Search
Close this search box.

OKEX Exchange review

OKEx is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Wat betreft handelsvolume (dagelijks meer dan $ 1 miljard USD) moet OKEx enkel onderdoen voor de nummer 1: Binance.  OKEx biedt een betrouwbaar platform om te handelen in fiat geld, crypto munten en derivaten zoals futures. Wereldwijd telt het platform 20 miljoen gebruikers.

De investeerder Star Xu bracht de exchange OKCoin tot leven in 2013, en richtte zich hiermee tot de Chinese markt. OKEx zag iets later het licht en werd vooral afgestemd op meer geavanceerde handelaars. Omwille van de moeilijkheden met de Chinese overheid verhuisde het bedrijf naar Malta, en de officiële registratie is in de Seychellen.

OKEx won de ‘Crypto Exchange of the Year’ award in 2018 en liet onder andere Binance en BitBay achter zich.

OKB token

Het platform maakt gebruik van de OKB token dat gebruikers vooral recht geeft op lagere transactiekosten. Daarnaast biedt het bezitten van OKB ook stemrecht binnen het platform evenredig met de hoeveelheid tokens die je bezit.

De token was oorspronkelijk gebouwd op het Ethereum netwerk, maar sinds 2020 is OKB gekoppeld aan de eigen blockchain van OKEx. De kans is groot dat OKB in de toekomst ook op andere exchanges beschikbaar zal zijn en dat de toepassingen zullen uitbreiden.

Hoe werkt de OKEx exchange?

Als je aan de slag wil met OKEx doorloop je gelijkaardige stappen dan op andere exchanges. Een account aanmaken is gebruiksvriendelijk en duurt niet lang. Handelen op OKEx gaat als volgt:

1.     Registratie

Je kan geen demo-account gebruiken. Dus als je nieuwsgierig bent naar de werking van OKEx kan je je best meteen registreren. Je kan je registreren met je mobiele nummer of via je e-mail adres. Dit kan zowel op de website als op de mobiele app die beschikbaar is voor iOS of Android.

Uiteraard heb je ook een paswoord nodig en moet je akkoord gaan met de terms en conditions. Om je e-mail of mobiele nummer te valideren zal je een verificatie code toegestuurd krijgen.

2.     Een storting doen.

Als je al ergens een wallet hebt kan je via de “deposit” functie een storting doen met cryptocurrencies. OKEx aanvaardt LTC, ETH en BTC. Let er op dat je je crypto’s altijd naar de overeenstemmende wallet stuurt. Anders kunnen ze, net als op elke andere exchange, verloren gaan.

Als je fiat geld wil storten heb je een ruime keuze aan valuta en betalingsmogelijkheden. Het platform aanvaardt 30 fiat currencies uit meer dan 180 landen. Je hebt de keuze uit 17 veilige betaalmethoden zoals VISA, MasterCard, maar ook bijvoorbeeld Apple Pay. Er is geen minimum bedrag voor stortingen, maar als je voor meer dan $ 100 aan crypto koopt krijg je $ 10 aan BTC gratis.

3.     Geld opvragen.

Als je je cryptocurrencies weer wil omzetten naar fiat geld en dit weer wil opvragen ga je simpelweg naar je account naar de “deposit” functie.

4.     Handelen op OKEx

OKEX crypto traden

Je kan natuurlijk gewoon crypto’s zoals BTC kopen, een lange tijd aanhouden en wachten op een koersstijging. Maar OKEx richt zich vooral op gevorderde traders die graag gebruik willen maken van allerlei derivaten. Om te handelen op OKEx selecteer je eerst de juiste trading optie in het hoofdmenu. Je kan kiezen tussen kopen/verkopen met fiat, spot trading, margin trading, perpetual trading en uiteindelijk opties en futures.

C2C handelen

C2C handelen maakt het mogelijk om te handelen tussen fiat currency en digitale valuta op een praktische en veilige manier. Gebruikers van het platform kunnen onderling vrij handelen en hun eigen prijzen bepalen. Ook het terug opvragen van je fiat geld is op deze manier mogelijk.

Futures trading

Om in futures te kunnen handelen zal je eerst de informatie hierover moeten lezen. Daarna krijg je toegang tot deze functie. Handelen in futures is risicovol, maar OKEx heeft een aantal functies ingebouwd om het risico op verlies toch enigszins te minimaliseren.

Index Trading

Hier is het mogelijk om te handelen in een index gebaseerd op tal van verschillende handelsparen. Om winst te maken wordt er vaak snel gehandeld en deze functie is zeker niet voor beginners.

Token trading 

Je kan je tokens natuurlijk altijd ruilen voor andere tokens. OKEx biedt echt eindeloos veel mogelijkheden. Om bijvoorbeeld BCH te kopen ga je naar BCH/BTC en daar klik je door op “buy BCH” om je Bitcoins om te wisselen.

De kostenstructuur op OKEx

De transactiekosten op OKEx behoren tot een van de laagste in de cryptocurrency wereld. Om een nieuwe handelingspositie te openen wordt er 0,03% aangerekend. De gemiddelde transactiekost ligt tussen de 0,2% en 0,25%. OKEx maakt een onderscheid tussen maker en taker fees.

 • Makers zijn handelaars die een limit order plaatsen die niet meteen wordt ingevuld en daarom beschikbaar zijn voor anderen. Op deze manier wordt er extra liquiditeit aan de pool toegevoegd.
 • Takers zijn handelaars die deze liquiditeit “wegnemen” door het uitvoeren van orders die geplaatst werden door de makers.

Op het OKEx platform zijn de maker en taker fees afhankelijk van 3 factoren: de gebruikers “klasse” (tiers), het markttype en de asset class. De volledige details en de meeste up-to-date cijfers vind je op de website van OKEx. Hier lichten we enkel de gebruikersklasse toe:

De gebruikers klasse

 • Alle gebruikers met een maandelijks handelsvolume onder de $ 5 miljoen wordt tot de normale gebruikers gerekend. Op basis van de hoeveelheid OKB die deze klanten hebben worden zij nog verder onderverdeeld in 5 klassen.
 • Klanten met een minimum maandelijks handelsvolume van $ 5 miljoen mogen zich VIP noemen. Binnen de VIP-klasse zijn er nog 7 segmenten afhankelijk van het handelsvolume. Vanaf een level 4 VIP heb je zelfs recht op “negative” maker fees.

Het OKEx handelsplatform

OKEx is een van de weinige cryptocurrency platforms ter wereld met een eigen apart desktop platform. Dit heeft een aantal voordelen ten opzicht van het enkel beschikken over een browserversie:

 • Grotere verwerkingscapaciteit waardoor je minder de kans hebt dat een programma kan vastlopen.
 • Je kan meerdere monitors tegelijk gebruiken. Ideaal voor de actieve traders die gericht zijn op een diepere marktanalyse.
 • Gebruikers kunnen een hele lay-out meermaals kopiëren.

Wat zijn de voordelen van de OKEx exchange?

 • OKEx is een van de grootste platforms ter wereld en heeft talloze veiligheidsmaatregelen ingesteld om jouw activa te beschermen.
  • Een gedeelte van de crypto’s wordt opgeslagen op cold wallets.
  • Private keys worden opgeslagen op papieren documenten en niet op het internet. Deze worden uiteraard strikt beveiligd.
 • Het platform is toegankelijk voor beginners en heeft alle functies voor experts.
 • Je kan crypto’s kopen met fiat geld. Dat kan niet op elke exchange.
 • De grootte van de exchange zorgt voor een hoge liquiditeit.
 • Er is een enorm aanbod van handelsparen.
 • Toegang tot futures met een hefboom van 100x.
 • Interactieve grafieken voor diepgaande marktanalyses.
 • Uitgebreide betalingsmogelijkheden.
 • Een C2C leningssysteem waarbij je snel en veilig kan lenen tussen peers.
 • Mogelijkheid tot passief inkomen via onder andere Ethereum 2.0 staking.
 • Een gebruiksvriendelijke app voor zowel iOS als Android.

Wat zijn de nadelen van de OKEx exchange?

 • Er is geen demo account beschikbaar.
 • De klanten service scoort niet hoog in de reviews.
 • Het platform richt zich vooral op gevorderde handelaars.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.