3 manieren waarop de Bitcoin bull run van eind 2020 anders is dan deze Bitcoin bull run

Deze Bitcoin (BTC) rally heeft in feite verschillende grote verschillen die het niet normaal maken, vergeleken met eind 2020. Bitcoin is in Q3 2021 een ander beest vergeleken met Q4 2020, volgens Pete Humiston, manager van Kraken Intelligence Research.

Hoge korting behouden door GBTC

Bitcoin ziet nog steeds geen razernij van interesse en kopen. Hoewel Bitcoin in slechts een maand tijd van $ 29.000 naar $ 48.000 is gegaan. Er is weinig bewijs van het soort vraag dat het begin van dit jaar of het einde van het vorige jaar kenmerkte. Toch hebben hogere prijsniveaus stevige steun gekregen. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) die deze week met een korting van ongeveer 13% blijft handelen op de huidige spotprijs is een voorbeeld hiervan.

De vraag naar GBTC is niet helemaal stapsgewijs toegenomen en zelfs het kortingstarief wordt door veel institutionele beleggers niet als een koopje behandeld. Toch is Bitcoin in prijs gestegen. De GBTC-premie bedroeg ongeveer -20% op het dieptepunt van de prijsdaling van BTC. Humiston merkte op dat hoewel GBTC sinds de korting van 20% in mei is gestegen, het nog steeds handelt met een grote korting van -10%.

Hij gaf verder aan dat ze deze korting waarschijnlijk zullen zien vervagen als marktdeelnemers de kans grijpen om $ BTC-blootstelling met korting te bezitten. Omdat de vraag echt weer begint aan te trekken, wat het niet lijkt te zijn, volgens Humiston.

Bij prijsprestaties blijven financieringspercentages achter

Een lage openstaande rente op Bitcoin-futures en lager dan verwachte financieringspercentages zijn twee andere factoren die de huidige Bitcoin-marktstructuur onderscheiden. Door het tempo van de prijsstijgingen in de afgelopen maand contrasteren beide met de start van de bull run van 2020 en gaan tegen de stroom in.

Humiston voegde eraan toe dat ze $ BTC in de tijd hebben zien bewegen van $ 30K naar $ 48K. De open rente is gedaald en de doorlopende Bitcoin financieringsgraad is nog steeds relatief laag, maar nog positief. Het komt als een verrassing en is echt niet normaal dat geen van beide de enorme rally van BTC echt hebben gevolgd, volgens Humiston. Toch zijn de financieringspercentages sinds de prijscrash in mei nu positiever dan ooit.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.