ByBit exchange

ByBit

Met de groei aan populariteit van cryptocurrency groeit ook het aantal exchange platforms. Ieder nieuw platform claimt beter, betrouwbaarder, sneller of goedkoper te zijn. Helaas kunnen zij hun belofte niet altijd na komen.

Het platform dat wel aan de verwachtingen van handelaren lijkt te voldoen is Bybit. Dit relatief jonge platform heeft in korte tijd een enorm aantal handelaren naar zich toe weten te trekken. Wat maakt dat Bybit als exchange platform zo populair is?

Bybit exchange review
4.5/5

Bybit is een van de bekendste crypto platformen van Nederland met lage fees.

Wat is Bybit?

Bybit is een cryptoderivatenbeurs dat gevestigd is onder de naam Bybit Fintech Limited op de Britse Maagdeneilanden. Het hoofdkantoor zit in Singapore en daarnaast heeft Bybit kantoren in Hongkong en Japan. Deze relatief jonge exchange, met als SEO Ben Zhou, is gelanceerd in maart 2018. In de korte bestaansperiode is de exchange niet alleen uitgegroeid tot een grote speler, het heeft ook naam gemaakt als een betrouwbaar platform.

Op het Bybit platform is zijn handelaren van over de hele wereld actief. Vanwege wet en regelgeving worden handelaren van o.a. de Verenigde Staten niet toegelaten tot het platform.

Op dit moment biedt Bybit de volgende handelsparen aan: BTC/USD, ETH/USD, XRP/USD, EOS/USD, ETH/USDT, LINK/USDT, XTZ/USDT en LTC/USDT.

Naast gewone futures-contracten is het op Bybit ook mogelijk om te handelen in eeuwigdurende contracten, de zogenaamde perpetual futures-contracten. Het verschil zit in het feit dat eeuwigdurende contracten geen vervaldatum hebben.

Waarom Bybit?

Bybit werkt continue aan de veiligheid en betrouwbaarheid van het handelsplatform. In 2019 introduceerden zij het Spot Price Index en Markt Price system. Deze features verkleinen het risico dat iemand zich via Bybit inlaat met marktmanipulatie.

Een van de redenen waarom handelaren zo aantrekt tot het platform van Bybit is de snelheid waarmee er gehandeld kan worden. Bybit heeft een matching engine van 100.000 TPS (TPS staat voor transactions per second). Waar andere exchanges platforms op dit punt kampen met overbelastingproblematiek, stijgt Bybit boven de concurrentie uit op dit vlak.  

Op de Bybit exchange is margehandel met het inzetten van een hefboom mogelijk. Bybit is niet de eerste die de mogelijkheid van margehandel aanbiedt. Maar in tegenstelling tot veel andere concurrenten biedt het Bybit platform de mogelijkheid om een hefboom van 100x in te zetten. Handelen met een hefboom is zeer risicovol en dit maakt dat Bybit zich met name richt op ervaren handelaren.

Het feit dat voornamelijk ervaren handelaren actief zijn op het platform maakt niet dat het klant support van mindere kwaliteit is. Er is een 24/7 chat ondersteuning beschikbaar in meerdere talen en daarnaast kan je gebruik maken van een speciale e-mailservice voor IT, – en klantenondersteuning. Er is echter geen telefonische ondersteuning beschikbaar.

Een groot voordeel voor elke gebruiker is dat Bybit een toegankelijke en duidelijke interface heeft. Dit maakt dat je makkelijk kan navigeren maar daarentegen zit het vol met geavanceerde opties.

Bybit account

Bybit account aanmaken
Meer informatie over Bybit

Het aanmaken van een Bybit account is zeer eenvoudig. Bybit vraagt in tegenstelling tot veel andere exchange platforms enkel om je e-mailadres en je telefoonnummer. Er is dus geen sprake van uitwisseling van persoonlijke informatie.

Na het invoeren van de gevraagde gegevens moet er een wachtwoord aangemaakt worden krijg je een verificatiecode toegestuurd.

In de accountinstellingen kan je vervolgens kiezen voor extra beveiligingsmaatregelen. Bybit geeft je o.a. de mogelijkheid tot het instellen van tweefactorauthenticatie.

Behalve een desktopversie kan er ook gekozen worden voor het downloaden van een App. Deze is beschikbaar voor zowel IOS als Android.

Belangrijk om te vermelden is dat er op Bybit alleen gehandeld kan worden met cryptocurrency. Het is niet mogelijk om direct euro’s of dollars te storten.

Het gebruik van Bybit zelf is gratis. Je betaalt alleen fees voor de transacties die je doet. Als taker betaal je een vergoeding van 0,075% van het totaal aantal cryptocurrency aan Bybit. Als maker ontvang 0,025% korting op dat bedrag. Wanneer je bijvoorbeeld als maker €1.000 aan Bitcoin koopt dat hoef je slechts €997,50 te betalen.

Naast een fee betaal je een bedrag aan cryptocurrency aan Bybit wanneer je Bitcoin wil opnemen van je account naar je wallet. Voor elke opname betaal je 0.0005 BTC. Bij de meeste andere exchanges platforms betaal je voor een opname 0.0008 BTC. Bybit is op dit gebied dus een stuk voordeliger.

Conclusie Bybit exchange

Dit relatief jonge exchange platform een aantal functies wat maakt dat het in korte tijd is uitgegroeid tot een grote speler. Naast een snelheid van 100.000 TPS en de mogelijkheid van margehandel met een hefboom van 100x is het platvorm zeer veilig en betrouwbaar.

Daarnaast maakt de krachtige interface en 24/7 klantondersteuning het platform toegankelijk voor iedere handelaar.

Over Cryptoclan.nl

© 2018 - 2020 CryptoClan

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce