$ 1 miljard winst uit $ 600 miljoen BTC-aankoop in november, gehaald door vermogensbeheerder in Londen

Uit een investering van $ 600 miljoen in Bitcoin die in november 2020 werd gedaan, heeft vermogensbeheerder Ruffer meer dan $ 1 miljard winst genomen. Hamish Baillie, investeringsdirecteur bij de in Londen gevestigde vermogensbeheerder, onthulde in een gesprek met The Times dat Ruffer zijn Bitcoin (BTC)-positie in april heeft gesloten voor meer dan $ 1,1 miljard winst.

In december en begin januari hebben ze wat winst genomen voor hun klanten, toen de prijs verdubbelde, volgens Baillie. Hij gaf verder aan dat ze de positie actief hebben beheerd. En tegen de tijd dat ze de laatste tranche in april verkochten, was de totale winst iets meer dan $ 1,1 miljard, aldus Baillie. Ruffer is een van de eerste fondsbeheerders was die BTC kocht in wat voor het bedrijf een zeldzame korte termijn investering was, beweerde Baillie.

De prijs van Bitcoin was $ 15.000, – op het moment van de investering. En BTC duwde hij omhoog om de toenmalige hoogste punten van bijna $ 20.000 te testen die in 2017 waren ingesteld. De parabolische prijsrally van Bitcoin eind 2020 schreef de investeringsdirecteur toe aan de pandemische afsluiting en stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft zijn bezit gedeeltelijk verkocht, zei hij.

Omdat jongere investeerders niet zoveel tijd zouden besteden aan het verhandelen van crypto nu de lockdowns eindigen. De winst die het maakte op de BTC-handel heeft het bedrijf verplaatst naar andere ‘beschermende’ activa, zoals inflatie gekoppelde staatsobligaties. Echter, Baillie is ervan overtuigd dat grote financiële instellingen, waaronder Ruffer en Goldman Sachs, Bitcoin zullen blijven kopen.

Hij stelt bovendien dat een andere aankoop “zeker niet van het menu” is. Baillie zei dat als je een multi-assetstrategie hebt, zijn dingen die zich op verschillende manieren gedragen echt nuttig. Als al je verschillende assets met dezelfde dynamiek bewegen, heeft het geen zin om multi-asset te zijn, volgens Baillie. Ruffer is niet de enige grote financiële instelling die zich met crypto bezighoudt.

Momenteel hebben 36 beursgenoteerde bedrijven BTC op hun balans, beweren gegevens van Bitcoin Treasuries hierbij. Van de beursgenoteerde bedrijven die in Bitcoin hebben geïnvesteerd staan slechts zes, of 16%, momenteel lager op hun positie. Deze zijn onder meer Nexon, Meitu en Seetee. De top drie houders – – zitten samen op $ 5,2 miljard aan BTC.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo