Search
Close this search box.

BESTE crypto wallets (2024)

Een crypto wallet is een opslagplaats waarin investeerders hun crypto in op kunnen slaan en af kunnen halen. Dit kan via een app, maar kan via een hardware wallet of zelfs een papieren wallet. Bovendien kun je transacties valideren wanneer je crypto valuta’s gebruikt.

Een crypto wallet bewaart geheime informatie, en heeft een privésleutel, die wordt gebruikt om transacties te valideren, zodat je crypto valuta kunt gebruiken om bijvoorbeeld aankopen te doen of om te ruilen voor een andere crypto valuta. Dit voorkomt dat iemand anders je Bitcoin gebruikt of dat de transactie door een derde partij wordt gewijzigd.

Wanneer mensen verwijzen naar een Bitcoin-wallet, verwijzen ze vaak naar een crypto-exchange die een wallet aanbiedt als onderdeel van hun accountfuncties. In die zin is de wallet gewoon de plaats waar je al je cryptocurrency bewaard, of waar je valuta kunt bewaren voor toekomstig gebruik.

Soorten online crypto wallets

Om Bitcoin of andere crypto’s te kopen, heb je een wallet nodig om digitale valuta’s op te slaan. Er zijn echter verschillende crypto wallets die je moet kennen om een persoonlijke keuze te maken in wat jij fijn vindt. We leggen je uit welke soorten er zijn en welke je het best kunt kiezen in 2024. In het algemeen kunnen we stellen dat er vier soorten crypto wallets zijn: online, mobiel, hardware en papier. We gaan hier dieper op in onder deze tekst.

Onder de online wallets zijn er drie soorten wallets. De single key wallet waarvoor je zowel een private key en een public key gebruikt voor de veiligheid. Met een eID wallet gebruik je een eID om transacties te ondertekenen, en met een multisig wallet is het verplicht voor meerdere partijen om een transactie te ondertekenen om de veiligheid te garanderen.

Online crypto wallet

De online crypto wallet zit vaak al inbegrepen bij een exchange en wordt velen gezien als de meest toegankelijke wallet. Deze wallet heeft als groot voordeel dat je veel verschillende cryptocurrencies op kunt slaan. De online wallet is vaak al geïntegreerd aan een exhange en biedt daardoor de mogelijkheid om alle verhandelbare crypto valuta’s op te slaan. Het nadeel is echter dat wanneer de exchange gehackt wordt, jouw crypto’s gestolen kunnen worden. De hardware en papieren wallets zijn hier veel beter beschermd voor.

voorbeeld hot wallet

Mobiele crypto wallet

Bij een mobiele wallet kun je denken aan de beste crypto wallet app. Deze kun je downloaden op je smartphone en deze is niet afhankelijk van een exchange of crypto handel platform. Een ander voorbeeld van een mobiele crypto wallet is een software die je kunt downloaden op je pc en daar ook opslaat. Het voordeel van een mobiele crypto wallet is dat je zelf de veiligheid kunt garanderen door hier bepaalde software voor te installeren. Zorg er wel voor dat je weet dat je de juiste software installeert om de veiligheid te garanderen.

desktop wallet

Hardware crypto wallet

De veiligste manier om je crypto op te slaan is door gebruik te maken van een hardware wallet of cold wallet crypto. Deze is volledig offline en daardoor hacker proof. Deze wallet is uitermate geschikt wanneer je veel vermogen in crypto hebt. De nadelen van crypto wallet in hardware zijn de extra handelingen die je moet uitvoeren om je wallet online te krijgen om verder te gaan met handelen en het is zaak dat je nooit je wachtwoord verliest, aangezien de complexe beveiliging van deze wallets ervoor zorgt dat je in feit niet meer erin kunt op het moment dat je het wachtwoord niet meer weet.

Papieren crypto wallet

De papieren wallet is een meer simpele variant van de hardware wallet. Net als de hardware wallet is deze volledig offline. Deze werkt met bepaalde codes waar de cryptocurrencies opstaan die je uit moet printen. Deze bewaar je vervolgens tot het moment dat je een transactie wilt doen. Ten opzicht van een hardware wallet is het dus makkelijker om bij je crypto’s te komen, maar dan is het wel zaak dat je de papieren niet kwijt raakt.

voorbeeld cold wallet

Online wallets

Bekijk hieronder verschillende online crypto wallets (exchanges) waar je je gratis aan kunt melden!

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Uitbetalen van een wallet

Elke crypto wallet heeft verschillende regels en tijdsperioden voor het overboeken van fiat-valuta naar je bankrekening, maar de meeste kunnen worden gedaan binnen 1 tot 3 dagen nadat de verkoop is voltooid. Het is dan ook belangrijk om eerst naar je doelstelling te kijken voordat je een keuze maakt. De wallet van Binance kun je helaas niet meer gebruiken in Nederland, mocht je daar geld op hebben, kun je het geld opnenem bij Binance en op een andere wallet zetten.

Zaken als veiligheid, kosten, gebruikerservaring, ondersteunde cryptocurrencies en andere functies behoren deel uit te maken van je keuzeproces evenals of je van plan bent om crypto te verhandelen of langetermijn posities in te nemen.

TOP 5 crypto wallets van 2024

Een crypto wallet aanmaken of kopen? Hieronder worden de beste crypto wallets van 2024 besproken:

  • Exodus
  • Ledger Nano S
  • Trezor T
  • Mycelium
  • Ledger Nano X

1. Exodus

Exodus wallet is een multi-currency crypto wallet dat het mogelijk maakt om een groot aantal crypto in de wallet op te slaan. Exodus wallet is makkelijk te gebruiken, vooral voor mensen met minder ervaring over het opslaan van crypto in een wallet.

Ook is het mogelijk om de wallet te gebruiken om de door jou opgeslagen crypto om te ruilen voor een andere crypto.

exodus wallet

2. Ledger Nano S

De Ledger wallet doet het altijd goed in de top lijstjes. Dit is één van de bekendere hardware wallets die op dit moment op de markt zijn. Doordat deze wallet fysiek is, is dit de veiligste manier om crypto op te slaan. Zowel voor ervaren en beginnende crypto handelaren kunnen met deze wallet crypto offline opslaan.

Het enige risico dat deze wallet met zich meebrengt is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het opslaan van jouw wachtwoorden. Ook is het belangrijk dat je de Ledger Nano S niet kwijtraakt.

ledger nano wallet

3. Trezor T

Met de Trezor T heb je de mogelijkheid om crypto offline op te slaan. Op deze manier kunnen hackers geen toegang krijgen en heb je nog steeds toegang tot je crypto op het moment dat er iets mis is met je pc.

Trezor T is een kleine apparaatje met een touchscreen dat gemakkelijk te verbinden is met een computer of smartphone.

4. Mycelium

Mycelium is een crypto wallet die je direct op je mobiele telefoon kunt downloaden, en zo dus makkelijk crypto op je mobiel op kunt slaan. Wat ook handig is aan de app is dat je heel simpel een backup kunt maken van de wallet.

Wanneer je jouw telefoon verliest, is het heel simpel om binnen enkele minuten jouw wallet weer te downloaden. Zo kun je snel weer toegang krijgen tot de crypto in jouw wallet.

5. Ledger Nano X

Met de Ledger Nano X kun je via bluetooth meteen contact maken met je smartphone. Net zoals de hierboven besproken Ledger Nano S, kun je ongeveer 1500 soorten crypto’s opslaan en geeft het toegang tot de software Ledger Live.

Je kunt ook met de meegeleverde USB-C kabel een koppeling maken tussen Ledger Nano X en je pc of smartphone. Deze zit dan wel in een iets hoger prijssegment dan de Nano S.

ledger nano wallet

Veelgestelde vragen

Het kiezen van de juiste crypto wallet is geen makkelijke keuze. Waar één wallet gegarandeerd crypto veilig opslaat buiten het bereik van crypto, kunnen andere wallets jou kosteloos op weg helpen en crypto kunt staken. Welke wallet je ook kiest zorg er altijd voor dat je crypto op elk moment zelf toegang kunt krijgen tot opgeslagen crypto. Bedenk ook goed welke crypto je koopt en opslaat in je wallet.

Een software wallet is een mobiele app of software programma dat je op jouw computer download en uitermate handig voor als je cryptomunten koopt.

Deze “wallet” is versleuteld en je hebt een wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot de crypto die je erin opgeslagen hebt. Indien je je wachtwoord bent vergeten, kun je deze gelukkig wel nog herstellen met de nodige beveiligingsmaatregelen zoals een herstelzin,

Ben je je herstelzin vergeten? Danwordt het namelijk heel lastig om jouw crypto’s terug te krijgen.

Een hardware wallet is een fysiek appaat en je ziet ze vaak in de vorm van een USB-stick. Om toegang te krijgen tot je crypto, sluit je de stick aan op een computer.

Deze USB-wallet is onhackbaar, mits niet aangesloten op de PC. De hardwarewallet is beveiligd met een wachtwoord. Dus ook als de stick gestolen wordt, kan jouw crypto er niet vanaf worden gehaald.

Een van de bekendere hardware wallets van dit moment is de Ledger Nano S wallet. Ook benieuwd naar welke cryptocards op dit moment goed zijn? Klik hier.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.