3 redenen waarom Bitcoin, nadat het opnieuw $ 19,5K niet heeft gebroken, net is gevallen

Op 15 december schoot de Bitcoin-prijs (BTC) kort boven $ 19.500, tot $ 19.570 op Binance. Vervolgens daalde BTC binnen drie uur naar $ 19.050, met een plotselinge terugval van 2,5%. Vanaf het momentum van zijn opluchtingsrally en negatieve marktfinancieringspercentages voor futures piekte Bitcoin tot ongeveer $ 19.600. Maar het verwierp hetzelfde niveau al sinds november als gevolg van verkoopdruk van walvissen.

Een opluchtingsrally werd verwacht voor Bitcoin

Op 12 december toonden technische indicatoren aan dat BTC oververkocht was na een daling onder $ 17.600, volgens berichtgeving van Cointelegraph. Op de vier-uren kaarsgrafiek waren een bullish divergentie en een TD9-koopindicator te zien, die aangeven dat de verkoopdruk uitgeput was. De prijs van Bitcoin herstelde zich snel boven de $ 18.000 en zette zijn koers voort tot voorbij $ 18.300.

Toen BTC vervolgens het belangrijkste weerstandsniveau van de walviscluster doorbrak op $ 18.800, werd het momentum verder opgevoerd. Bitcoin bleef stijgen, gesteund door de opluchtingsrally en steeg uiteindelijk tot $ 19.570 op grote beurzen.

BTC  gevoed door negatieve futures-financieringspercentages

Toen Bitcoin begon te herstellen boven $ 18.000, werden de financieringspercentages voor futures op Binance Futures en andere grote platforms negatief. Als er meer short-sellers zijn dan kopers wordt het financieringspercentage van Bitcoin-futurescontracten negatief. Dit betekent dat de kans op een korte squeeze toeneemt, waardoor de vraag van kopers plotseling kan stijgen.

Het financieringspercentage van Bitcoin wordt eigenlijk zelden negatief. En ondanks dat het financieringspercentage een korte tijd negatief was, was dit een aanwijzing voor agressieve verkoop.

Een handelaar die bekend staat onder het pseudoniem “Byzantijnse generaal”, wees erop dat short-sellers zeer agressief waren gedurende de hele opluchtingsbijeenkomst. Hij zei dat een beweging boven $ 19.300 veel short sellers zou opleveren. Hij voegde eraan toe dat short sellers echt weer agressief waren en dat ze nu onder water liggen. Hij vervolgde dat als BTC door $ 19.300 breekt, zij veel verlies lijden.

Het moment Bitcoin $ 19.300 overschreed, bereikte het snel zijn weg naar $ 19.570, wat suggereert dat er een grote korte squeeze plaatsvond.

Terugkeer Bitcoin-walvissen gezien bij uitwisselingen

Bitcoin zag, ondanks het sterke herstel, toen een grote uitverkoop boven de $ 19.500, omdat walvissen toen winst maakten. De CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju, gaf op 15 december te kennen dat hij zijn positie verkleint, door de toename van walvisafzettingen op beurzen. Hij zei dat de winst gemaakt is op $ 19.250 en schakelde over van generatie lang (10x) naar normaal lang (1x).

Hij zei verder dat als je kijkt naar All Exchange Inflow Mean (144-block MA), dan zijn de $ BTC-walvissen aan het storte op beurzen. Ju is van mening dat walvissen meer tijd nodig hebben om hier winst te maken. Sindsdien is Bitcoin teruggezakt tot onder $ 19.100 en hecht het zich opnieuw onder het weerstandsgebied van $ 19.400.

De sleutel voor Bitcoin op korte termijn, is om boven het ondersteuningsniveau van $ 18.800 te blijven. Dit niveau zou een bullish teken zijn dat BTC zou kunnen aanzetten om nog een keer naar nieuwe recordhoogtes te gaan, zoals Cointelegraph heeft gemeld.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo