De Ripple (XRP) Verwachting in 2021, zero of hero?

In de periode rond kerst en nieuwjaar kijken mensen vaak terug en vooruit. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van het jaar en hoe zal het komende jaar eruit zien? In de cryptogemeenschap is dat niet anders en wij doen graag een duit in het zakje. Vandaag bekijken we de Ripple (XPR). Hoe verliep het jaar en wat kunnen we in 2021 verwachten?  Het is de meest gestegen munt van de afgelopen 7 dagen. Ripple lijkt voorlopig niet te stoppen, gaat het meer dan 1 dollar waard worden?

Om in te kunnen spelen op eventuele prijsdalingen of prijsstijgingen raden wij iedereen aan om het meest recente Ripple nieuws nauwlettend in de gaten te houden.

Tip: Op Bitvavo is het zeer gemakkelijk Ripple te kopen en te verkopen, tegen relatief lage fees.

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

Beste platform & exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=
Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=
Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8,5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=
kraken

Internationale exchange

Rating

8,1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Wist je dat je ook rente kunt ontvangen op Ripple. Ideaal als jij deze coin voor een langere tijd wilt vasthouden. De rente wordt uitbetaald in dezelfde valuta. Dat kan via de volgende links  via Bitvavo voor 0,85%

Hoe presteerde Ripple (XRP) in 2020?

Het jaar begon voor Ripple (XRP) op € 0,3193. Het was daarmee na de Bitcoin de munt met de grootste marktkapitalisatie. De vooruitzichten leken verder ook gunstig. Helaas moeten we, nu we de balans opmaken, constateren dat de munt nogal teleur gesteld heeft.

Vanaf het begin van het jaar daalden de koersen en al snel verloor ze haar tweede plaats voor de rest van het jaar weer aan Ethereum (ETH). In november/december haalde de munt nog een prijs van circa € 0,65.

Interne tweestrijd speelt de munt parten

Deze daling is vooral veroorzaakt door een interne tweestrijd. De organisatie Ripple heeft namelijk formeel niets te maken met cryptomunt XPR, maar omdat zij de ontwikkelaar van de munt is heeft zij wel enorme hoeveelheden op voorraad.

In een achtergrondartikel legden we eerder uit hoe dit de directie haast dwingt tot een keuze tussen twee groepen belanghebbenden. Investeerders op zoek naar rendement en gebruikers van bankoplossingen die een goedkoop ruilmiddel willen staan lijnrecht tegenover elkaar. Dit zien we terug in de koersontwikkeling.

Hoewel de partijen de gelederen lijken te sluiten heeft de munt het lastig. Met waardes rond € 0,16 en 0,17 schrijft de munt in deze dagen de laagste koersen van het jaar. Alle tijd om te zien of dit in 2021 kan veranderen.

Prijsgeschiedenis van de Ripple (XRP)

De Ripple is al sinds 2012 op de markt. De koers begon op $ 0,01. Het duurde vervolgens tot december 2017 voordat de koers boven $ 1,- kwam. Door de algemene hausse in de cryptomarkt bereikte ook de Ripple haar hoogste koers ooit op 4 januari 2018. De munt noteerde toen $ 3,84. Nadien daalde de prijs tot het laagste punt van $0,253983 op 30 januari van dit jaar. Inmiddels is de koers weer stijgend en op 30 mei behaalde de munt $ 0,40 en daarmee de hoogste koers van dit jaar. Momenteel schommelt de koers rond $ 0,39,96 en is daarmee bijna terug op het hoogste punt van dit jaar.

Zit er een plafond op de Ripple koers in 2021?

Andere analisten denken dat deze visie toch iets te optimistisch is. Zij berekenden dat als zij de marktkapitalisatie door de beschikbare hoeveelheid munten delen een maximale koers van $ 3,- in het verschiet zou liggen. Hiermee wordt echter de marktkapitalisatie van de Bitcoin aangenomen, die veel hoger ligt.

Om de Ripple-koers door deze berekening op $ 10,- te laten eindigen zou de marktkapitalisatie vier maal zo hoog moeten liggen als die van de Bitcoin nu. De kans dat dit gebeurt voor eind juni lijkt wel bijzonder klein. Wanneer er een koers van $ 100,- genoteerd kan worden zou de marktkapitalisatie $4,218,199,511,200 bedragen.

Hoe het ook zij, zelfs als de munt de hoogste koers ooit van $ 3,84 weer evenaart zou dit voor veel crypto-investeerders een ander leven betekenen. Alle redenen om de live koersen te blijven volgen

Prognose Ripple koers 2025 verwachting

Het heeft er alle schijn van dat 2021 het jaar van de crypto acceptatie gaan worden, de verwachting is dat Ripple hier zeker in mee zal gaan en tot de grotere crypto’s zal gaan behoren. Zeker gezien de grootte van de partners van Ripple zoals bijvoorbeeld American Express. Hierdoor zal Ripple hoogstwaarschijnlijk het crypto betalingsverkeer naar China gaan domineren. Dit zou kunnen zorgen voor een enorme prijsstijging van de XRP koers.

Wanneer wij kijken naar het algoritme en deze mogen geloven, dan zal Ripple in 2025 een waarde bereiken van ongeveer €4,-. Het bedrijf is samenwerkingen aan het smeden met zeer grote bedrijven, wat een enorme prijsstijging van de waarde van Ripple als gevolg kan gaan hebben in de Ripple toekomst. Wij raden iedereen aan die interesse heeft om te investeren in Ripple daarom ook aan om het laatste Ripple nieuws goed om de gaten te houden om te kunnen inspelen op eventuele prijsdalingen of prijsstijgingen.

Ripple (XRP) in 2021: zero?

Door de situatie is ook over de toekomst een tweespalt ontstaan. Het ene kamp ziet de koers van Ripple (XRP) in 2021 verder wegvagen en uiteindelijk naar 0 gaan. Crypto-analist Alex Krüger, die inmiddels een flinke reputatie opbouwde, voorziet op basis van modellen dat de munt in februari 2021 waardeloos zal blijken.

https://twitter.com/krugermacro/status/1199736799247183872

Hoewel zijn model van 27 november is kunnen we aan de hand van de koersontwikkeling sindsdien concluderen dat er nog niet veel reden is om deze statistiek los te laten. Of er ook een echte afwaardering komt valt echter te bezien.

Ripple (XRP) in 2021: hero?

Andere analisten verwachten echter een sterke comeback en zien de koers terugveren naar waardes tussen $ 0,60 en $ 0,70. Zij wijzen er hierbij op dat de Ripple (XRP) geen schaalproblemen heeft en snelle verwerkingstijden kent. Op die manier kan de munt veel efficiënter worden gebruikt dan bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) en/of Ethereum (ETH).

Prognose: onze Ripple XRP verwachting voor 2025 – 2030

Hoewel de koers van de Ripple (XRP) zich momenteel negatief ontwikkelt verwachten wij niet dat de koers naar 0 zal lopen. Allereerst kan de organisatie de markt gedeeltelijk beheersen door óf minder munten te verkopen, óf munten terug te kopen uit de markt. Daarnaast mogen beide partijen onafhankelijk zijn, maar zullen de financiële instellingen waar Ripple (XRP) mee werkt het niet waarderen als zij haar eigen munt laat verdwijnen.

Er lijkt dan ook inderdaad ruimte voor koersgroei. Het voordeel van schaalbaarheid en snelle transactietijden wordt zwaarder naar mate het langer duurt voordat Bitcoin en Ethereum dit onder de knie krijgen. Daar staat tegenover dat er voor zover geen plannen zijn om het gebruik van de cryptomunt zelf te stimuleren. Wij verwachten dan ook een gematigde koersstijging.

Ben jij van plan om XRP voorlopig te HODLEN?  Je kunt rente ontvangen met het staking programma bij Bitvavo Ripple staking 1.2% of bij  Celcius voor 3.7%.  Na het aanmelden kun je direct je Ripple voor een langere periode vastzetten en zo rente opsparen. 

Cryptocurrencies kopen?

Direct crypto kopen