Bitcoin kopen

De belangrijkste reden waarom het interessant zou kunnen zijn om Bitcoin te kopen zijn de sterke koersstijgingen die Bitcoin de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. Zo is sinds december 2018 de koers van Bitcoin meer dan verviervoudigd. En na een flinke crash begin 2022, is de bitcoin sinds begin 2023 weer gestaag aan het stijgen naar misschien wel weer een nieuw hoogtepunt. Inzetten op Bitcoin-winst kan dus op zowel de lange, als op de kortere termijn, interessant zijn. Hoe bitcoin kopen en waar bitcoin kopen zijn de vragen die als eerste zullen opkomen voordat je begint. Dit artikel geeft je hier antwoord op.

Gaat bitcoin stijgen?

Meerdere experts hebben voorspeld dat de bitcoin koers alleen nog maar verder zal stijgen. Een van de redenen die deze experts hiervoor aanvoeren is dat steeds meer investeerders Bitcoin zijn gaan zien als zogenaamde ‘safe haven’. Een safe haven is een veilige belegging in tijden van economische tegenspoed. Dit kan weer gezien worden in het licht van geldpersen die aangezet werden, om economieën te stimuleren, met als recent voorbeeld de Corona-crisis. Hierdoor ontstaat sterke inflatie, waardoor op korte termijn traditionele munten een steeds beperktere koopkracht krijgen. Dit terwijl de koers van Bitcoin alleen maar stijgt. 

Een traditioneel voorbeeld van een safe haven is overigens goud. 

Waar Bitcoins kopen en hoe werkt het? 

Waar kan ik BTC kopen? En hoe koop je nu precies Bitcoins? Kan het bijvoorbeeld met iDeal? En welke rol speelt de Bitcoin-koers hierbij? Voor 3 partijen, Bitvavo, Bitcoin Meester, en Litebit, zullen deze vragen beantwoord worden. Ook zal voor deze 3 partijen stap voor stap uitgelegd worden hoe je via hen Bitcoin kunt kopen. Hieruit zal blijken dat BTC kopen verrassend eenvoudig is. Wat kost een bitcoin is een vraag die niet specifiek te beantwoorden is aangezien dit afhangt van de koers. Idealiter koop je in op een laag moment waarna de koers zal stijgen. De bitcoin naar euro ratio is dan aanzienlijk aantrekkelijk. Maar als iedereen dit moment in de koers kan inschatten, zou iedereen al rijk zijn. Daarom is het verstandig om je eigen onderzoek te doen.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Bitcoin kopen via iDeal


Bitvavo, Bitcoinmeester en Litebit bieden allemaal de mogelijkheid tot Bitcoins kopen via iDeal, wat het aanschaffen van Bitcoin tot een snel en eenvoudig proces maakt.

Hoe Bitcoins kopen bij een crypto exchange?

Litebit, Bitvavo en Bitcoin Meester bevinden zich in de top 3 van partijen die Bitcoins aanbieden tegen de meest gunstige koers. Goedkoop Bitcoin kopen is dus goed mogelijk bij alle drie de partijen.

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Bitvavo Bitcoin kopen

Meer informatie over Bitcoin kopen bij Bitvavo

Bitcoin kopen via Bitvavo is een interessante optie, omdat Bitvavo transactiekosten van maximaal 0.25% in rekening brengt. Hieronder volgt een stappenplan voor het kopen van Bitcoin via Bitvavo. 

 1. Registreer een gratis account
  Om Bitcoin te kunnen kopen via Bitvavo moet je allereerst een gratis account aanmaken. Hiervoor ga je naar de site van Bitvavo en registreer je een account. Hierbij is het belangrijk dat je je eigen naam opgeeft, de naam die zowel in je paspoort of ander identiteitsbewijs, als op je bankrekening staat. Je activeert je account door op de link te klikken die Bitvavo je mailt nadat je je geregistreerd hebt. Nadat je deze stappen doorlopen hebt kun je inloggen. 

Nadat je je geregistreerd hebt is het belangrijk dat je meteen 2Factor-authenticatie (2FA) instelt. Dit is een extra beveiligingslaag die Bitvavo ingesteld heeft, om er zeker van te zijn dat je account niet gehackt wordt. Lees hier de exacte uitleg over hoe je 2FA instelt op de site van Bitvavo.

Verder is het belangrijk te weten dat ieder apparaat waarop je in wilt loggen apart bevestigd moet worden. Zodra je bijvoorbeeld voor het eerst in wilt loggen op je laptop, mailt Bitvavo je een bevestigingslink om te bevestigen dat je inderdaad via je laptop in wilt loggen op je Bitvavo-account.

 • Verifieer je account en telefoonnummer
  Nadat je je account aangemaakt hebt, is het tijd om je account te laten verifiëren. Dit is een standaard verplichting voor aanbieders van financiële producten, en is gebaseerd op Europese wetgeving.  Het verificatieproces van Bitvavo kan snel en eenvoudig doorlopen worden, en kan gedaan worden via je mobiele telefoon, desktop of tablet. Je kunt hiervoor gebruikmaken van je paspoort, identiteitskaart, of rijbewijs. Na het uploaden van de foto(’s) van je identiteitsbewijs, vraagt Bitvavo je 2 simpele opdrachten uit te voeren op je telefoon. Namelijk door jezelf te filmen, om er zo zeker van te zijn dat jij de persoon bent die de account verifieert. Bitvavo doet dit om identiteitsfraude te voorkomen.

  Deze handelingen kosten slechts enkele minuten. Op deze pagina van Bitvavo vind je alle informatie die je nodig hebt voor het laten verifiëren van je identiteit. Verder is het belangrijk dat je je telefoonnummer verifieert. Dit kun je doen door de code die Bitvavo je per sms stuurt in te geven op de daarvoor bestemde pagina. 

 • Koop Bitcoin
  Nu komt het meest belangrijke: het daadwerkelijk kopen van Bitcoin. Ook dit gaat snel en eenvoudig. Om Bitcoin te kunnen kopen moet je eerst Euro’s op je account zetten. Dit kan via meerdere betaalwijzen, waarvan iDeal waarschijnlijk de gemakkelijkste en snelste is. Bitcoin kopen met ideal kan dus ook via Bitvavo.

Nadat je Euro’s op je account gezet hebt, kies je ervoor deze Euro’s om te zetten in Bitcoin (BTC). Dit kun je doen door op je account-dashboard te zoeken naar Bitcoin. Zodra je Bitcoin gevonden hebt geef je het bedrag in waarvoor je Bitcoin wilt kopen,  en nadat je op ‘kopen’ geklikt hebt, is de order compleet. Je hebt zojuist je eerste Bitcoin-aankoop gedaan. 

Bitcoin kopen via Bitvavo? Klik hier om naar de site van Bitvavo te gaan, en een gratis account aan te maken. 

Naast Bitcoin, biedt Bitvavo de mogelijkheid tot de aankoop van een heleboel verschillende crypto. Wil jij een andere crypto munt kopen? Via Bitvavo koop je op dezelfde manier Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), VeChain (VET), Solana (SOL), Litecoin (LTC) en ga zo maar door.

Bitcoin kopen bij Bitcoinmeester

Bitcoin kopen bij Bitcoinmeester
Meer informatie over Bitcoin kopen bij Bitcoinmeester

 

Een tweede partij bij wie je gemakkelijk Bitcoin kunt kopen is Bitcoinmeester. Het registratieproces is vergelijkbaar met het proces van Bitvavo. Hieronder vind je het stappenplan voor het kopen van Bitcoin via Bitcoin Meester. 

 1. Registreer en verifieer je account
  Nadat je je e-mailadres ingegeven, en je wachtwoord gekozen hebt, stuurt Bitcoin Meester je een bevestigingslink via de mail. Als je op deze link geklikt hebt heb je je account aangemaakt. 

Daarna moet je ook bij Bitcoin Meester je identiteit laten verifiëren. Dit wordt gevraagd omdat alle Nederlandse bedrijven die handel in crypto-currency mogelijk maken onder toezicht staan van de Nederlandsche Bank, en de Nederlandsche Bank dit als verplichting gesteld heeft.

Je kunt je account laten verifiëren door een kopie van een geldig identiteitsbewijs te uploaden. Op werkdagen controleert Bitcoin Meester deze kopie binnen een uur. Verder moet je ook bij Bitcoin Meester je telefoonnummer laten verifiëren. Dit doe je op dezelfde wijze als bij Bitvavo, door op de webpagina van Bitcoin Meester de code in te geven die je per sms ontvangt.

 • Bitcoin kopen

Als je bovenstaande stappen doorlopen hebt kun je per week voor 100 Euro aan Bitcoin kopen. Dit kun je bijvoorbeeld via iDeal doen. Wil je de mogelijkheid hebben om wekelijks voor meer dan Euro 100 aan Bitcoin te kopen? Dan moet je je bankrekening laten verifiëren. Het verifiëren van je bankrekening is ook nodig om je Bitcoin-winst uit te kunnen laten betalen. Je bankrekening laten verifiëren kan eenvoudig door 0,10 Euro op de bankrekening van Bitcoin Meester te storten. 

Bitcoin kopen via Bitcoin Meester? Of heb jij interesse in een andere coin? Bitcoin Meester heeft vele mogelijheden. Klik hier om naar de site van Bitcoin Meester te gaan. 

 

Conclusie verschillende manieren van Bitcoin kopen

Bitcoin kopen kan snel en eenvoudig. Zowel Bitvavo, Bitcoin Meester hanteren vergelijkbare procedures om het kopen van Bitcoin mogelijk te maken. Ook voor andere valuta kun je hetzelfde proces doorlopen. Denk bijvoorbeeld aan Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Chainlink (LINK), VeChain (VET), Solana (SOL), Litecoin (LTC) etc. Nadat je het verificatieproces doorlopen hebt ben je klaar voor het kopen van Bitcoin. Omdat BTC kopen via deze, maar ook andere partijen, zo eenvoudig is, wordt het kopen van Bitcoin steeds normaler. Dit kan een verdere stijging van de Bitcoin-koers in de hand werken.

Gaat bitcoin stijgen? Lees het artikel!

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.