$ 14 miljard aan nieuwe institutionele activa binnengehaald sinds april door Coinbase

Vanaf april heeft Coinbase een stijging van $14 miljard gezien in institutionele activa onder zijn beheer. Dat zei het hoofd van de institutionele berichtgeving bij Coinbase in een YouTube-interview dat vrijdag werd gepubliceerd. Brett Tejpaul vertelde aan interviewer Eliisabetta Bartolini, partner bij Heidrick & Struggles, dat institutionele activa onder beheer $ 6 miljard bedroegen toen hij in april bij het bedrijf kwam.

Activa onder beheer bij Coinbase zijn sindsdien gegroeid tot $ 20 miljard vandaag. Tejpaul kwam naar Coinbase na 25 jaar in verkoop en handel op de traditionele financiële markten met werkperioden bij Barclays en J.P. Morgan. Deels schreef Tejpaul deze groei toe aan de overname door Coinbase van Tagomi in mei. Hij gaf aan dat het hun vermogen radicaal heeft veranderd om tegemoet te komen aan institutionele klanten die slimme orderroutering en algoritmische uitvoering willen gebruiken.

Hij gaf verder aan dat hun handelsvolumes 20 keer hoger zijn dan in het begin van het jaar. Tejpaul zei dat nu nieuw kapitaal dat binnenkomt voor bitcoin in de miljarden, wordt gemeten door het bedrijf. Ook gaf de ervaren bankier mee dat door het toevoegen van J.P. Morgan Chase als zijn bankpartner en Deloitte als zijn auditor, Coinbase meer geloofwaardigheid van naleving heeft gegeven.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.