Search
Close this search box.

BESTE crypto cards (2024)

Nu cryptocurrency door steeds meer mensen geaccepteerd wordt als regulier betaalmiddel, is de behoefte aan handige en veilige manieren om betalingen te verrichten ook alleen maar toegenomen. Crypto cards dienen zich aan als oplossing, maar dan is het wel zaak om te weten wat goede crypto kaarten zijn op dit moment. Wij vertellen je wat crypto cards zijn, hoe ze werken en adviseren in de vorm van onze persoonlijke top 3 cryptocurrency cards voor 2024. 

Crypto creditcards uitgelegd

Een crypto card is vergelijkbaar met een creditcard of debet card. Je kunt er zowel online als fysiek veilig mee betalen in de valuta naar keuze, of dat nu euro, dollar of een andere valuta is waarin jij wilt betalen. Met een crypto card kun je tegenwoordig betalen voor een etentje in een restaurant, een product via een online webwinkel zoals bol.com bestellen, maar ook bijvoorbeeld voor bepaalde vaste lasten zoals de rekening voor je maandelijkse energieverbruik.

 

De crypto cards worden wereldwijd al geaccepteerd. Dit komt doordat de kaarten gebruik maken van het betaalnetwerk van VISA en Mastercard. De crypto cards hebben een aantal voordelen in vergelijking met de traditionele debet cards. Zo heb je wanneer je een crypto card koopt, tegelijkertijd toegang tot je eigen prive account waarop je kunt handelen in een crypto naar keuze. Bovendien kun je de crypto om laten zetten naar euro’s en andere valuta of vice versa. Ook kun je cashbacks krijgen bij bepaalde aankopen en je kunt gebruik maken van staken, waardoor je periodiek geld opzij kunt laten zetten om zo een passief inkomen te genereren.

Top 3 crypto cards 2024

Mocht je besloten hebben dat je een crypto card wilt aankopen, dan zijn er veel opties waar je uit kunt kiezen. Elke optie heeft weer verschillende voordelen en kosten. Wij hebben de crypto cards vergeleken en zijn uitgekomen bij de volgende top 3 cryptocurrency cards die momenteel beschikbaar zijn.

1. Crypto.com card

Met de Crypto.com crypto card kun je valuta zoals Euro omzetten en uitgeven in cryptocurrency overal waar Visa is geaccepteerd. De Crypto.com Visa kaart vereist, in tegenstelling tot andere gewone krediet- en debetkaarten dat je crypto vastzet in staken. “Staking” is in wezen het vastzetten van uw crypto voor een bepaalde periode.

Zo werkt Crypto.com met een CRO token. Klanten verstrekken hierbij een lening aan Crypto.com met hun bitcoins en in ruil daarvoor biedt Crypto.com een variatie aan voordelen. We sommen enkele van deze voordelen op:

  • Toegang tot luchthaven lounges van Loungekey
  • Verdien tot 8% cashback bij winkels.
  • Afhankelijk van het type kaart dat je hebt, kun je elke maand 100 procent terugkrijgen op verschillende abonnementsdiensten zoals Amazon Prime, Netflix en Spotify.
  • Obsidian kaarthouders kunnen tot 10% in maandelijks Airbnb-tegoed terug verdienen tot een maximum van $100.
  • Geldopnames bij geldautomaten zijn gratis tot een bepaald bedrag per maand.

2. Coinbase card

Coinbase credit card is een Visa debetkaart die je met cryptovaluta kan opladen en kan gebruiken bij handelaren die een kredietkaart aanvaarden als betaalmiddel.

De Coinbase Card is beschikbaar voor klanten in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het VK.

Coinbase Commerce helpt handelaren cryptocurrency betalingen direct te accepteren in een door de gebruiker gecontroleerde wallet.

Coinbase kondigde onlangs een samenwerking met WeGift aan, deze samenwerking stelt klanten in staat cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin en anderen om te zetten in cadeaubonnen die wereldwijd door meer dan 120 winkeliers, waaronder Nike en Tesco, worden geaccepteerd.

De kaarten kunnen dan worden gebruikt bij betaalautomaten of online winkels die het grote betaalnetwerken van VISA ondersteunen.

3. Binance card

Binance card werkte ook samen met Visa om de Binance Visa Card te lanceren. Er zijn geen aanschafkosten verbonden aan het verkrijgen van een Binance-betaalpas en je betaalt ook geen maandelijkse kosten. De transactiekosten hebben een zeer laag percentage van 0,9% en sommige transacties zijn zelfs helemaal gratis.

Binance adverteert ook met een aantrekkelijke cashback van 8%, maar daar zit een addertje onder het gras. Je hebt namelijk 600 BNB op je rekening nodig, wat geen klein bedrag is. Op het moment van schrijven kost slechts 1 BNB $ 200+. Mocht je dat wel hebben, dan is de cashback een mooi cadeau.

*Let wel dat de website van Binance alleen in het Engels te raadplegen is.

Beste crypto card kopen

Bij het kiezen van een geschikte kaart voor jou, raden we aan om aandachtig de volgende vier aspecten te overdenken:

  • De voordelen, zoals cashbacks, stake percentage en kortingen
  • De kosten voor het omzetten van crypto naar geld
  • De kosten voor betalen in vreemde valuta
  • De kosten voor het opnemen van geld

Vergeleken met traditionele credit cards, liggen de kosten van crypto cards over het algemeen veel lager. Dit kan er mee te maken hebben dat het nog steeds in de kinderschoenen bevindt. De meeste crypto cards vragen bijvoorbeeld geen kosten voor het betalen in een vreemde valuta en voor het opnemen van geld.

Bekijk hieronder de beste crypto exchanges!

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Conclusie crypto kaarten

Het kiezen van de juiste cryptocurrency card hangt af van jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Het is dus raadzaam om de voorwaarden, kosten en voordelen van elke kaart grondig te onderzoeken voordat je er een kiest. Cryptocurrency cards bieden een handige manier om digitale activa te beheren en uit te geven in de echte wereld.

Met de juiste kaart kun je profiteren van de voordelen van cryptocurrency’s zonder de hoge kosten te betalen die je bij reguliere banken al snel kwijt bent. Overweeg je opties zorgvuldig en geniet van de vrijheid om cryptocurrency’s te gebruiken zoals jij dat wilt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.