$ 1,48 miljard aan illegale buitenlandse cryptotransacties ontdekt door Koreaans onderzoek

Een ontdekking van 1,69 biljoen won, ongeveer $ 1,48 miljard, aan illegale overzeese cryptocurrency-transacties is gedaan bij onderzoek door verschillende instanties naar vermoedelijke cryptofraude en witwassen van geld in Zuid-Korea. Voor het overtreden van het verbod van het land op de buitenlandse cryptohandel zijn 33 mensen door de centrale douane van Seoul geïmpliceerd, volgens The Korea Times.

Lee Dong-hyun van de onderzoekseenheid van de centrale douane van Seoul onthulde de vermeende misdaden die zijn gepleegd. Dong-hyun onthulde ook dat de criminele daden in drie categorieën vielen. De mensen, betrokken bij de eerste groep, hielden zich bezig met buitenlandse crypto-uitwisseling, wat verboden is in Zuid-Korea.

Voor een bedrag van meer dan $ 700 miljoen, zouden deze personen externe entiteiten hebben gecontracteerd om geld over te maken dat is opgenomen voor buitenlandse cryptocurrency-uitwisselingen. De tweede categorie omvatte mensen die valse overschrijvingsgegevens gebruikten om crypto te kopen van buitenlandse beurzen, volgens Dong-hyun.

Een wisselkantoor in het land zou, in een van de gevallen, 308 miljoen dollar aan valse facturen hebben gebruikt om geld naar een buitenlands bedrijf te sturen. Naar verluidt zou het geld zijn gebruikt om crypto-tokens te kopen van buitenlandse beurzen. De betreffende beursoperator zou bijna $ 9 miljoen aan meerwaarden hebben verdiend, gezien de Kimchi-premie in Zuid-Korea die cryptoprijzen vaak aanzienlijk duurder ziet in het land.

Dong-hyun onthulde dat sommige mensen, in de derde categorie, Koreaanse creditcards gebruikten om geld op te nemen in het buitenland om crypto te kopen van buitenlandse crypto-uitwisselingen. De onderzoeker van de douane verklaarde dat overdracht van virtuele activa onder het mom van handels-, reis- of studiekosten ten strengste verboden is. De onderzoeker voegde eraan toe dat overtreders strafrechtelijk vervolgd zullen worden of boetes zullen krijgen.

Vijftien van de 33 hebben inderdaad een boete gekregen terwijl 14 anderen doorverwezen zijn naar openbare aanklagers. Vier mensen worden nog onderzocht, volgens Dong-hyun. Ook hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten strengere controles ingevoerd op crypto-uitwisselingen in het land. Verschillende altcoin-handelsparen die door zowel toezichthouders als bankpartners als riskant worden beschouwd, moesten door platforms geschrapt worden.

Gezien de toegenomen investeringen in crypto, onroerend goed en aandelen, heeft een recent rapport ondertussen gewaarschuwd voor stijgende schulden onder de jongvolwassen bevolking van Zuid-Korea.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.