Search
Close this search box.

Beste crypto vriendelijke banken

De wereld van crypto’s wordt steeds groter en we zien ook steeds meer banken die hun stappen zetten in de wereld van cryptocurrencies. Ben jij als crypto-enthousiast op zoek naar een bank die niet bang is voor crypto en wil jij hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Op deze pagina presenteren wij de 12 beste crypto banken en zullen wij het daarnaast ook hebben over Neobanken. Hiervan presenteren wij een top 3.

Investeren in crypto? Eenvoudig crypto sturen naar je bank? Dit kan gemakkelijk via Bitvavo.

De 12 Bitcoin en crypto vriendelijke banken van 2024

1 ) Wise

De online bank TransferWise heeft recentelijk een naamswijziging ondergaan en gaat nu door het leven als Wise. Ondanks deze verandering zullen velen de bank nog steeds associëren met de oude naam. Wise staat bekend om zijn gunstige wisselkoersen bij transacties in verschillende valuta’s. Bovendien biedt de bank de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen en je bankrekening te koppelen aan Apple Pay, zonder verborgen kosten bij transacties met deze betaalmethoden.

Een van de handige functies van de online bankrekening van Wise is de mogelijkheid om deze om te zetten naar verschillende valuta’s, wat betekent dat je bijvoorbeeld een IBAN-nummer kunt gebruiken in Nederland en een US routing number in de Verenigde Staten. Dit zorgt ervoor dat je kosten tot een minimum beperkt blijven. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Wise geen abonnementsmodel hanteert, maar eerder een flexibele rekening biedt die je op elk gewenst moment kunt opzeggen. Bekijk Wise hier.

2 )Revolut

revolutNu is dit geen traditionele bank op zich, maar ze bieden wel bankdiensten aan en ze dagen de traditionele school van banken over de hele wereld uit

Dit fintech bedrijf (Revolut) is al in 2015 gelanceerd en heeft zijn hoofdkantoor in Londen, Engeland. En ze doen net als anderen, Klarna, Monzo, hun best om wat leven te schudden in deze zeer traditionele ruimte. En hoe kun je dat het beste doen? Nou voor een keer bieden echt goede producten, zoals klanten te helpen besparen op fikse kosten, zoal

s bij het uitgeven of opnemen van geld in het buitenland, krijgen een zeer nuttige app met volledige controle van al uw uitgaven, budgettering en betalingen, en aan boord van nieuwe klanten in slechts enkele minuten. Dingen die allemaal gezond verstand zijn en algemeen gangbaar in elke andere sector dan de bankwereld.

Maar natuurlijk heeft Revolut ook laten zien dat ze cryptocurrencies ondersteunen. Waar haar klanten hun crypto-portefeuille kunnen kopen, omruilen en volgen in één eenvoudig te gebruiken app. Dus bekijk Revolut en schrijf je in om te genieten van hun voordelen hier

3 ) SEBA-bank

seba

Dit is een Zwitserse bank die in augustus 2019 een banklicentie kreeg en in november 2019 officieel van start ging (persbericht).

SEBA Bank (voorheen SEBA Crypto AG) laat haar klanten investeren in populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ether, Stellar, Litecoin en Ether Classic samen met het verhandelen van fiatgeld.

Deze Zug-gebaseerde bank laat klanten (zowel bedrijven als particuliere beleggers) investeren, beheren en handelen in cryptocurrencies. En het is logisch dat de Zwitserse banken opnieuw hun affiniteit tonen met het leiden van de bankwedloop. En SEBA toont zich een crypto-vriendelijke bank die niet bang is voor deze nieuwe digitale valuta.

4 ) Wirex

wirex

Nu is Wirex niet echt uw traditionele bank. Maar ze bieden veel van de diensten aan waarvoor u uw bank gebruikt. Dat is uw dagelijkse boodschappen, maandelijkse budgettering of het investeren (in cryptocurrencies).

En u kunt dit alles doen vanuit één enkele mobiele app. De app is beschikbaar voor iOS en Android (meld u hier aan om aan de slag te gaan en te downloaden). U heeft dus waarschijnlijk nog steeds een bankrekening nodig om uw salaris op te halen, maar daarna kunt u desgewenst gebruik maken van Wirex.

Er zijn voordelen aan Wirex die de meeste banken missen. Het is erg leuk en makkelijk om de app te gebruiken. Met een perfecte controle van uw uitgaven, zal uw financiering gemakkelijker te beheren zijn.

Dat betekent dat u uw Bitcoin of Ether kunt gebruiken om koffie, kleding, bioscoopkaartjes en dergelijke te kopen! Dus op een lijst van de meest crypto-vriendelijke banken vind ik dat Wirex het zeker verdient om een van de plekken te vullen. Het is geen traditionele bank, maar het heeft de eigenschappen die u van een moderne bank wilt!

Bekijk hieronder de beste crypto brokers van 2024:

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

5 ) Bitwala

bitwala

Hier komt een andere Duitse bank die de rest van de wereld laat zien waarom Duitsland een leidende positie zal innemen in deze digitale en blokkader transformatie.

Bitwala biedt klanten een volledige Duitse bankrekening aan, net als bij het binnenhalen van uw salaris en het handelen zoals bij elke andere traditionele bank.

Maar natuurlijk ook enkele cryptocurrency integraties. Zoals een ingebouwde Bitcoin- en Ether-portemonnee, de optie om cryptocurrency uit te geven bij elke fysieke of online winkel (die Mastercard accepteert).

6 ) Fidor

fidor logoDeze Duitse bank wil glashelder maken dat ze niet bang zijn voor cryptokronen. In feite, “Fidor spreekt crypto en begrijpt uw bedrijf”. Deze Duitse bank heeft een Crypto-currency-as-a-Service aanbod gelanceerd voor haar klanten (lees hier meer).

Waar u kunt gaan handelen, investeren in cryptocurrency’s en zich ook bezighouden met ICO’s. Fidor is een Duitse online bank die is gestart in 2009 en u kunt het gevoel krijgen dat ze digitaal geboren zijn, en modern in hun aanpak.

Inclusief het aanbieden van cryptocurrency diensten, maar ook met volledig geïntegreerde ivd-integratie, slimme mobiele applicaties voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

7 ) LZV

Een ander land dat samen met Duitsland heeft laten zien dat het de koploper is in het peloton van crypto-vriendelijke landen, namelijk Estland. En in Estland is er een bank die voorop loopt, namelijk LZV. LZV bedient bijvoorbeeld Coinbase met bankdiensten in de nabijgelegen regio van baltische en Scandinavische landen (leer meer over hun relatie).

Daarnaast is LHV een van de eerste banken die een eigen crypto-team in huis heeft, dat actief werkt aan hun huidige en toekomstige crypto-aanbod. Het is ook een van de backers achter Cuber app, een digitale betaalapplicatie met volledige fiat- en cryptocurrency ondersteuning.

Wat niet veel mensen weten is dat LZV zo ver is gegaan, en vroeg voor crypto dat ze in 2014 hun eigen stabiele munt hebben gelanceerd (leer er meer over). Dat was een digitale vorm voor de Euro die gebruikt werd in hun Cuber app (Medium artikel over dit onderwerp).

8 ) N26

n26

Dit is een in Duitsland gevestigde nieuwe digitale bank, maar deze heeft een Europese bankvergunning die zo open is voor alle EU-burgers. N26 maakt deel uit van deze nieuwe golf van digitale banken die zich richten op het leveren van een geweldige gebruikerservaring.

Ze weten dat klanten niet loyaal zijn tenzij je ze waar voor hun geld kunt geven. En voor de meesten betekent dat een geweldige UX en ervaring bij de interactie met uw bank, haar app en alles wat met bankieren te maken heeft.

Nu heeft N26 op dit moment geen ingebouwde ondersteuning voor het kopen en verkopen van cryptocurrency’s of een cryptocurrency-portefeuille, maar er is gesproken over de toevoeging van alleen dat in de nabije toekomst.

En tot nu toe hebben ze op geen enkel moment laten zien dat ze de aankoop van cryptocurrency’s blokkeren of op andere manieren klanten tegenhouden om met Bitcoin en andere cryptocurrency’s om te gaan.

9 ) SYGNUM

Dit is een andere Zwitserse bank met filialen in Singapore die zich heeft gerealiseerd dat de toekomst niet ligt in het blokkeren van cryptocurrencies, maar in het promoten ervan en het gemakkelijker maken voor klanten om hun cryptocurrencies te kopen, te verkopen en te beheren.

Hoe hun steun voor cryptocurrencies precies vorm zal krijgen is nog niet 100% duidelijk.

Maar we kunnen op hun website lezen dat Sygnum tokenisatie oplossingen zal aanbieden. Zodat effecten kunnen worden getoken en gedigitaliseerd.

Dit zou kunnen worden gebruikt om kapitaal aan te trekken, maar natuurlijk ook om dit vermogen gemakkelijker op nieuwe digitale manieren te beheren.

10 ) ING

ingNu is dit een oudere Nederlandse en multinationale bank met kantoren over de hele wereld die naar verluidt niet terugdeinzen voor crypto. Volgens Reuters ontgint de ING een manier voor hun klanten om hun digitale activa veilig op te slaan.

Deze dienst is nog niet van start gegaan, maar laat zien dat ze actief werken aan manieren om hun crypto-geïnteresseerde klanten te helpen. En dat ING relevant blijft.
ING “Ziet steeds meer mogelijkheden met betrekking tot digitaal vermogen op zowel asset backed als native security tokens”. De bank zei in een schriftelijke verklaring aan Reuters…

11 ) Bankera

bankeraBankera is zeker een nieuw type bank, in feite is het een op een blokketen gebaseerd ecosysteem van financiële producten. Met op blokketen gebaseerde leningen die crypto-backed zijn. Waar u Bitcoin kunt gebruiken als onderpand bij het afsluiten van leningen in fictieve valuta.

Als onderdeel van het Bankera-netwerk van financiële producten kunnen we ook SpectroCoin vinden. Dat is een cryptocurrency exchange, op maat gemaakt voor directe aankopen, en ze hebben ook een crypto prepaid VISA-kaart gelanceerd.

En dan hebben ze nog een andere beurs die iets traditioneler is voor de normale detailhandel of crypto tot aan de crypto handel (Bankera beurs). En in het hart van dit alles ligt BNK – de Bankera-token.

12 ) USAA

usaaDeze Amerikaanse bank is een van de weinige die positiever lijkt te staan ten opzichte van deze nieuwe digitale valuta’s (cryptocurrencies).

Ze zijn bijvoorbeeld al jaren een financier van Coinbase en maakten het ook mogelijk voor hun klanten om hun USAA-rekening te integreren met Coinbase via Coinbase Connect.

Dat maakt het voor USAA-bankrekeninghouders mogelijk om ook hun portemonnee te bekijken bij USAA (leer hier meer over hoe het werkt).

Het ziet er misschien niet mooi uit, en ze missen een aantal van de nu gangbare functies die beschikbaar zijn op online banken die op deze lijst te zien zijn.

Maar met de andere voordelen die erbij komen kijken, is USAA een traditionele old school bank, en het is beschikbaar voor Amerikaanse klanten. En het lijkt een van de weinige Amerikaanse crypto-vriendelijke banken die we kunnen vinden.

13 ) Ziglu

ziglu bankKomende bank van Starling mede-oprichter Ziglu is de “cool home for your money”. En dat geld is niet alleen traditionele Fiat-valuta’s, maar ook cryptocurrencies.

Dit is een nieuwe bank die nog moet worden gelanceerd. Het zal door de lancering van het verslag soms in 2020. En het wordt geleid door Mark Hipperson een mede-oprichter van Starling Bank, die hen in 2016 verliet om over te stappen naar dit nieuwe bedrijf, Ziglu.

In Ziglu kun je alle soorten valuta’s op één plek kopen, verkopen en houden. 

Een betrouwbare exchange is Bitvavo, hier kan er snel en makkelijk Bitcoin en andere crypto’s worden gekocht.

Bekijk hieronder de beste crypto exchanges van 2024:

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

De niet zo crypto-vriendelijke banken

Ik wilde de aandacht vestigen op enkele van de bekende voorbeelden waarbij banken hun ware kleuren en meningen hebben laten zien over wat ze denken over Bitcoin en cryptocurrencies.

1 ) Nordea verbiedt haar werknemers om cryptocurrencies te kopen

De Noordse bank Nordea stond in de schijnwerpers toen bekend werd dat ze alle werknemers verbood te investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency’s (Zweeds artikel hierover).

Dat betekende dat niemand die voor Nordea werkte zijn eigen privé-geld kon uitgeven aan Bitcoin, of cryptocurrencies. Dit haalde duidelijk de krantenkoppen omdat het werd gezien als een stap die de vermeende controle van de bank over haar werknemers te boven ging.

De CEO van Nordea bank Casper von Koskull gaf zijn mening over Bitcoin en cryptocurrencies aan Bloomberg nieuws en sprak over ‘Bitcoin’s banden met criminele activiteiten’.

Tegen dit verbod op cryptocurrencies werd later beroep aangetekend, maar de nordic bank won dat beroep later in een Deense rechtbank.

2 ) Wells Fargo verbiedt cryptocurrency

Deze grote Amerikaanse bank stopte niet alleen met creditcardbetalingen, maar ook met pinbetalingen. Het is een groot ding dat een grote bank in de VS zoals Wells Fargo cryptocurrency investeringen verbiedt.

Dat betekende dat de Amerikaanse bank klanten tegenhield om legale cryptocurrency te kopen met geld dat ze (in de meeste gevallen) hadden verdiend aan salarissen.

Deze stap werd vorig jaar duidelijk toen veel klanten van Wells Fargo merkten dat hun aankopen van cryptocurrency niet doorgingen.

En na het bereiken van Wells Fargo op Twitter bevestigde een vertegenwoordiger van de bank dat Wells Fargo geen transacties met cryptocurrency toestaat (Yahoo artikel hierover).

Het is heel duidelijk dat met deze stap dat ze geen voorstander zijn van de opkomst van cryptocurrency’s, en de potentiële dreiging die het zou kunnen hebben op de manier waarop ze vandaag de dag geld verdienen.

Conclusie

Ik hoop dat u hebt genoten van dit artikel over de top Bitcoin en crypto-vriendelijke banken over de hele wereld. Er zijn er veel in Europa die ik kon vinden. Een paar in de VS en Azië. Als u namen heeft van andere banken die hun steun voor Bitcoin en cryptocurrencies tonen, laat het ons dan weten!

Als u vragen heeft, laat dan hieronder een reactie achter en we nemen contact met u op.

Investeren in crypto kan eenvoudig en veilig via Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.