Search
Close this search box.

Bitvavo

Cryptocurrency kopen, verkopen en verhandelen is de laatste jaren een goede manier van investeren geworden. Om cryptocurrency te verhandelen heb je echter een crypto broker of crypto exchange nodig.

Een van zo’n exchanges is de Bitvavo exchange. Bitvavo is een Nederlands bedrijf dat in 2017 een platform in het leven riep waarop crypto enthousiastelingen aan de slag konden met het traden van cryptocurrency. 

In deze Bitvavo review gaan we even dieper in op de Bitvavo exchange en leggen we uit hoe je lid kan worden van het platform en hoe het traden op Bitvavo exchange in zijn werk gaat.

5/5

Bitvavo is een van de bekendste crypto platformen van Nederland met lage fees.

Wat zijn de voordelen van Bitvavo

Een eerste duidelijke voordeel is dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is. Dit wil zeggen dat Bitvavo zich aan de Nederlandse wet moet houden. De Nederlandse wet is erg streng wanneer het op beleggen en cryptocurrency aankomt wat Bitvavo vanuit een legaal standpunt een erg betrouwbaar platform maakt.

Daarnaast biedt Bitvavo meer dan 50 verschillende coins aan welke je kan kopen, verkopen en verhandelen. Ook de trading fees vallen erg goed mee. Waar je bij sommige brokers en exchanges bijna 2% aan commissie moet betalen, betaal je bij Bitvavo tussen de 0.0% en 0.25% aan commissie.

Bitvavo heeft ook een handige wallet waarin je makkelijk en snel al je crypto kan beheren. Daarnaast is er ook een Bitvavo app voor iOS en Android. Deze app geeft je een mooi overzicht van je fondsen en laat je cryptocurrency aankopen en verkopen net zoals je dat doet op de computer.

Overzicht van de voordelen van Bitvavo

 • Nederlands bedrijf dat onder de Nederlandse wet valt
 • Erg betrouwbaar en veilig
 • Meer dan 50 verschillende cryptocurrencies
 • Goedkope trading fees
 • Goede Bitvavo app voor Android en iOS

Welke coins worden er verhandeld op Bitvavo

Voor je een keuze maakt om je in te schrijven op een platform of bij een exchange is het natuurlijk ook handig om te weten te komen welke munten en coins er op Bitvavo verhandeld worden. Hieronder geven wij alvast een overzicht van de belangrijkste munten die momenteel bij Bitvavo beschikbaar zijn. De volledige lijst van meer dan 50 munten kan op de website van Bitvavo gevonden worden en wordt constant geüpdatet en uitgebreid.

Welke betaalmogelijkheden zijn er op Bitvavo

Indien je voor de eerste keer met cryptocurrency gaat handelen moet je natuurlijk ook munten aankopen. Munten aankopen kan je makkelijk en snel in Euro. Op het Bitvavo platform kan je betalen met iDeal, Sofort en SEPA indien je van Nederland bent. Woon je in België? Dan kan je opteren voor Bankcontact, Sofort en SEPA.

Nederland

 • iDEAL
 • Sofort
 • SEPA
 •  

België

 • Bankcontact
 • Sofort
 • SEPA

Hoe kan je een profiel aanmaken op Bitvavo

 

Ben je klaar om je te registeren bij Bitvavo? Wij helpen je alvast een profiel aan te maken op het Bitvavo platform.

Allereerst ga je naar de pagina registeren. Hier geef je alvast je email adres en naam op. Nadat jij je gegevens op de registratiepagina hebt ingevuld zal Bitvavo jouw gegevens proberen verifiëren. Zij doen dit door je een email te sturen. Kijk ook zeker je spamfolder goed na indien je de email niet meteen in je inbox ziet verschijnen. Druk op de knop ‘’bevestig e-mailadres’’ in de email. Een link neemt je dan mee naar de Bitvavo website waar je op een tweede blauwe ‘’bevestig e-mailadres’’ dient te drukken. Klik nu op doorgaan.

Nadat jij je e-mailadres hebt geverifieerd kan je beginnen met het invullen van je persoonsgegevens. Kijk wel even dat de persoonsgegevens juist zijn en dat jouw naam overeenkomt met de naam op je identiteitspapieren. Bitvavo zal je vragen waarom je een Bitvavo account wenst op te zetten en waar jij je account voor zal gebruiken – zakelijk of privaat. Deze vragen zijn wettelijk verplicht en dienen door iedere gebruiker ingevuld te worden.

Nadat jij je persoonlijke gegevens hebt ingevuld is het tijd om je identiteit te verifiëren. Je kan dit zowel op je mobiele telefoon als op je desktop of laptop. Om je identiteit te verifiëren zal je een scan of kopie van een identiteitsdocument zoals een ID kaart of een paspoort moeten uploaden. Het verificatieproces van Bitvavo gaat op zich erg snel en neemt slechts enkele minuten in beslag.

Indien gewenst kan jij ook je telefoonnummer op Bitvavo verifiëren – maar dit is optioneel. Wanneer jij je identiteit hebt geverifieerd kan je beginnen met traden op Bitvavo.

Wanneer je gelden op je Bitvavo account zal plaatsen moet je ook nog eens je IBAN nummer en bankrekening verifiëren. Bitvavo zal een klein bedrag van je IBAN rekening afschrijven of storten. Jij zal dan op je Bitvavo account het afgeschreven of gestorte bedrag, de mededing of de laatste cijfers van de transactie moeten invullen.

Aanmelden op Bitvavo: stap voor stap

 1. Klik op registreren
 2. Geef je naam en email op
 3. Verifieer je email adres
 4. Kies tussen een persoonlijk of een Pro account
 5. Verifieer je identiteit

Optioneel

 • Verifieer je mobiele telefoonnummer
 • Verifieer je bankrekeningnummer

Hoe gaat het traden in zijn werk op Bitvavo

Wanneer je het registratieproces van Bitvavo hebt doorlopen kan je eindelijk gebruik beginnen maken van de diensten die Bitvavo via zijn platform aanbiedt. Om te beginnen met traden moet je natuurlijk wat in je wallet heben. Je kan eventueel gelden en crypto van een andere wallet doorsturen naar je wallet op Bitvavo, of ervoor kiezen om munten aan te kopen in Euro die dan in jouw Bitvavo wallet zullen verschijnen.

Bitvavo biedt twee verschillende manieren van traden: via een basis interface en via een geavanceerde interface. Mensen die op zich nog maar pas beginnen met traden houden zich best aan de basis interface. Veteranen kunnen opteren om te traden via get geavanceerde systeem.

Basis interface

 1. Stort een tegoed op je account
 2. Klik op de gewenste valuta die je wil aankopen
 3. Klik nu op het tabblad kopen
 4. Hier geef je in hoeveel je wil kopen
 5. Klik op bevestigen om de aankoop te voltooien

Geavanceerde interface

Via de geavanceerde interface krijg je niet enkel meer informatie over de koers van cryptomunten, je kan ook sneller en beter op de markt inspelen. Via de geavanceerde interface kan je namelijk zowel Marktorders plaatsen – orders die direct doorgaan en waarmee je handelt op de prijs van de markt, en limietorders – orders waarvoor je een maximumprijs van aankoop en een minimumprijs van verkoop instelt.

Bitvavo staken

Ook uniek bij Bitvavo is dat je kan staken. Je bitcoin of cryptocurrency staken bij dit Nederlandse platform, hiermee zijn zij de enige in Nederland die dit op moment aanbieden. Verschillende cryptocurrencies als NEO, Ontology, maar ook Bitcoin en Ethereum kan je hier staken. Staken betekent het vastzetten van je cryptocurrencies voor een bepaalde periode, waar je verdiensten voor krijgt. Dit is altijd uitgedrukt in een percentage, deze krijg je elke maand bij je account waardoor het nog interessanter is om je cryptocurrencies bij Bitvavo te behouden.

Bitvavo review

Bitvavo staat bekend als uitstekende exchange voor zowel beginners, als voor de meer ervaren crypto trader. Een punt dat vooral onder beginners als zeer prettig wordt ervaren, is het eenvoudig te gebruiken interface. Dit eenvoudig te gebruiken interface zorgt er voor, dat er gemakkelijk cryptocurrency verkocht, verhandeld en aangekocht kan worden.

In tegenstelling tot de meeste Nederlandse crypto exchanges. Is het bij Bitvavo ook nog een mogelijk, om een breed assortiment aan verschillende crpyto te kopen, verkopen of te verhandelen. 

Onze ervaring en deze Bitvavo review luidt dat Bitvavo voor zowel beginnende als ervaren traders een uitstekende crpyto exchange is.


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.