$ 37 miljoen opgehaald door Avanti Financial voor het lanceren van zijn institutionele cryptobank

$ 37 miljoen opgehaald in een serie A-ronde, liet De Avanti Financial Group weten met een aankondiging. Zo komt het bedrijf dichter bij de lancering als digitale activabank. Avanti verklaarde in een aankondiging van 25 maart dat het de opbrengst zal gebruiken om het vereiste wettelijk kapitaal te financieren dat nodig is voor de lancering. Los van het financieren van ontwikkelings- en andere bedrijfskosten.

Het totale ingezamelde bedrag komt door de ronde op $ 44 miljoen. Notabele institutionele beleggers waren de deelnemers van de ronde, zoals Coinbase Ventures, Binance.US, Morgan Creek Digital, Madison Paige Ventures, AP Capital en Susquehanna Private Equity Investments. Behalve deze ook personen, waaronder Trace Mayer en enkele leidinggevenden en directeuren van Avanti.

De University of Wyoming Foundation heeft ook bijgedragen aan de financieringsronde. In 2020 werd Avanti opgericht als een bank in Wyoming die gemaakt is om te dienen als een brug die voldoet aan de regelgeving tussen betalingssystemen in Amerikaanse dollars en digitale activa. In oktober 2020 kreeg het bedrijf van de staat Wyoming voor het eerst de status van bankcharter.

Bovendien was Avanti het tweede cryptobedrijf dat een bank werd na Kraken Financial, dat het bankcharter in september van hetzelfde jaar ontving. Caitlin Long, oprichter en CEO van Avanti Financial, verklaarde dat het bedrijf meer dan 2.500 inkomende vragen van klanten heeft ontvangen sinds de aankondiging van de goedkeuring van het bankcharter. Avanti kijkt er dan ook naar uit om later dit jaar klanten te gaan bedienen.

Long onthulde geen details over een lanceringsdatum. Ze zei echter dat er wel een volledig gereguleerde aan dollar gekoppelde stablecoin in de pijplijn zat. Zij gaf dat hun routekaart het aanbieden van API-gebaseerde betalingsdiensten in Amerikaanse dollars voor overboekingen, ACH en SWIFT omvat. Verder uitgifte van hun tokenized, programmeerbare Amerikaanse dollar genaamd Avi. En bewaring en on-/ off-ramp diensten voor Bitcoin en andere digitale activa.

In september 2020 bevestigde Caitlin Long in een interview met Cointelegraph dat Avanti niet van plan is een beurs te worden en alleen voor institutionele beleggers zal zijn. Trace Mayer, de vroege Bitcoin-adoptant en ondernemer, vormde het consortium dat Avanti’s Series A leidde. Mayer verklaarde dat Avanti uitermate goed gepositioneerd is om tegemoet te komen aan de behoefte aan legaal conforme operators in de digitale asset-industrie naarmate de markten volwassen worden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.