Wat zijn altcoins?

Een altcoin is eigenlijk iedere cryptomunt die geen Bitcoin is. Er zijn duizenden soorten cryptomunten, waarvan Bitcoin de bekendste is. Alle andere munten zijn alternatieven, met andere woorden: altcoins. Dit zijn allemaal alternatieven die bestaan naast de eerste munt die op grote schaal werd toegepast.

Deze altcoins kunnen gemaakt zijn als grap, zoals Dogecoin, Shiba Inu, of Floki Inu, maar er zijn ook altcoins die ontworpen zijn om beter te presteren dan Bitcoin op bepaalde vlakken. Hierbij kun je denken aan Ethereum, Cardano en Solana. Er zijn duizenden munten waar je uit kan kiezen. 

In dit artikel zullen we het een ander bespreken over altcoins. Wat ze nou precies zijn, de opkomst van altcoins, de voor- en nadelen en we presenteren de beste altcoins van 2023.

Voor- en nadelen van altcoins

Bitcoin was de eerste gedecentraliseerde munt en had een aantal voordelen, maar ook een paar serieuze nadelen. Op dit moment is deze cryptomunt nog altijd de kampioen van de cryptocurrencies, zeker als je kijkt naar wat de munt waard is, maar daar komt langzaam verandering in.

Een van de redenen dat deze munt wegzakt, is omdat ze traag zijn in het invoeren van veranderingen. Dit is waar de altcoins om de hoek komen kijken!

Voordelen

Altcoins hebben namelijk een aantal voordelen of eigenschappen die Bitcoin niet heeft. Zie het alsof altcoins proberen de kinderziektes, die aanwezig waren bij BTC, proberen op te lossen. Waar ze claimt dat er razendsnelle transacties gaan komen en dat smart contracten geïntroduceerd gaan worden, zal dit nog jaren duren. ETH, de tweede grootste cryptomunt, heeft een eigen blockchain beter ontworpen, waar nu al contracten kunnen worden opgezet. 

Een ander nadeel van de BTC is dat er veel rekenkracht voor nodig is om een nieuwe block aan de blockchain toe te voegen. Hiervoor zijn veel computers, en dus stroom nodig, wat een negatieve impact heeft op het milieu. Bij Solana en Cardano wordt er gebruik gemaakt van proof of stake, in plaats van proof of work. Het voordeel is dat verschillende computers samenwerken en daardoor rekenkracht efficiënter gebruikt wordt. 

Altcoins kunnen een leuke belegging zijn. Ze kunnen hoge winst opleveren. Er is een breed scala aan altcoins om uit te kiezen. Er zijn duizenden munten. Ieder van deze munten heeft een eigen idee, een eigen visie en eigen voor- en nadelen. Er is dus altijd iets bij wat jou past!

Nadelen

Het nadeel van altcoins is dat er een paar altcoins zijn geweest die werden gebruikt voor oplichting. Fraudeurs proberen op die manier snel geld te verdienen. Van de duizenden altcoins zijn er ook honderden die uiteindelijk mislukken om een of andere reden. Ze blijven dus altijd in de niche. 

Daarnaast zijn bepaalde altcoins moeilijk te verkrijgen of alleen beschikbaar op specifieke exchanges. Hierdoor zijn ze niet eenvoudig om te verhandelen, wat het moeilijk kan maken om winst te realiseren. Daarnaast hebben altcoins het nadeel dat zij niet in de spotlight staan zoals Bitcoin.

Waar Bitcoin gerelateerd nieuws snel een groot publiek bereikt en bedrijven stappen ondernemen om met de munt te kunnen betalen, zijn de altcoins gereduceerd tot de experts. Ze zijn niet grotendeels onbekend bij het grotere publiek.

Altcoin season

De cryptomarkt kent seizoenen, net als de aandelenmarkt. Bij crypto heb je ook seizoenen waarin de altcoins beter presteren: altcoin season. In dit seizoen hebben 75% van de top 50 altcoins het beter gedaan dan Bitcoin. Zeker nu de grootste munt terrein aan het verliezen is aan de verschillende cryptomunten, is er grote kans dat er in 2023 een altcoin season gaat losbreken. 

Er zijn een aantal indicaties waaraan je kan merken dat er misschien een altcoin seizoen aankomt. Als een aantal grote altcoins, zoals Ethereum, Tether, Floki of Dogecoin, plotseling sterk in waarde stijgen, dan zou het kunnen dat een deel van deze winst ook overslaat op andere munten. Met de recente marktontwikkelingen is er goede kans dat in 2023 er een nieuw altcoin season aankomt.

Beste altcoins voor 2023

Er zijn gigantisch veel altcoins en soms is het lastig om te kiezen waarin je moet gaan beleggen. Afgelopen jaar heeft de cryptomarkt iedereen alleen maar beloond, maar sommige mensen zijn meer beloond dan anderen. 

Hierom hebben wij een paar altcoins op een rijtje gezet die dit jaar uitzonderlijk gepresteerd hebben. Uiteraard zijn er veel altcoins beschikbaar en het is lastig om te kiezen waar je in zou moeten beleggen. Daarom hebben wij er een paar voor je op een rij gezet.

floki reclame

Ethereum

Ethereum heeft afgelopen jaar bekend gemaakt dat zij willen overstappen naar proof of stake in plaats van proof of work. Het voordeel hiervan is dat er efficiënter met de energie wordt omgegaan. De aankondiging van dit nieuws heeft de waarde omhooggeduwd. Daarnaast heeft Ethereum stappen ondernomen om het uitlenen van geld makkelijker te maken. 

Je kan dus iemand 100 Ether lenen en daarvoor een extra rendement krijgen over munten die je niet gebruikt. Dubbel verdienen dus! Vooral voor bedrijven is dit interessant, evenals de smartcontracten die ook op de blockchain gezet worden.

Solana

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder Solana te benoemen. Dit is een van de beste crypto’s geweest van 2021! Met een groei van 17.500% is het keihard gegaan. De munt is gewoon zo vaak over de kop gegaan! Wat een kansen waren dit. We zijn benieuwd hoe de munt aankomt jaar gaat presteren.

Dogecoin

Doge had zijn hoogtepunt in mei 2021. Inmiddels staat de munt ietsje lager dan voorheen. Deze prijsschommelingen horen bij de cryptomarkt. De munt is nog steeds flink erop vooruitgegaan tegenover een jaar eerder. 

De munt heeft onder andere als aanhangers Snoop Dog en Elon Musk erbij gekregen. Met de steun van zulke machtige figuren moet het wel een gegarandeerd succes worden volgend jaar. Wie weet wie er nog meer zich bij aan gaan sluiten?

Floki Inu

Het is de op twee na grootste memecoin in de crypto industrie. FLOKI heeft ook een eigen metaverse, bekend als Valhalla en ze hebben zelf een eigen platform om mensen op te leiden, Floki Inuversity. Floki heeft ook een agressieve marketingcampagne. Ze sponsoren onder andere FC Twente, maar ook andere voetbalclubs. In London zijn er zelfs bussen die rondrijden met reclame voor de munt!

Welke altcoins kopen?

Hoewel de altcoin toekomst niet te voorspellen is, zijn er wel bepaalde verwachtingen. De populaire altcoins zullen niet falen. De verwachting is dat in z’n geheel de cryptomarkt weer omhooggaat en dat betekent dat de koersen van de altcoins ook omhooggaan. Crypto wordt meer en meer mainstream. Bedrijven gaan het steeds meer accepteren en ook de altcoins profiteren daarvan. We hebben een paar van de beste altcoins voor 2023 op een rijtje gezet.

Ethereum en Solana

ETH

De verwachting is dat Ethereum doorstijgt. De trend is optimistisch en de Ethereum blockchain wordt voor diverse toepassingen gebruikt. Er zijn zelfs speculaties dat Ethereum boven de € 6.000,- euro uitkomt in 2023! Hoewel het een interessante crypto is, is Ethereum niet de grootste stijger. Het is wel een aanwinst voor je portefeuille, want je kan daarmee de eventuele verliezen van elders opvangen en je hebt een stabiele basis om verdere investeringen mee te doen.

SOL

De verwachting is dat Solana door de € 250,- grens heen gaat breken en misschien wel door de € 500,- grens! Dat zou nou nog eens mooi zijn! De munt is keihard in waarde gestegen en de verwachting is dat het aankomend jaar ook zo blijft stijgen. Zorg dus dat je deze munt in je crypto wallet hebt.

Dogecoin, Shiba Inu en Floki Inu

DOGE

Deze munt begon als een grap, maar is inmiddels een serieuze cryptocurrency geworden. De munt had een gigantische rush afgelopen mei, zakte in, en krabbelt weer langzaam op. In 2023 zal er weer een nieuwe rush plaatsvinden zodra meer partijen aankondigen deze munt te accepteren als betalingsmethode. Deze munt is een goed voorbeeld van buy low, sell high!

SHIB

De munt heeft een spectaculaire groei doorgemaakt en de verwachting is dat het einde nog niet in zicht is. Gaat de munt de 1 eurogrens doorbreken? We verwachten het niet, maar dat betekent niet dat de munt dit jaar geen mooie prestaties kan leveren. Er is een spectaculaire groei geweest en aankomend jaar zal die ongetwijfeld nog doorgroeien. 

FLOKI

Floki wordt in 2023 wat Shina Inu in 2021 was. Een echte stijger die je zeker wilt hebben! Mis deze unieke kans niet en zorg dat je de munt inkoopt nu die nog laag staat om de meeste winst te behalen. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer winst je kunt pakken. 

De verwachting is dat deze munt erop vooruitgaat in 2023. Hij gaat sowieso stijgen! Dat is een mooie zekerheid om mee in zee te gaan. De munt wordt volgens experts geschat op een prijsstijging van minimaal 40% eind 2023! Dat is een mooi rendement en je wilt het niet laten liggen.

floki reclame

Altcoins kopen

Beijk hier verschillende crypto exchanges waar je altcoins kunt kopen!

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Vragen en antwoorden

Bij bijna iedere exchange kun je altcoins kopen. De grote exchanges, zoals Bitvavo, Finst, Coinbase, bieden naast Bitcoin ook andere munten aan. Bitvavo is de populairste exchange en zij bieden 100 cryptovaluta aan om te verhandelen. Binance is de grootste exchange in de wereld en er zijn 350 cryptomunten op te verhandelen, terwijl de kosten laag zijn.

Coinbase is wereldwijd bekend, en is inmiddels een beursgenoteerd bedrijf. Oh, nog een laatste tip over altcoins. Wist je bij Coinbase geld kan verdienen door je te leren over verschillende crypto’s? Je leert dus meer over de munt en krijgt er nog voor betaald ook!

Eigenlijk wordt elke cryptocurrency of munt behalve de bitcoin een altcoin genoemd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.