Search
Close this search box.
Binance logo
4.5/5

Large offer and easy to pay with
iDeal with low fees

Binance

Binance heeft in juni 2023 aangekondigd dat het Nederland verlaat, omdat het geen licentie heeft kunnen verkrijgen bij de DNB. Wij raden daarom aan om een account te maken bij Bitvavo of bij Finst, deze partijen hebben een vergunning in Nederland om te opereren en bieden tientallen cryptocurrencies aan.


 

Nu handelen in cryptocurrency alsmaar populairder wordt ontpoppen er heel wat verschillende crypto exchanges waar je cryptomunten kan verhandelen. Een van deze exchanges is Binance. 

In dit artikel en Binance Review duiken we dieper in het Binance platform en leggen we uit wat Binance nou zo speciaal maakt, wat de voordelen zijn van Binance en hoe Binance te gebruiken is.

Top 5 Cryptoclan.nl

Voordelen van Binance

Binance claimt ’s werelds grootste cryptoexchange te zijn. Daarnaast bieden ze 24/7 klantenondersteuning aan en kan je alle nieuwtjes in de Cryptowereld lezen op de Binance blog.

Daarnaast heeft Binance ook nog eens een goede mobiele app, de Binance App, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS-gebruikers. Als klap op de vuurpijl biedt Binance ook een eigen API wat het leven van ontwikkelaars een pak makkelijker maakt. Indien je nieuw bent en wat meer te weten wil komen over het verhandelen van cryptocurrency kan lessen volgen in hun Academy waar ze je meer informatie verstrekken over Blockchain, Crypto en Exchange Brokers.

"Binance geeft ook graag terug aan de wereld en startte een liefdadigheidsfonds op waar een deel van hun inkomsten naartoe gaat. Daarnaast houden zij ook een soort ‘’virtueel lab’’ onder de naam Binance Launchpad waar ze ontwikkelaars en programmeurs de kans geven hun crypto ideeën en projecten uit te werken in een soort incubator. Op die manier worden er nieuwe munten op de markt gelanceerd en zijn de traders op Binance de eerste die in die coin kunnen handelen."

Samengevat:

 • 27/4 klantenondersteuning
 • Geweldige cryptoblog
 • Binance App voor Android en iOS
 • API beschikbaar
 • Crypto Academy waar je de kneepjes van het vak leert
 • Liefdadigheidsfonds
 • Binance launchpad

Welke betaalmogelijkheden zijn er beschikbaar op Binance

Omdat ze een wereldwijde website zijn, accepteren ze verschillende betaalmethoden, zoals bankstortingen met SEPA, creditcards en betaalpassen, waaronder MasterCard en Visa, P2P Trading, kassaldo en betalingen door derden.

''Daarnaast geven ze je ook de moeite om je Binance wallet te spekken door middel van Cryptocurrency''

Binance Betaalmogelijkhden

 • SEPA overschrijving
 • Visa
 • Mastercard
 • iDeal
 • Cryptocurrency

Hoe verloopt het registratieproces?

Het registratieproces van Binance is vrij eenvoudig. Binance is reeds in het Nederlands beschikbaar – indien je website in het Engels staat scrol je best even naar beneden waar je in de Community footer de taal kan veranderen.

De eerste stap is om een account aan te maken op Binance. Hier ga jij je e-mailadres en wachtwoord moeten invoeren. Nadat je dit hebt gedaan zal de website je doorverwijzen om je e-mail te bevestigen.  Op die manier kan Binance controleren of je al dan niet een geldige klant bent.

Zodra je e-mail adres is geverifieerd, wordt er gevraagd om je mobiele nummer in te voeren en wordt een OTP – een reeks cijfers, naar dit nummer gestuurd. Zodra je OTP is geverifieerd, kan je beginnen met traden.

De laatste stap is om de persoonlijke gegevens op je profiel in te vullen. Hier ga je bijvoorbeeld je huidige adres en bankrekeninggegevens moeten invullen. Kijk zeker na dat de naam op je Binance Account exact overeenkomt met de naam van de bankrekeninghouder. Indien niet kan het zijn dat je profiel alsnog gedeactiveerd wordt. Wanneer je al deze stappen hebt verlopen krijg je de status van geverifieerde klant.

Stappenplan om een account aan te maken op Binance

 1. Maak een account aan op Binance
 2. Verifieer email adres
 3. Geef mobiel nummer in
 4. Verifieer OTP
 5. Vul Persoonlijke gegevens in

Hoe Cryptocurrency traden met Binance?

Vooraleer je aan het traden kan slaan heb je natuurlijk geld of crypto nodig waarmee je munten of valuta aankoopt. Binance aanvaart de meeste betaalpassen en meer dan 150 soorten cryptocurrency zodat je altijd kan traden op Binance.

Geld storten op het Binance Platform

Klik eerst op de Binance login en voer je email adres en paswoord in om in te loggen. Om geld op je Binance account te storten ga je eerst naar de initialen van je naam bovenaan rechts op de pagina. Wanneer je hierop klikt krijg je een dropdown menu. Op dit menu klik je dan op Storten.

Nu jij je op de pagina bevindt waar je geld kan storten kies je de coin of de valuta met welke je wil betalen en de cryptocurrency die je graag wil aankopen.

Wanneer je het bedrag invult dat je graag wil investeren krijg je eveneens te zien hoeveel cryptocurrency je uiteindelijk in je wallet zal krijgen. Controleer of je het juiste bedrag hebt ingegeven en kies de betaalmogelijkheden. Klik nu op betaal. Wanneer dit de eerste keer is dat je een bestelling plaatst kan het zijn dat het systeem je vraagt je account nog een keer te verifiëren. Dit doe je door een kopie of foto van je passpoort of identiteitskaart te uploaden. Doorloop de stappen en wacht totdat je een mail krijgt waarin staat dat jouw aankoop geverifieerd werd.

Traden met Binance

Nu je een account hebt aangemaakt op het Binance platform is het natuurlijk de bedoeling dat je gaat traden. Binance biedt twee verschillende trading opties aan: basic en advanced. Indien je nog maar net begint met traden is het een goed idee om je aan de basic optie te houden.

Het grote verschil tussen basic en advanced is dat je bij basic maar een beperkt aantal aan opties krijgt – de belangrijkste. Terwijl mensen die onder advanced traden toegang krijgen tot alle prijslijsten en marktdata.

Basic traden met Binance uitgelegd

Hieronder doorlopen we even de stappen die je moet nemen om te traden onder de basic optie op het Binance platform. We kijken hier vooral naar het basic traden omdat Advanced trading op net dezelfde manier werkt – buiten dat ja natuurlijk meer opties voor handen hebt. Zoals hierboven reeds uitgelegd is het voor mensen die pas beginnen met traden niet aan te raden om met advanced te beginnen.

 • Log in op je Binance account
 • Klik op Exchange en kies de optie Basic
 • Kies nu een trading paar – wanneer je Ethereum wil omzetten in Ripple kies je bijvoorbeeld RXP-ETH
 • Kies nu welk soort trade je wil starten
 • Limit Orders: Laat je de maximum prijs voor aankoop en minimum prijs voor verkoop instellen
 • Market Orders: Laat je traden aan de huidige marktprijs
 • Stop-Limit Orders: Laat je een munt kopen of verkopen wanneer het een bepaalde prijs heeft bereikt
 • Kies hoeveel je wil traden.
 • Wanneer je alles hebt nagekeken klik je op Koop met daarachter de naam van de munt die je aankoopt.

Wat zijn de Binance Fees?

Natuurlijk biedt Binance zijn platform niet gratis aan. Wanneer je trade zal je een klein bedrag aan Binance moeten betalen. Dit bedrag zal afhangen van je Trader Level. Dit level klimt van VIP0 naar VIP9. Wanneer je onder een VIP0 account handelt zal je 0.1% commissie betalen terwijl een VIP9 standaard 0.02% commissie betaalt.

Binance ervaringen van gebruikers

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.