Wat zijn de 10 beste cryptomunten van 2018? Wat verwachten we voor 2019

In het algemeen was de cryptomarkt in 2018 vooral in het nieuws vanwege enorme koersdalingen. Toch is er, zoals ieder jaar, een aantal cryptomunten dat beter presteerde dan de concurrentie. Wij maakten een overzicht van de 10 beste cryptomunten van 2018. In dit overzicht zetten wij ze op een rij. Ook blikken we vooruit naar de verwachting voor de beste cryptomunten van 2018 voor 2019.

Voordat we ons overzicht geven attenderen wij je erop dat de prijzen en koersen in dollars zijn genoemd. Daarnaast zijn de koersen die als ‘huidige koersen’ worden aangeduid altijd een momentopname. De feitelijke koersen kun je zien in ons live koersoverzicht of op de detailpagina’s per cryptomunt waar we naar linken. Met deze kennis in het achterhoofd kunnen we het overzicht en de vooruitblik op 2019 beter bekijken. Op basis van hun prestaties zijn de volgende cryptomunten te kwalificeren als de 10 best presterende Altcoins van 2018:

Cardano (ADA)

Cardano is een platform voor slimme contracten zoals Ethereum dat schaalbaarheid en beveiliging biedt door zijn gelaagde architectuur. Oprichter Charles Hoskinson leidde de munt inmiddels naar haar derde generatie en maakt de cryptomunt tot een van de best presterende cryptocurrencies in 2018.

De unieke eigenschappen en toegevoegde waarde van Cardano zorgde ervoor dat de munt niet alleen meedeelde in de malaise, maar door het jaar ook aanzienlijke koerswinsten liet zien. In januari bereikte de munt haar piek met $ 1,15. Hierna daalde de koers tot een laagste prijs van $ 0,15 en vond de weg naar een nieuw hoogtepunt van $ 0,37 bereikte. Hoewel de munt sindsdien een nieuwe vrije val heeft doorgemaakt is Cardano absoluut een van de activa met de grootste winst van 2018. Bovendien zijn de vooruitzichten voor 2019 goed. De actuele koers van de Caradano (ADA) zie je hier.

IOTA (MIOTA)

Deze interessante cryptomunt is het eerste grootboek dat via open source gedistribueerd is. Het platform biedt dan ook oplossingen voor het grootboekprobleem van centrale controle bij financiële instellingen over de hele wereld.

IOTA startte het jaar 2018 met een hoge prijs van meer dan $ 4, maar stortte naar ~ $ 1 toen het jaar vorderde en de crash van de cryptomarkt zich aftekende. Het was echter een van best presterende munten in het korte herstel dat de markt voor kerst beleefde. Alle andere cryptocurrencies in de top tien schreven toen rode koersen. Analisten voorspellen dat de waarde omhoog zal gaan naar $ 5 door de grote vraag van zakelijke spelers en bij IoT-toepassingen. De koers zou daarmee terugkomen op de waardes uit 2017. De actuele koers van de IOTA kun je hier volgen.

Ripple (XRP)

XRP, de op een na grootste cryptocurrency gemeten naar marktkapitalisatie, heeft ondanks de slepende crash een mooi jaar beleefd. XRP begon het jaar met een onwaarschijnlijk hoge waarde van $ 3,65 in januari. Ondanks dat ook deze munt niet ontkwam aan het negatieve sentiment ondervond XRP ook een aantal belangrijke prijsstijgingen. De grootste prestatie was echter het innemen van de tweede plek op de ranglijst van marktkapitalisaties ten koste van Ethereum (ETH).

De massale acceptatie voor betalingen door honderden klanten over de hele wereld heeft de waarde van deze token aanzienlijk verhoogd, dit mede door de lancering van xRapid, die de betalingsrevolutie leidt die gebaseerd is op XRP. Op dit moment leidt de koers van de XRP de Altcoin-koersen. Analisten verwachten dat 2019 weleens het jaar voor XRP kan worden. Op deze pagina kun je de historische en actuele koersen volgen.

Dash (DASH)

Van de privacymunten lijkt Dash in 2018 een van de best presterende munten te zijn. Dit ondanks de koersval van meer dan $ 1.000 aan het begin van het jaar tot de huidige prijs van ~ $ 80.

Dash biedt directe en particuliere betalingsoplossingen waarmee verkopers over de hele wereld probleemloos kunnen betalen. De massale aanvaarding in Venezuela is in de westerse media wellicht wat onderbelicht, maar een grote prestatie. Inmiddels accepteert meer dan de helft van de wereldwijde cryptohandelaren deze munt. De historische en actuele koersen zie je op onze overzichtspagina.

Nano (NANO)

Dit is weer een cryptocurrency die het jaar goed begon met een openingsprijs van maximaal $ 34. Net als vele andere munten zakte ook bij deze munt de waarde weg, zelfs tot onder de $ 1,-. De uitgangspunten van de munt, namelijk het bieden van snelheid en efficiëntie in combinatie met transacties zonder invoerrechten, zorgt voor goede perspectieven. De munt bouwt dan ook aan acceptatie en analisten verwachten dat dit zeker een koersopdrijvend effect zal hebben. Het historische en actuele verloop van de koersen zie je op deze pagina.

In deze video legt influencer Jimmy Song uit waarom het zo moeilijk is om een goede cryptomunt te bouwen op het moment dat de markt tegen zit. Dat maakt de prestatie van deze cryptomunten nog interessanter.

Maker (MAKER)

De Maker (MKR) heeft ondanks de moeilijke markt ook een relatief goede tijd gehad. Hoewel de hoogste koers aan het begin van het jaar door de crash niet meer geëvenaard werd, was er toch genoeg winst te behalen. Zo steeg de prijs in oktober $ 780 toen cryptobeurs Auger een listing toekende aan Maker en haar stablecoin DAI. Inmiddels is de prijs gedaald tot zo’n $ 450. Het feit dat aanzienlijke prijsstijgingen zelfs in een moeilijke markt mogelijk zijn stelt analisten tevreden. Het verloop van de koersen kun je hier terugzien en volgen.

Stellar (XLM)

Stellar (XLM) is een cryptomunt die dit jaar aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt. Een van de belangrijkste prestaties was de verovering van de 4e plek op de ranglijst qua marktkapitalisatie ten koste van Bitcoin Cash (BCH). Stellar had ook een van de grootste airdrops in de geschiedenis doordat zij $ 25.000.000 in XLM verdeelde. Ook voor deze cryptomunt verwachten analisten een voorspoedig 2019. Uiteraard volgen wij dit met ons koers-overzicht van historische en actuele koersen.

Tron (TRX)

De Tron (TRX) behoeft eigenlijk geen introductie. Dit niet in de laatste plaats omdat CEO Justin Sun regelmatig de media zoekt met zijn prestaties. In 2018 was dat niet onterecht aangezien de munt haar streven naar massa-acceptatie in de wereld van gaming steeds meer realiseert. Ook hun gedecentraliseerde platform voor internetgebruikers is een succes.

Inmiddels is Tron een sterke speler bij slimme contracten- en in dappindustrie. Sommige zien de TRX zelfs als belangrijkste token voor dit segment van de cryptomarkt. TRX zal naar verwachting ook in 2019 een goed jaar kennen omdat het tijdens de bearmarkt een van de weinige munten was die steeds terugkerende winsten kon laten zien. Uiteraard hebben we ook voor hen een speciale koerspagina.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) is nog steeds de belangrijkste Blockchain voor het uitvoeren van slimme contracten. Hierdoor heeft zij, ondanks de aanhoudende crash goede resultaten geboekt. Uiteraard zagen wij ook bij deze munt een koersval, maar sinds november klom de prijs op van ~ $ 80 tot een huidige prijs van $ 133 gewaardeerd. Toen Bitcoin (BTC) worstelde om een prijs van $ 3.900 vast te houden steeg deze munt zelfs door naar $ 150,-. Hoe de koers in 2019 zal verlopen is spannend, aangezien er voor januari meerdere hard forks gepland staan. De koersen kun je uiteraard volgen op onze pagina met Ethereuem (ETH) koersen.

Binance Coin (BNB)

BinanceCoin (BNB) is de cryptomunt van de grootste cryptobeurs ter wereld. Daarmee heeft de munt een belangrijke positie als ruilinstrument. De munt viel op omdat het haar topnotering van $ 4,52 relatief lang vast kon houden voordat de beren ook deze koers weg vraten. Nu Binance in 2019 nadrukkelijk inzet op verbetering van diensten voor grotere beleggers en institutionele beleggers wil faciliteren is de verwachting dat de munt in 2019 weer goede resultaten zal halen. Onze pagina met historische en toekomstige koersen voor de BinanceCoin vertelt het je direct.

Bron: Zycrypto.com

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce