Search
Close this search box.

Wat is de Bitcoin CME gap

De Bitcoin CME gap: Wat het is en hoe het te gebruiken
Dus wat is de Bitcoin CME-gap? Laten we eens kijken naar wat de CME is om mee te beginnen.

Bitcoin CME futures

De CME, of Chicago Mercantile Exchange, is ’s werelds grootste derivatenbeurs. De CME biedt traditioneel futures of opties op futures op alle denkbare activa, van landbouwproducten tot forex, energie, grondstoffen en aandelenindexen.

Een future is een wettelijke overeenkomst om een welbepaalde hoeveelheid van iets te kopen of te verkopen tegen een welbepaalde prijs op een welbepaalde dag in de toekomst. Bijvoorbeeld, het kopen van 20 BTC tegen $19.500 op 1/2/2021. Op het hoogtepunt van de Bitcoin-stierenloop van 2017, op 31 oktober, voegde de CME Bitcoin toe aan haar portefeuille van verhandelbare activaklassen:

Kort daarna crashte de Bitcoin van zijn all time high. Desalniettemin bleef de CME Bitcoin-futures in populariteit toenemen. De beurs bereikte een recordhoogte van 268.18K Bitcoins in mei 2019, toen de Bitcoin de winter afsloot, van $5.250 tot $9.125.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Finst, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Wat is het Bitcoin CME-gat?

De Bitcoin CME gap, ook wel de “CME gap” genoemd, is het verschil tussen de handelskoers van een Bitcoin-futures-contract wanneer de markt op zondag opent en wanneer deze op vrijdag sluit. In tegenstelling tot cryptocurrencies handelen de traditionele activa niet 24 uur per dag en 7 dagen per week. De meeste traditionele beurzen volgen de normale werkuren en sluiten op feestdagen, en de CME is hierop geen uitzondering!

Terwijl u bijvoorbeeld op elk moment kunt handelen op Binance, opent de CME Bitcoin Futures Trading van zondagavond tot vrijdagavond (Central Time). Van vrijdag tot en met zondag is de Bitcoin CME-futureskoers “vast”, terwijl de koers van de Bitcoin verder omhoog (of omlaag) gaat op de spotbeurzen voor cryptocijfers. Wanneer de CME-futures weer opengaan, halen de termijncontracten de spotprijzen in, waardoor er een gat ontstaat!

Voorbeeld: In dit geval sloten de Bitcoin-futures op vrijdag 27 november op $16.925. Tijdens het weekend steeg de prijs van de Bitcoin op de spotbeurzen. Toen de CME heropende op zondag 29 november, opende de prijs op $18.430, waardoor een gat van $1.505 of +8.9% ontstond.

Wat is de invloed van de Bitcoin CME gap op de prijs van de Bitcoin?
Van Bitcoin CME-gaten is vaak bekend dat ze ‘opvullen’. Vullen betekent dat de spotprijs teruggaat naar de vorige close. In ons voorbeeld hierboven zou Bitcoin terug moeten vallen naar $16.925 om de gap te dichten. Gaps kunnen ook naar boven toe sluiten. Als bijvoorbeeld Bitcoin sluit op een vrijdag op $19.000 en heropent op zondag op $16.000, zouden veel handelaren verwachten dat de prijs teruggaat naar $19.000 om “het gat te vullen”.

Houd in gedachten dat de handel waarschijnlijk niet deterministisch van aard is. Dit betekent dat grafiekpatronen en indicatoren u kunnen laten zien wat er waarschijnlijk zal gebeuren, maar ze kunnen u niet vertellen wat er precies zal gebeuren. De Bitcoin CME-gap moet worden beschouwd als een dergelijke indicator!

Het CME-gat hoeft niet noodzakelijkerwijs te worden opgevuld, het is alleen waarschijnlijker dat het wordt opgevuld dan niet. Het vullen van het gat kan uren, dagen of zelfs weken duren. Er moet ook rekening gehouden worden met andere indicatoren wanneer u een beslissing neemt over uw volgende transactie.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.