Search
Close this search box.

3 redenen waarom SHIB steeds hoger springt, Shiba Inu haalt namelijk een nieuwe ATH

Begin 2021 verschenen meme-coins plotseling en droegen bij om de bullmarkt op gang te brengen. Dit gebeurde nadat Dogecoin (DOGE) boven $ 0,01 steeg naar nieuwe hoogtepunten terwijl het door mensen als Elon Musk en Mark Cuban ondermijnd werd. Dogecoin-klonen en andere tokens met hondenthema doken kort daarna op om mee te profiteren van het bullish momentum.

En Shiba Inu (SHIB) was een van de projecten die mee profiteerde en hoger steeg. Het lijkt erop dat de meme-tokens gereed zijn om hun run voort te zetten, nu Bitcoin (BTC) weer een nieuw record heeft bereikt. En deze keer wachten de meme-tokens niet tot de grote namen aan boord komen. SHIB is naar nieuwe hoogten gestegen in de afgelopen twee weken en verwarde cryptocurrency-handelaren tasten nog steeds in het duister naar de exacte oorzaak.

Vanaf SHIB verhandeld werd op een dieptepunt van $ 0,0000069 op 1 oktober, is de prijs van SHIB 914% hoger gestegen tot een nieuw record van $ 0,0000699 op 27 oktober, laten gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien. Tegelijkertijd steeg het 24-uurs handelsvolume met 137 % tot $ 24,67 miljard. Er zijn drie redenen voor de stijgende prijs en het handelsvolume voor Shiba Inu.

Een is de notering op meerdere beurzen, verder de lancering van een eigen lijn van Shiboshi non-fungible tokens (NFT’s) en de stijgende openstaande belangstelling van SHIB op derivatenbeurzen.

Toegang tot SHIB vergroot door exchange-vermeldingen

De toename van gebruikerstoegang tot SHIB door de vermelding op meerdere cryptocurrency-uitwisselingen, was een van de grootste factoren die bijgedragen heeft aan de stijging van de prijs van het token de afgelopen maand.

De BitKan-uitwisseling, AOFEX, StealthEx en CoinFlex zijn enkele van de uitwisselingen waarop nieuwe vermeldingen voor SHIB en het LEASH-token van het protocol zijn geplaatst. Om de vermelding van LEASH te vieren, lanceerde Change Now ook een ‘flip DOGE for SHIB-campagne’. Ook kreeg het ecosysteem een boost nadat een samenwerking met de crypto-betalingsprovider NOWpayments werd aangekondigd.

Deze samenwerking zorgde ervoor dat SHIB en LEASH kunnen worden geaccepteerd als een vorm van betaling, gebruikt voor donaties en beschikbaar zijn voor het uitgeven van salarissen in crypto via de functie voor massabetaling. 3% van de winst die NOWPayments ontvangt van alle SHIB-transacties wordt verbrand als extra deflatoir kenmerk.

NFT’s van Shiboshi

De lancering van een eigen lijn van NFT’s, bekend als Shiboshi’s, was een tweede reden voor de opbouwende kracht van Shiba Inu. In het cryptocurrency-ecosysteem blijven NFT’s een van de meest populaire sectoren en vormen een betrouwbare manier voor projecten om hun gemeenschapsinteractie en ondersteuning te vergroten. 10.000 individuele NFT’s waren beschikbaar via de Shiboshi-drop.

Bovendien hadden community leden 24 uur om deze te kopen met het LEASH-token van het protocol. Nu zijn alle Shiboshi’s geslagen en genoteerd op de OpenSea NFT-marktplaats.

Open interest neemt toe

De OI, open interest, voor SHIB steeg op 3 oktober van $ 15,7 miljoen naar een record van $ 178,95 miljoen op 27 oktober, toen de prijs van SHIB naar een nieuw recordhoogte steeg. De open interest lijkt de prijspomp te volgen in plaats van een daadwerkelijke stijging, volgens marktanalist en CoinTelegraph-medewerker Marcel Pechman. Hij vond het interessant om op te merken dat meestal verwacht wordt dat verkopers hun positie tijdens bullruns laten liquideren.

Echter, in deze recente aanloop is dit niet gebeurd, dus hebben handelaren ofwel de short verdubbeld door meer marge toe te voegen, wat de marktanalist als onwaarschijnlijk ziet. Of dat het marktmakers zijn die volledig zijn afgedekt en zich niets aantrekken van de prijs, volgens Pechman. Hij zei dat longs enorme winsten maken, dus is het gemakkelijker voor hen om daar te blijven kopen en de prijs op te drijven.

Echte short-sellers lijken er niet te zijn, alleen market makers, volgens Pechman. De openstaande rente zou zijn gedaald als er enorme liquidaties waren geweest. Voordat de recente prijsstijging plaatsvond op 24 oktober, begonnen VORTECS™-gegevens van Cointelegraph Markets Pro een bullish vooruitzicht voor SHIB te detecteren. De VORTECS™-score dient alleen voor Cointelegraph.

Het is een algoritmische vergelijking van historische en huidige marktomstandigheden, afgeleid van een combinatie van datapunten, waaronder marktsentiment, handelsvolume, recente prijsbewegingen en Twitter-activiteit. Op 23 oktober begon de VORTECS™-score voor SHIB te stijgen en klom op 24 oktober in de donkergroene zone voor een maximum van 89. Dit was ongeveer zeven uur voordat de prijs de volgende drie dagen met 119% steeg.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.