Search
Close this search box.

Cryptomunten kopen in 2024

Bitcoin werd beschouwd als niets meer dan een interessant fenomeen toen het voor het eerst uitkwam in 2009. Nu hebben steeds meer mensen het over het kopen van cryptomunten zoals bitcoin en andere altcoins. Voor velen is het nog steeds een onbekend onderwerp.

Maar naarmate de jaren verstreken en honderden meer cryptocurrencies zijn gekomen en gegaan, is Bitcoin naar voren gekomen als de standaarddrager van de valuta. Dit punt is niet gemist door investeerders en speculanten. Sommigen gaan cryptocurrency nu zien als een alternatieve wereldwijde valuta die uiteindelijk soevereine valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro zal vervangen. Met de komst van vele succesvolle crypto coins zijn er ook steeds meer goede exchange platforms om uit te kiezen, zoals het wereld bekende Binance, of het echt Nederlandse platform Bitvavo.

Cryptomunten kopen wordt steeds interessanter voor verschillende doelgroepen. Met dit artikel hopen we je te helpen met je investeringen, zodat je hopelijk een mooi bedrag aan crypto kunt laten uitbetalen. Lees dus snel verder!

Wat is een cryptomunt?

Cryptocurrency is gebaseerd op blockchain technologie. Dat is een keten van informatie, registratie en distributie die niet door één enkele instelling wordt gecontroleerd. In plaats daarvan werkt het als een record van digitale transacties die onafhankelijk zijn van centrale banken.

Hoe werkt crypto? Er zijn allerlei technische details met betrekking tot blockchain technologie die de moeite waard kunnen zijn om te onderzoeken. In wezen elimineert het de tussenpersoon – zoals een bank – en stelt het kopers en verkopers in staat rechtstreeks zaken met elkaar af te handelen. Dat zou ook moeten dienen om transactiekosten te verlagen of zelfs helemaal weg te nemen, wat een belangrijk onderdeel is van de aantrekkingskracht van cryptocurrency.

De meest populaire cryptocurrency is Bitcoin, waarvan de prijs regelmatig wordt gevolgd in de grote vragen van de financiële media – moet je in bitcoin investeren? Maar er zijn eigenlijk honderden cryptocurrencies, waaronder er al veel zijn gekomen en gegaan.

Grote hoeveelheid aan opties

Dit is een van de echte complicaties van cryptocurrency. Er is er niet één, maar honderden. Misschien zelfs meer dan duizend. Dan krijg je al snel de vraag, wat is de beste cryptomunt?

Wat het probleem nog ingewikkelder maakt, is dat er steeds meer online komen. Dat moet worden gecompenseerd door de realiteit dat er al honderden cryptocurrencies zijn gekomen en gegaan. En het hele concept van cryptocurrency begon pas ongeveer tien jaar geleden. 

Op dit moment is de grootste cryptocurrency Bitcoin. Het is ook de crypto die de meeste aandacht en investeringen trekt. Op de tweede positie vind je Ethereum, en er zijn anderen zoals Zcash, Dash en Ripple.

Gezien zijn dominante positie, lijkt Bitcoin de meest betrouwbare van alle beschikbare cryptocurrencies. In feite is Bitcoin praktisch synoniem geworden met ‘cryptocurrency’. Wat interessant is aan de verbinding, is dat hoewel de media de prijsactie van Bitcoin zorgvuldig hebben gevolgd, sommige cryptocurrencies nog beter hebben gepresteerd.

Vanwege de dominante positie van Bitcoin zou je cryptocurrency interesse voornamelijk in deze crypto liggen. Andere cryptocurrencies zouden een veel kleinere positie in je portefeuille moeten innemen. En als Bitcoin als de klokkenluider van cryptocurrency speculatie is, moet elke andere cryptocurrency die je bezit als nog speculatiever worden beschouwd.

Deze veronderstelling moet niet worden onderschat. De meeste cryptocurrencies die het afgelopen decennium op de markt zijn gekomen, zijn ofwel afgevlakt of volledig verdwenen. Dat betekent dat elke investering die je doet, helemaal naar nul kan gaan. En gezien de prijsvolatiliteit die gebruikelijk is bij cryptocurrencies, kan je investering binnen zeer korte tijd volledig verdwijnen. 

Platformen om cryptomunten te kopen

Ongeacht welke crypto coin je wilt kopen, de beste manier om dit te doen is via een exchange zoals Binance of Bitvavo. De beste crypto coin kan je hier ook vinden zonder dat je er al te veel moeite in hoeft te stoppen. Bij de meeste exchanges kun je ook zonder problemen geld overmaken, zodat je snel en makkelijk je crypto kunt aanschaffen.

Bitvavo logo

Bitvavo is een Nederlandse exchange die zeer geschikt is voor het kopen van cryptomunten. Doordat het in Amsterdam is gevestigd, houdt het ook rekening met de Nederlandse investeerder. Je kunt hier gewoon gebruik maken van iDeal en ze hebben daarnaast ook een Nederlandse klantenservice en een Nederlandse site.

Coinmerce is een andere Nederlandse aanbieder voor de directe aankoop van cryptocurrencies.  De broker is naar verhouding jong en werd pas in 2017 opgericht, maar is snel gegroeid en geniet een toenemende populariteit. Coinmerce biedt een enorme selectie van 100 populaire en minder bekende cryptocurrencies. 

Finst

FInst is een Nederlandse crypto exchange die handelsdiensten aanbiedt voor een breed scala aan cryptocurrencies. Met een gebruikersvriendelijke interface en geavanceerde beveiligingsmaatregelen streeft FInst ernaar om een betrouwbare en efficiënte handelsomgeving te bieden voor zowel beginners als ervaren crypto-investeerders.

Hoe werkt het kopen van cryptomunten?

Je moet van tevoren beslissen hoeveel van je portefeuille je aan cryptocurrency wilt besteden. Met recente ontwikkelingen, met name in de prijs van Bitcoin, kan het moeilijk zijn om een ​​rationele beslissing te nemen. Al het beleggen wordt geregeerd door een combinatie van hebzucht en angst, en het kan moeilijk zijn om het deel van de hebzucht onder controle te houden, gezien de vooruitgang die crypto’s de afgelopen jaren hebben laten zien.

 

Wat er ook gebeurt, cryptocurrency zou slechts een heel klein deel van je portefeuille in beslag moeten nemen. Hoeveel precies, is helemaal aan jou. Maar je moet op je hoede zijn om meer dan 10% of zelfs 5% te beleggen.

 

Begrijp dat cryptocurrency niet op dezelfde manier een investering is als een aandeel. Net als beleggen in goud en zilver, betaalt het geen rente of dividenten. In de mate dat cryptocurrency een goede investering zal zijn, hangt volledig af van de prijs die aanzienlijk stijgt – en daar een tijdje blijft.

 

Crypto coins zijn niet ontworpen als investeringen. Het zijn ruilmiddelen. Ze worden algemeen gezien als een alternatief voor soevereine valuta’s, zoals de dollar, yen en euro. Men dacht dat ze uiteindelijk een efficiënter handelsmiddel zullen zijn, met name op internet. Dat komt omdat de waarde ervan strikt door de markt wordt bepaald en niet door manipulatie, zoals soevereine valuta’s dat meestal zijn.

Crypto koersen uitgelegd

De crypto koersen fluctueren om verschillende redenen, waaronder berichtgeving in de media, speculatie en beschikbaarheid. Met negatieve pers raken sommige crypto eigenaren in paniek en verkopen hun aandelen, waardoor de prijs daalt. Vice versa met positieve pers. Ook wanneer het volume van crypto dat op de markt wordt verkocht toeneemt, daalt de prijs. Naarmate meer instellingen crypto gebruiken als een investering en ruilmiddel, stijgt de prijs ervan.

Ook is het vertrouwen van veel mensen in hun favoriete valuta aangetast en zoeken ze naar alternatieve bronnen om hun geld op te slaan. Omdat crypto gedecentraliseerd en ongereguleerd is, is het een gunstig alternatief. Door deze fluctuaties en de hoeveelheid verschillende crypto’s is het haast onmogelijk om te zeggen wat de beste crypto om te kopen is.

Welke crypto kopen 2024

Welke crypto kopen is de vraag die iedereen zichzelf stelt. Wij hebben hier ook een artikel over online staan, als je interesse hebt. Cryptomunten kopen voor beginners is aan te raden om voor de wat bekendere coins te gaan. Wil je cryptomunten kopen, maar weet je niet waar je moet starten? Bekijk hieronder de cryptomunten die erg interessant zijn in 2024.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de originele op blockchain gebaseerde cryptocurrency. Gemaakt in 2009 door de pseudoniem Satoshi Nakomoto, heeft bitcoin sindsdien miljoenen investeerders aangetrokken en is het de grootste cryptocurrency geworden door marktkapitalisatie.

Bitcoin is inherent schaars: er zullen slechts 21 miljoen Bitcoins ooit worden geslagen. De blockchain van de crypto is een sjabloon geworden voor andere cryptocurrencies bij het bouwen van gedecentraliseerde consensus mechanismen.

Ethereum (ETH)

Ethereum is in 2014 gemaakt door Vitalik Buterin, een Russisch-Canadese programmeur, en Gavin Wood, een Engelse computerwetenschapper die later heeft bijgedragen aan andere cryptocurrency projecten. De Ether valuta is gebouwd bovenop de Ethereum blockchain, die smart contracts beheert. 

In tegenstelling tot Bitcoin, dat beleggers voornamelijk zien als een waardeopslag, komt de waarde van Ether voort uit het mogelijk maken van smart contracts in gedecentraliseerde applicaties. De meeste “DeFi” projecten (decentralized finance) zijn gebouwd op Ethereum. 

De voorraad van Ether is onbeperkt, wat betekent dat het totale aantal geslagen Ether nog onbeslist is, maar zal worden bepaald door de leden van de gemeenschap van Ethereum.  

Stellar (XLM)

Stellar is een open source blockchain waarvan de oorspronkelijke valuta Lumen is. Het netwerk werd in 2014 opgericht door Jed McCaleb, een cryptocurrency evangelist die eerder Ripple Labs en de beruchte Mt. Gox Exchange oprichtte.

Het doel van Stellar is om goedkope transacties mogelijk te maken in onderontwikkelde markten. De blockchain schuwde een standaard netwerk voor transactie validaties, maar in plaats daarvan vertrouwt het op wat bekend staat als een “federaal byzantijns akkoord” algoritme.

Binance Coin (BNB)

Binance munt is het geesteskind van Changpeng Zhao, CEO en oprichter van Binance, een toonaangevende wereldwijde beurs voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. De BNB token is gemaakt met als doel transacties op het Binance netwerk te vergemakkelijken, zodat gebruikers hun handelskosten kunnen betalen en toegang kunnen krijgen tot andere producten en diensten, zoals de gedecentraliseerde exchange van Binance.

Gebruikers van BNB genieten van lagere handelskosten op Binance dan degenen die in andere cryptocurrencies betalen. Sinds de oprichting is de populariteit van BNB groter geworden dan het nut ervan op de Binance beurs, waardoor speculanten en daghandelaren worden aangetrokken. BNB gebruikt een proof of stake consensusmodel.

Cardano (ADA)

Cardano werd in 2015 opgericht door Charles Hoskinson, een computerwetenschapper en medeoprichter van Ethereum, die het project verliet vanwege meningsverschillen met de andere oprichters. Cardano’s cryptocurrency, ADA, is beveiligd door een proof of stake protocol genaamd Ouroboros, dat zowel geautoriseerde als permissie loze blockchains uitvoert.

De Cardano Foundation, een in Zwitserland gevestigde non-profit groep, houdt toezicht op de ontwikkeling van het project. De groep heeft uitgebreid onderzoek gedaan en geëxperimenteerd en heeft meer dan 90 artikelen geschreven over blockchain technologie. Veel van dit academische werk ligt ten grondslag aan de technologie van Cardano.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin begon in 2013 als een grap. De mascotte van het token eigent zich de doge internetmeme toe en was bedoeld als een ironische kijk op de groei van zogenaamde “altcoins” (crypto’s die geen Bitcoin zijn). Er zijn meerdere memecoins. Bekijk hier welke je kunt kopen.

 

Dogecoin heeft een grote, onbeperkte voorraad, wat betekent dat de munt oneindig kan worden opgeblazen. De cryptocurrency trok in 2021 miljoenen nieuwe investeerders aan, toen Tesla CEO Elon Musk, NBA eigenaar Mark Cuban en andere beroemdheden begonnen te tweeten over de voorheen weinig bekende cryptocurrency.

Waar crypto coins kopen?

Bekijk hieronder nog eens een vergelijkingstabel van de beste crypto exchanges. Op al deze platformen kun je eenvoudig cryptomunten kopen.

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.