Search
Close this search box.

$ 150 miljoen opgehaald door NYDIG voor twee Bitcoin-investeringsfondsen

De New York Digital Investment Group heeft $ 150 miljoen opgehaald via twee afzonderlijke investeringsfondsen voor cryptocurrency. Dit kwam naar voren uit documenten die op 24 november en 1 december zijn ingediend bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. Hierbij haalde het NYDIG Digital Assets Fund I $ 50 miljoen op, terwijl het NYDIG Digital Assets Fund II $ 100 miljoen ophaalde.

Volgens de rapporten is het geld ingezameld door Fonds I, dat puur in Bitcoin (BTC) investeert, afkomstig van slechts twee niet nader genoemde investeerders. Ondertussen zou het grotere Fonds II zijn volledige investering van $ 100 miljoen hebben ontvangen van één enkele investeerder.

De nieuwe fondsen volgen op een geweldig jaar voor NYDIG. De investeringsgroep kondigde in oktober een vermogensgroei van $ 50 miljoen aan via investeringen van commerciële en investeringsbanken, verzekeringsmaatschappijen en vermogensbeheerders. New York Digital Investment Group is een dochteronderneming van Stone Ridge, een vermogensbeheergigant van $ 10 miljard.

Onlangs heeft Stone Ridge, zoals gemeld door Cointelegraph, een eigen Bitcoin-investering gedaan voor een bedrag van 10.000 BTC. Tot vandaag heeft die investering een winst van meer dan $ 75 miljoen opgeleverd. Er lijkt een groeiende trend te zijn van grote bedrijven die in Bitcoin investeren. Zo heeft business intelligence-bedrijf MicroStrategy in augustus een investering van $ 250 miljoen gedaan in de nummer één cryptocurrency.

CEO van NYDIG, Robert Gutmann, merkte deze trend eerder dit jaar op en verklaarde dat Bitcoin overgaat naar “activa die overwegend institutioneel eigendom zijn.”

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.