Wat is een Bitcoin ATM?

Een Bitcoin atm is een geldautomaat waar je Bitcoins kan kopen en verkopen. Het fysieke apparaat neemt dus eigenlijk de functie van je PC of smartphone over, maar het grote voordeel is dat je hier contant geld kan omwisselen naar crypto. In sommige gevallen kan je ook contant geld afhalen.

Net als de klassieke atm vind je Bitcoin atm’s door heel Nederland. De exacte locaties en bijhorende functionaliteiten kan je hier vinden.

De meest bekende locatie is de atm in de luchthaven van Schiphol die je 24/7 kan gebruiken. Maar er zijn ook Bicoin atm’s te vinden op de High Tech Campus in Eindhoven, in Den Haag en Rotterdam. Laten we even kijken hoe je deze atm’s kan gebruiken voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. 

Note: Een belangrijk punt om rekening mee is te houden, is dat de aankoop van Bitcoin via een Bitcoin ATM altijd duurder uitvalt dan bij een online exchange.

Wij van Cryptoclan.nl zouden dan ook aanraden, om gebruik te maken van Bitvavo om tegen een betere prijs Bitcoin te kopen.

Hoe kan je Bitcoin kopen via een Bitcoin atm?  

Indien je Bitcoins kopen wil via een Bitcoin atm moet je wel al in het bezit zijn van een digitale crypto wallet. Door het scannen van een QR-code maakt je wallet contact met de atm. Mogelijks moet je ook even je identiteitsbewijs scannen.

Vervolgens kan je simpelweg je cash geld in de machine stoppen en deze geeft dan aan hoeveel Bitcoin je hiervoor op je wallet zal krijgen. Via de atm in Schiphol bijvoorbeeld, kan je Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen voor een bedrag tussen € 20 en € 500. Er zijn echter wel transactiekosten van € 5 aan verbonden. 

Hoe kan je Bitcoin verkopen via een Bitcoin atm? 

Als je Bitcoins verkopen wil selecteer je na de registratie de “geld-opnemen” functie

Vervolgens scan je je bankpas en krijg je een QR-code die je moet scannen met je telefoon. Daarna geef je aan hoeveel BTC je wil verkopen. Dit geld wordt dan op je bankrekening bijgeschreven. In sommige gevallen kan je ervoor kiezen om dit omgezette bedrag op te nemen in contant geld, maar niet altijd. 

Bitcoins kopen en verkopen via een Bitcoin atm is een goede optie indien je al beschikt over een crypto wallet en je wil een klein contant bedrag inwisselen voor Bitcoins of opnemen. Het maakt het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel ook meer praktisch en reëel. V

oor grotere bedragen en overschrijvingen vanuit je bankrekening is het meestal eenvoudiger en goedkoper om dit via de digitale platforms zoals Bitvavo op je pc of smartphone te doen. 

Cryptocurrencies kopen?

Direct crypto kopen