$ 10 miljoen aan FIL-tokens gedoneerd aan Internet Archive door Filecoin Foundation

De Internet Archive heeft een cryptocurrency-donatie van $ 10 miljoen ontvangen van de Filecoin Foundation. De Internet Archive is een Amerikaanse non-profitorganisatie achter het grote digitale archief Wayback Machine. De Filecoin Foundation heeft volgens een aankondiging van vrijdag 50.000 Filecoin (FIL) -tokens gedoneerd aan het internetarchief.

De donatie heeft een waarde van meer dan $ 10 miljoen op het moment van publicatie. De donatie heeft als doel om de Internet Archive te helpen de toegang tot zijn online bibliotheek te vergroten, inclusief boeken, gegevens, webpagina’s, muziek en software. Brewster Kahle en de directeur van partnerschappen Wendy Hanamura zijn toegetreden tot de raden van adviseurs, zowel bij de Filecoin Foundation als de Filecoin Foundation for the Decentralized Web, los van de donatie.

Brewster Kahle is de oprichter van de Internet Archive die in 1996 , als digitale bibliothecaris en computeringenieur, de Internet Archive oprichtte met gedurfde inspanningen om het hele internet vast te leggen. Van nieuwe technologieën zoals Filecoin verwacht hij dat digitale bibliotheken verder geholpen zullen worden te transformeren door deze meer gedecentraliseerd te maken. Kahle zei dat bibliotheken altijd de hedendaagse technologie hebben gebruikt, of het nu spijkerschrift is in de Sumerisch-Babylonische tijd, of papyruspapier of microfilm.

Tegenwoordig is de Internet Archive gebouwd op harde schijven. Kahle hoopt dat nieuwe technologieën zoals Filecoin een revolutie teweeg zullen brengen in de opslagmarkt en deze zullen decentraliseren. Hij is verder verheugd om samen te werken met een organisatie die een gelijkgestemde aanpak deelt. De Internet Archive is een vroege adoptant van cryptocurrency. Sinds 2011 accepteert de non-profitorganisatie donaties in de belangrijkste cryptocurrency Bitcoin (BTC).

Op zijn openbaar beschikbaar Bitcoin-adres heeft de Internet Archive maar liefst 880 BTC ontvangen, met een totaal saldo van 4,5 BTC, of ongeveer $ 270.000 op het moment van publicatie. Nu accepteert Internet Archive donaties in altcoins zoals Ether (ETH), XRP, Zcash (ZEC) en Bitcoin Cash (BCH) via openbaar beschikbare adressen. Ook staat de non-profitorganisatie donaties toe in een aantal andere altcoins zoals Dogecoin (DOGE) via cryptocurrency exchange Changelly.

De donatie van de Filecoin Foundation aan de Internet Archive komt te midden van Filecoin die een enorme prijsstijging doormaakt, waarbij het FIL-token op 1 april doorbreekt naar de top 10 crypto’s op basis van marktkapitalisatie. Volgens gegevens van CoinMarketCap zakte FIL na het bereiken van zijn nieuwe recordhoogte van meer dan $ 230 gisteren, vervolgens onder $ 190. Op het moment van schrijven wordt het token verhandeld voor $ 203. Deze prijs is nog steeds meer dan 100% gestegen in de afgelopen zeven dagen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.