2e rijkste Mexicaan investeert 10% van zijn vermogen in Bitcoin

De 2e rijkste man van Mexico, Ricardo Salinas Pliego, heeft onthuld 10% van zijn vermogen te hebben geïnvesteerd in Bitcoin (BTC). De miljardair deelde een video geschoten in een Latijns-Amerikaans land. Daarop is te zien dat banken papiergeld in vuilniszakken weggooien in de afvalcontainer. Naar zijn zeggen is papiergeld niets waard en hij voegde eraan toe dat het goed is om je investeringen te diversifiëren.

Op de video lijkt het erop alsof er zakken vol Venezolaanse bolivars weggegooid worden. Hierbij werden ook de 10.000 bolivar biljetten weggegooid die in 2016 en 2017 uitgegeven werden. In 2018 volgde een redominatie van de bankbiljetten te midden van een verergerde inflatiecrisis.

3 uren daarna tweette Pliego een aanbeveling voor het boek, The Bitcoin Standard. In zijn tweet beweert Pliego dat Bitcoin burgers beschermt tegen onteigening door de regering. Hij onthulde bovendien zijn investering in cryptocurrency. Zijn tweet in het Spaans werd vertaald met Google. Daarin staat dat hij vandaag het boek, The Bitcoin Pattern, aanbeveelt.

Volgens Pliego is dit het beste en belangrijkste boek als je Bitcoin beter wilt begrijpen. Hij stelde verder dat Bitcoin burgers beschermt tegen onteigening door regeringen. Hij zei verder dat veel mensen hem vragen als hij bezitter is van Bitcoin en hij bevestigde met ja. Hij gaf ook aan 10% van zijn liquide vermogen geïnvesteerd te hebben in Bitcoin.

Crypto Twitter reageerde natuurlijk opgewekt op het nieuws dat de 166ste rijkste burger van de wereld flink geïnvesteerd heeft in Bitcoin. Dan Held van Kraken kondigde zelfs aan dat de institutionele kudde op hol geslagen is. Pliego reageerde op deze reactie van Held en stelde dat de institutionele acceptatie langzaamaan al had plaatsgevonden. En dit vanaf de lancering van Bitcoin Investment Trust van Grayscale in 2016.

De miljardair merkte ook op dat hij de resterende 90% van zijn liquide middelen geïnvesteerd heeft in mijnen van edele metalen. Pliego werd in 1955 geboren in Mexico City, is oprichter en president van Grupo Salinas. Deze bedrijvengroep wordt gevormd door verschillende bedrijven in media, telecommunicatie, financiën en detailhandel.

Verder is TV Azteca ook eigendom van Salinas. TV Azteca is de op een na grootste producent wereldwijd van Spaanstalige programma’s en het tweede grootste mediabedrijf van Mexico.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo