$ 10,5 miljoen winst voor de Zuid-Koreaanse regering, geboekt op een 4-jarige Bitcoin-uitval

Eindelijk hebben Zuid-Koreaanse officieren van justitie een Bitcoin (BTC) -opslag verkocht die ze in 2017 van een crimineel hadden geconfisqueerd. Nu is het meer dan $ 10,5 miljoen waard dan op het moment van de arrestatie. Naar verluidt is het geld gestort in de schatkist van het land. Dit is de eerste keer dat in beslag genomen Bitcoin door de autoriteiten is verkocht, volgens rapporten van het openbaar ministerie van Suwon.

Bovendien is het de eerste keer dat de munten in kwestie zijn verplaatst vanaf deze in 2017 in de koudeopslag werden geplaatst. Op het moment van de inbeslagname waren de munten eerst $ 238.000 waard. Echter, deze werden onlangs verkocht voor een bedrag van $ 10,8 miljoen en dat is een waardestijging van 4.400% in vier jaar tijd. Bitcoin was geprijsd op ongeveer $ 1.300 toen de arrestatie werd gemaakt, tegen april 2017.

Op basis van dat groeipercentage kunnen we dit aannemen. De autoriteiten lieten de coins in koudeopslag staan, omdat er op dat moment geen specifieke cryptocurrency-wetten of -voorschriften van kracht waren. De Zuid-Koreaanse regering voerde eind maart voor het eerst wijdverspreide cryptospecifieke wetten uit. Hierdoor werd er meer druk uitgeoefend op beurzen en virtuele activadienstverleners om echte handelsaccounts te gebruiken.

En om hun activiteiten te rapporteren aan de Koreaanse Financial Intelligence Unit. Naar verluidt verkochten aanklagers de coins zodra de wetten op 25 maart van kracht werden. Zuid-Korea is vastberaden om de cryptocurrency-ruimte te reguleren. De reden hiervoor komt door onthullingen over het gebruik van crypto’s door belastingontduikers en de eeuwige bezorgdheid over het witwassen van geld.

Nieuwe wetten zullen in januari 2022 van kracht worden die een vermogenswinstbelasting van 20% heffen op winsten uit cryptocurrency-handel. Het aantal investeerders in cryptocurrency is het afgelopen jaar met 25% gestegen, beweerde de nationale belastingdienst van Zuid-Korea. De stijging resulteerde in een toename van 800% van het totale handelsvolume.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.