BESTE crypto apps (2024)

Wanneer je crypto’s wil gaan kopen is het belangrijk om voor jezelf te bepalen bij welk platform je dit gaat doen. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel crypto exchanges waaruit je kan kiezen en de keuze voor de beste crypto app is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt.

Daarnaast wil je natuurlijk gebruik maken van een betrouwbare crypto app. Hieronder bespreken we enkele grote nationale en internationale goede crypto apps en lichten we toe waarom deze een goede keuze kunnen zijn.

Investeren met de beste crypto deals? Dowlnload vandaag nog de Bitvavo App!

Top 4 crypto apps

Op zoek naar de beste crypto app van 2024? Hieronder hebben we een lijstje gemaakt voor je en vergelijken we de volgende apps. Bitvavo en Litebit zijn Nederlandse crypto apps. Binance en Coinbase zijn internationale apps.

 1. Bitvavo
 2. Finst
 3. Coinbase
 4. Crypto.com

1. Bitvavo (Nederlandse crypto app)

Bitvavo is de grootste en goedkoopste crypto exchange in Nederland en heeft een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank. Het platform biedt meer dan 50 cryptomunten en tokens aan. De basis interface biedt ultiem gebruiksgemak voor de beginner en wordt dan ook gezien als de beste crypto app voor beginners. De geavanceerde interface bevat echter ook alle nodige tools voor de ervaren trader. Een ander groot voordeel is dat deze crypto app Nederlands is.

Indien je je eerste Bitcoin wil kopen via Bitvavo kan dat heel eenvoudig door via de app een betaling te verrichten met IDEAL naar de Bitvavo rekening. Dankzij de stichting Bitvavo Payments worden al de tegoeden die je stort gescheiden van de eigen werkzaamheden van Bitvavo zodat je als klant beschermd bent bij een eventueel faillissement.

Je tegoeden zijn ook verzekerd door een samenwerking met Coinbase Custody International. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van Bitvavo op een rijtje: 

 • Bitvavo biedt een erg groot aanbod aan cryptovaluta. 
 • Een gratis verzekerde opslag in een offline wallet. 
 • Automatische rentevergoeding (1,2%) over Bitcoin.
 • Lage commissie van maximaal 0,25% naargelang de volumes. 
 • Je kunt limiet orders of stop-loss orders plaatsen. 
 • Bitvavo heeft een samenwerking met de Nederlandse trading bot Crypto Hopper, zodat je je handelen deels kunt automatiseren, aangepast aan jouw handelsstrategie. 
 • Bitvavo biedt ook crypto staking diensten aan waardoor je passief een extra vergoeding kan ontvangen op je investering. Lees hier meer over staken bij Bitvavo.
 • Een uitstekend gebruiksgemak via de Bitvavo cryptocurrency app, die te downloaden is voor Android en IOS. Hier kan je eenvoudig, veilig en makkelijk je wallet bekijken, transacties doen en alerts instellen. 

2. Finst app

Finst is een opwindende nieuwe crypto-app die het voor gebruikers gemakkelijk maakt om te investeren en te handelen in cryptocurrencies. Met een gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies stelt Finst gebruikers in staat om hun digitale activa te beheren en te laten groeien. De app biedt een breed scala aan cryptocurrencies om in te handelen, waaronder Bitcoin, Ethereum en vele anderen.

Bovendien kunnen gebruikers markttrends volgen, realtime prijsinformatie ontvangen en gedetailleerde analyses uitvoeren om weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen. Finst biedt ook een veilige en betrouwbare omgeving voor het opslaan van cryptocurrencies, waardoor gebruikers gemoedsrust hebben. Begin vandaag nog met Finst en neem controle over uw crypto-investeringen.

 • Eenvoudig investeren en handelen in cryptocurrencies.
 • Gebruiksvriendelijke interface.
 • Breed scala aan cryptocurrencies beschikbaar.
 • Volgen van markttrends.
 • Realtime prijsinformatie.
 • Gedetailleerde analyses voor investeringsbeslissingen.
 • Veilige opslag van cryptocurrencies.

3. Coinbase app

Coinbase is gevestigd in Amerika en is één van de grootste internationale brokers met meer dan 25 miljoen gebruikers in 32 landen over de hele wereld. Maar hun website is ook volledig ondersteund in het Nederlands.

Binnen de crypto wereld is het platform een gevestigde waarde en een erg betrouwbare speler. De belangrijkste features van Coinbase zijn: 

 • Je wallet is gedekt door de Coinbase verzekering. 
 • Het alles-in-één-platform is erg gebruiksvriendelijk. 
 • Je kan enkel aankopen doen via bankoverschrijving (gratis) of creditcard (3,99%). Via bankoverschrijving kan het 4-5 werkdagen duren, voordat het geld is aangekomen op het adres van Coinbase. Er is dus geen iDEAL of Bancontact-ondersteuning. 
 • Voor het kopen of verkopen van cryptocurrency is er een 1,49% fee. 
 • Via de Coinbase app blijf je op de hoogte van al wat nieuws is binnen de wereld van crypto. De app bevat ook functies om het handelen te vergemakkelijken, waaronder automatisch kopen en prijsmeldingen.

4. Crypto.com

Na de lancering in 2016 in Hong Kong heeft Crypto.com zich gevestigd als een van de toonaangevende wereldwijde crypto exchanges. Het is nu beschikbaar in 90 landen over de hele wereld en ondersteunt meer dan 250 cryptocurrencies.

Waar veel mobiele apps van crypto exchanges een zwak aftreksel is van het platform zelf, heeft Crypto.com een sterke focus gelegd op het bouwen van een app die een breed scala aan producten en functies aanbiedt. Zo stelt deze app gebruikers in staat om heel gemakkelijk van de functies te gebruiken die belangrijk zijn zoals het kopen, verkopen en verhandelen van crypto en tevens rente er op te verdienen. Ook kun je via de app met crypto betalen.

 • Ondersteunt een breed scala aan producten en functies
 • Ondersteunt meer dan 250 cryptocurrencies
 • Focus ligt op de app zelf
 • Biedt een reeks cryptocurrency producten

Bitcoin app

Al deze hierboven crypto apps kun je ook zien als ‘bitcoin apps’, omdat je hier ook bitcoin op kunt handelen. Op de hierboven genoemde apps kun je bitcoin kopen, verkopen en bewaren. Er is dan ook niet één specifieke bitcoin app, maar op elke crypto app waar bitcoin verhandelbaar is, kun je dus zien als een bitcoin app. Dus ben je op zoek naar de beste bitcoin app? Bitvavo, Binance, Litebit en Coinbase zijn allemaal bitcoin apps.

Via de Bitvavo App kun je direct Bitcoins kopen.

bitcoin app

Welke crypto app is geschikt voor mij?

Om te bepalen welke de beste crypto app voor jou persoonlijk is om Bitcoins of andere cryptovaluta te kopen en te verkopen, kan je het beste kijken naar wat jij belangrijk vindt en wat past bij jouw beleggersprofiel.

Als beginnende trader is gebruiksvriendelijkheid en een goede klantenservice erg belangrijk, vele mensen baseren hier hun keuze op om te bepalen wat de beste app voor cryptocurrency is. Als actieve en ervaren trader worden de transactiekosten en de extra tools belangrijker.

Houd er tot slot rekening mee dat sommige platforms af en toe een ledenstop houden wanneer de vraag naar crypto’s plots piekt. Om te voorkomen dat je voor een gesloten deur komt te staan, kun je daarom vooraf al een account aanmaken, en kun je steeds een transactie doen wanneer jij dat wil. 

Meld je eerst aan bij de betreffende exchange voor je de beste crypto app kunt gebruiken!

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.