren.

Omdat Bitvavo een Nederlandse exchange is en valt onder de Nederlandse Bank moeten ze voldoen aan een aantal voorwaardes om het witwassen van geld tegen te gaan. Dit zorgt alleen maar meer dat de Bitvavo wallet veilig genoeg is.

Wanneer je crypto vanuit je Bitvavo wallet wilt versturen naar een externe wallet zul je eerst het adres moeten verifiëren. Dit is een handeling die niet gauw bij andere exchanges tegen zult komen. 

Deze verificatie gebeurt doormiddel van een screenshot van het adres waar je de crypto heen wilt sturen. Deze email je naar Bitvavo, en deze zullen het vrij snel goedkeuren. Hierna kun je vanuit je Bitvavo wallet geld versturen naar een externe wallet.

Ben je opzoek naar meer informatie omtrent Bitvavo? Vind hier alle informatie in ons Bitvavo artikel. 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.