21% van de Britse crypto-investeerders zegt er bijna niets van af te weten, volgens survey

Als het gaat om de investeringen van Britse crypto-investeerders schetst een nieuw onderzoek een somber beeld over hun motivaties, kennis en exposure. Het begrip onder Retail crypto-investeerders van de sector was “slecht of geen” toen ze hun eerste investeringen deden. Zo hebben bijna twee op de vijf (36%) van de Retail crypto-investeerders in het land toegegeven.

21% van de beleggers die crypto aanhielden beoordeelde hun kennis van de sector nog steeds als even laag, naarmate de tijd verstreek. Oxford Risk, een commercieel softwarebedrijf dat zich richt op producten voor vermogensbeheerders en financiële dienstverleners, heeft het onderzoek uitgevoerd. Naar verluidt werd de onderzoek steekproef voor de enquête gewogen om het demografische profiel van het Verenigd Koninkrijk weer te geven. Maar het was toch klein met slechts 1.038 respondenten.

Het onderzoek gaf aan dat de vraag naar digitale activa werd aangedreven door FOMO, of angst om iets te missen, naast een lage investeringsgeletterdheid als het gaat om crypto. Van de respondenten zei ongeveer 35% veel te lezen over torenhoge cryptoprijzen terwijl 15% aangaf dat ze door vrienden of familie waren aangemoedigd om in de sector te investeren.

Hoofd gedragsfinanciering bij Oxford Risk, Greg B Davies, zei dat de zorg is dat te veel mensen blind kopen zonder te weten wat ze doen. En dat ze worden beïnvloed om te investeren door stijgende prijzen en andere mensen die hen aanmoedigen om het te proberen. Volgens Davies is het zorgelijk als mensen forse bedragen hebben geïnvesteerd in crypto’s en niet begrijpen wat ze hebben gekocht.

Over de toekomst van de markt is een grote minderheid ook nog steeds onzeker, want 45% antwoordde dat ze niet weten of er een aanhoudende prijsstijging zal zijn. Terwijl 32% hiervan niet overtuigd was en 24% was er vast van overtuigd dat dat zou gebeuren. 21% van de respondenten is in ieder geval van plan om dit jaar voor het eerst crypto te kopen of hun huidige bezit te vergroten.

Het is opmerkelijk dat de meeste beleggers relatief kleine hoeveelheden contant geld in de sector hebben gestoken. Hierbij zei 81% dat ze slechts een beetje crypto hadden gekocht in de geest van “zien wat er gebeurt”. 76% heeft minder dan 5% of minder dan dat van hun totaal spaargeld geïnvesteerd terwijl 41% minder dan 1%. Echter, 7% van de investeerders heeft maar liefst 20% van hun totale cryptovermogen ingezet om meer te verdienen.

Terwijl 10% van de investeerders meer dan 10% van hun totaal cryptovermogen heeft ingezet. Vergeleken met 1,9 miljoen vorig jaar, hadden 2,3 miljoen volwassenen in het land in juni 2021 crypto-activa in bezit, volgens een recent onderzoek van de Britse Financial Conduct Authority. De FCA ontdekte dat de mediane belangen waren gestegen tot £ 300 ($ 420), een stijging van £ 260 ($ 370) in 2020, naast het toegenomen aantal investeerders.

Deze opleving ging gepaard met een toename van het bewustzijnsniveau. 78% van de Britse volwassenen zei hierbij dat ze van crypto hadden gehoord. Een stijging opnieuw van 73% het jaar ervoor. Net als Oxford Risk merkte de FCA echter op dat er een opmerkelijke afname is van het begrip van crypto. En suggereerde op dezelfde manier als Oxford Risk dat veel consumenten de technologie en de industrie niet begrepen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo