Bitcoin lending

Bitcoin lending is een bekend begrip in de cryptowereld. Echter weet nog lang niet iedereen wat het betekent. Toch kun je er veel geld aan behalen wanneer je het op de juiste manier uit gaat voeren. Het is daarom goed om hiernaar te gaan kijken om te zien wat het inhoudt. Deze manier van lenen en investeren in een lening kan jouw bankrekening namelijk tot een grotere hoogte brengen.

Zolang je rekening houdt met de voor- en nadelen van de cryptowereld dan. Onderstaande informatie helpt jou daarom op weg met dit fenomeen en laat jou zien hoe je jouw leningen het beste kunt gaan doen of uitzetten.

Bitcoin lending is gedecentraliseerd

Bitcoin lending is een onderdeel van crypto lending. Dit is een procent waarmee je cryptomunten leent of uitleent. Je kunt hierdoor zowel Bitcoins uitlenen aan een investeerder of zelf een lening aangaan. Het draait hierbij altijd om de rente. Dit is namelijk het verdienmodel. Het wordt ook wel Decentralized Finance genoemd, wat afgekort wordt naar DeFi.

Het grootste voordeel is dat je niet te maken krijgt met een centrale bank of een andere instantie die jou een lening verschaft. Je krijgt daarbij dus wel te maken met een rente, welke lager is dan de rente die je normaal gesproken bij de bank betaalt.Bitcoin lending

De voordelen van het (uit)lenen van crypto

Bitcoin lenen of uitlenen kent verschillende voordelen. Deze voordelen zijn ook direct de reden dat mensen aan dit programma meedoen. Wanneer je overtuigd bent van de waardestijging van de cryptomunt, dan kun je deze tegen een aantrekkelijk tarief lenen en winst maken. Als voorbeeld: wanneer je aan crypto lending doet met een 10 procent rente per jaar en de munt krijgt in dat jaar te maken met een waardestijging van 200 procent, dan heb je een mooi rendement en kun je jouw lening direct terugbetalen. Daarbij kun je het ook omgekeerd aanpakken.

Als je verwacht dat er een daling plaats gaat vinden, leen je de Bitcoin om deze direct te verkopen. Op een later tijdstip koop je de munt weer voordelig in en los je jouw schuld af.

Passieve inkomsten door het uitlenen van Bitcoin

Ook uitlenen bij Bitcoin loan kan een goede investering zijn. Zodra je jouw cryptomunten aan een lener hebt gegeven heb je namelijk recht op de rente die op dat moment van toepassing is. Je hebt vooraf een periode vastgesteld, waardoor je de crypto met rente terugkrijgt aan het einde van de periode. Je hebt hierdoor als het ware gratis geld te pakken. De passieve inkomsten die je hiermee genereerde kunnen vaak een aardig zakcentje opleveren. Je hebt het werk maar een keer uit hoeven te voeren, waarna het wachten is tot de periode verstreken is en je de winsten binnen kunt halen.

Er zijn verschillende Bitcoin lending sites te vinden. Ieder crypto lending platform kent zijn eigen voordelen. Het is daarom verstandig om eerst alles naast elkaar te leggen en te zien waar jij jouw winsten bij gaat behalen. Doe daarom altijd gedegen onderzoek voordat je aan de slag gaat.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.