Search
Close this search box.

31% van de Britten is nieuwsgierig naar cryptovaluta, maar heeft geen informatie blijkt uit onderzoek

Bijna een derde van de respondenten is nieuwsgierig naar investeringen in digitale activa, laat een recente Britse enquête zien over hun houding tegenover cryptovaluta. Via OnePoll liet Crypto-handelsplatform Ziglu het onderzoek uitvoeren, een marktonderzoeksbureau dat 2.000 Britten ondervroeg. 62% van de 31% die interesse toonden, heeft zich teruggehouden, omdat ze de markt niet begrijpen.

En 43% zegt geen veilige manier te kennen om crypto te kopen. Echter, dit gebrek aan kwaliteitsinformatie houdt niet alle potentiële investeerders tegen. 14% van de ondervraagden hadden al cryptovaluta gekocht. Van deze ondervraagden beweerden 13% helemaal geen eerdere beleggingservaring te hebben. Tegelijkertijd beschouwde 23% zichzelf als nieuweling op het gebied van beleggen.

In Londen bleken digitale activa het populairst te zijn, waar 30% van de respondenten in het verleden crypto had gekocht. In Wales daalde Dit cijfer tot 9%, het minst crypto-savvy deel van het Verenigd Koninkrijk. In de ogen van het Britse publiek wint cryptovaluta zeker aan legitimiteit. Meer Britten kozen voor cryptovaluta in hun top drie (30%) dan voor onroerend goed (19%), op de vraag hoe ze 100 euro ($ 137) zouden investeren.

19% vond dat 100 euro investeren in onroerend goed een potentiële geldverspiller was, wat misschien wel de grotere verrassing is.

Goud werd door 31% van de respondenten geplaatst in de top drie en versloeg crypto met een neuslengte. Mark Hipperson, Ziglu CEO, zei dat hun enquête het belang van financiële inclusie benadrukt. En daarom zullen zij niet alleen het woord blijven verspreiden over hoe crypto werkt. Echter, zij zullen ook vertellen over hoe gemakkelijk en veilig het nu kan zijn om te kopen en verkopen, vervolgde Hipperson.

Accounthouders kunnen met Ziglu kunnen direct met hun mobiele app cryptovaluta kopen en verkopen. Deze kunnen zij overdragen aan andere accounthouders en gebruiken voor aankopen met een debet kaart.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.