Search
Close this search box.
Coinbase logo
4.5/5

Large offer and easy to pay with
iDeal with low fees

Go to Coinbase

Coinbase

Cryptocurrency is de laatste jaren uitgegroeid tot een effectieve manier van investeren. Er zijn dan momenteel ook een groot aantal online cryptoexchanges waar je cryptomunten kan kopen en verkopen.

Een van zulke exchanges is Coinbase.

In dit artikel kijken wordt er haarfijn uitgelegd wat de voordelen zijn van Coinbase, welke munten er op de exchange verhandeld worden en hoe je een profiel aanmaakt en handelt op Coinbase.

Top 5 Cryptoclan.nl

4.5/5

Coinbase is een van de bekendste crypto platformen met lage fees.

Wat zijn de voordelen van Coinbase

Coinbase is een betrouwbare cryptoexchange gevestigd in de Verenigde Staten en een van de meest populaire cryptoexchanges op dit moment. Coinbase wordt gebackt door heel wat betrouwbare en grote investeerders uit de Verenigde Staten wat van Coinbase een erg veilig platform maakt.

Coinbase is een erg gebruiksvriendelijke exchange waarbij het erg makkelijk is om meerdere wallets op te zetten en te beheren. Daarnaast heeft dit platform ook een erg goede app, de Coinbase App, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS gebruikers.

”Een van de beste features van Coinbase is de Coinbase Vault. Deze Vault is een plek waar jij je Bitcoins erg veilig kan bewaren.”

Daarnaast heeft Coinbase ook een erg goede klantenondersteuning en is het platform erg makkelijk te gebruiken.

Voordelen van Coinbase

 • Enorm veilig
 • Gebackt door verschillende Blue Chip investeerders in de VS
 • Goede Coinbase App voor Android en iOS
 • Coinbase Vault waar jij je Bitcoin veilig in kan opslaan
 • Meerdere wallets creëren en beheren

Welke munten worden er op Coinbase verhandeld

Vooraleer jij een profiel aanmaak op Coinbase is het natuurlijk ook belangrijk dat je te weten komt welke munten er op Coinbase verhandeld worden. De Coinbase wallet ondersteunt de meeste grote munten en alle ERC-20 tokens.

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Litecoin
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • XRP
 • Stellar
 • Lumens
 • Dogecoin
 • Alle ERC-20 tokens waaromder ook USDC en DAI

Hoe een profiel aanmaken op Coinbase

Vooraleer je kan beginnen met het kopen en verkopen van cryptomunten moet je natuurlijk een profiel aanmaken op het Coinbase platform.

Om een profiel aan te maken surf je naar de homepagina van Coinbase. Hier klik je dan op ‘’Aan de Slag’’. Via deze knop word je naar de pagina geleid waar je uiteindelijk een profiel kan gaan aanmaken.

Op deze pagina vul jij je voornaam en achternaam in. Daarnaast geef jij ook je email adres op. Zorg ervoor dat de naam die je hier ingeeft overeenkomt met de naam en voornaam op je bankrekening en je identificatiedocumenten. Coinbase zal je een verificatie email sturen waarmee jij je email adres kan verifieren. Het kan even duren vooraleer je deze email ontvangt – indien je geen email binnen krijgt kijk je best ook eens in je spam folder.

Nadat jij je email hebt geverifieerd moet je kiezen of je een individueel of business account opent. Indien je grote aantallen gaat traden kies je voor een business account – maar de meeste onder ons kiezen best voor een individueel account.

Wanneer je deze stappen doorlopen hebt ga jij je mobiele telefoonnummer moeten verifiëren. Je geeft je mobiele nummer op waarna Coinbase je een SMS berichtje stuurt met een code. Deze code kan je dan ingeven op de website om je telefoonnummer te verifiëren.

In de derde stap ga jij je geprefereerde betalingsmethoden moeten opgeven. Er zal ook worden gevraagd om een adres aan deze betaalmethode te linken.

Coinbase zal je vragen om je identiteit te verifiëren. Je kan dit doen door een kopie of scan van je identiteitsbewijs te uploaden. Dit kan bijvoorbeeld een scan of foto van je paspoort of identiteitskaart zijn. Coinbase gebruikt hoogwaardige verificatiesoftware en het duurt dus hooguit enkele minuten vooraleer je een mailtje krijgt dat je geverifieerd bent.

Een laatste stap om je aan te melden via Coinbase is het verifieren van je betalingsmethode. Coinbase wil er namelijk zeker van zijn dat jij de rechtmatige eigenaar bent van de debitkaart of creditkaart. Coinbase zal dan ook twee erg kleine sommen van je bankrekening of visarekening nemen. Je wordt dan gevraagd om in te loggen op je bank account en de laatste twee cijfers van deze transacties te confirmeren.

Hoe registreren op Coinbase: stap voor stap uitgelegd

 1. Klik op Aan De Slag
 2. Vul je gegevens in
 3. Verifieer email adres
 4. Kies het soort account dat je opent
 5. Verifieer je mobiele telefoonnummer
 6. Kies een betaalmethode en link een adres aan de betaalmethode
 7. Verifieer je identiteit
 8. Verifieer je betaalmethode

Welke betaalmethodes zijn er beschikbaar op Coinbase

De betaalmethodes die je via Coinbase zal kunnen gebruiken verschillen van land tot land. In Nederland kan je op Coinbase gebruik maken van de volgende betaalmethodes.

 • Paypal
 • Debit Kaart
 • Credit Kaart
 • Overschrijving

Hoe een aankoop doen op Coinbase

Wanneer je voor de allereerste keer aan het traden slaat moet je natuurlijk een munt aankopen om in je wallet op te slaan.

Om een aankoop met valuta te maken klik je op de cryptomunt die je graag wil aankopen. Geef nu het bedrag in dat je graag in cryptomunten wil investeren en kies de betaalmethode.

De aankoop zal direct doorgaan en de munten zullen in je Coinbase Wallet beschikbaar zijn.

”In je Coinbase Wallet zal je dan uiteindelijk de keuze hebben om de munten naar een private wallet te sturen, naar een andere exchange te sturen of om ze daar gewoon te laten om op een later tijdstip te versturen, verhandelen of uit te cashen.”

Hoe een aankoop doen op Coinbase stap voor stap

 1. Klik op de cryptomunt die je wil aankopen
 2. Geef het bedrag in dat je wil investeren
 3. Kies de betaalmethode
 4. Plaats te bestelling

Hoe werkt traden op Coinbase?

Coinbase is erg makkelijk te gebruiken en het traden op Coinbase is dan ook erg simpel. Indien je graag de coins in je wallet wil traden voor andere coins klik je simpelweg op de munt die je uiteindelijk wil bemachtigen.

Kies nu het tabblad converteren en geef aan hoeveel munten uit je wallet je wil converteren naar de nieuwe munt.

Wat zijn de trading fees op Coinbase?

”Erg belangrijk bij het kiezen van een goede cryptoexchange zijn de trading fees – deze kunnen het traden namelijk erg duur maken. De trading fees bij Coinbase zijn minimum $0.99 en maximum $2.99 voor aankopen en verkopen tot $200 – waar je ook bent ter wereld.”

Wanneer je een koop of verkoop order plaatst dat groter is dan $200 betaal je een percentage(1.49%)  van de totale som.

Coinbase ervaringen van gebruikers

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.