$ 3T gecombineerde marktkapitalisatie voor het eerst bereikt door crypto-markten

CoinGecko schat dat de gecombineerde marktkapitalisatie van cryptocurrency voor de eerste keer boven de $ 3 biljoen is gebroken. Bitcoin (BTC) werd hierbij binnen 2% van zijn hoogste punt ooit verhandeld, terwijl Ether (ETH), Solana (SOL) en Polkadot (DOT) zich voortbewogen in nieuwe prijsklassen.

De totale cryptomarktkapitalisatie bereikte nieuwe hoogtepunten boven het vorige record van $ 2,62 biljoen op 20 oktober en deze is in minder dan drie weken met nog eens 14,5% gestegen, volgens CoinGecko. Op 12 mei van dit jaar bereikte de gecombineerde crypto-marktkapitalisatie eerder een piek van bijna $ 2,62 biljoen. Daarna kaatste hij terug op 20 juli van een lokaal dieptepunt van $ 1,24 biljoen.

De totale kapitalisatie van digitale activa bereikte bij de vorige bull-cyclus een hoogtepunt van $ 848,6 miljard op 6 januari 2018. Op 518 cryptocurrency-uitwisselingen worden 10.418 digitale activa gevolgd door de gegevens van CoinGecko. In de afgelopen twee jaar heeft Bitcoin indrukwekkende prijsstijgingen laten zien. Toch is de marktdominantie van BTC met 42,8% gedaald sinds het op 6 september 2019 een top van 70,8% bereikte.

Met meer dan het dubbele verslaat Bitcoin zijn naaste rivaal nog steeds in termen van marktaandeel met 40,5% of $ 1,22 biljoen vergeleken met de 18,6% of $ 560 miljard van Ether. Echter, de gecombineerde kapitalisatie van alle andere cryptocurrencies is 40,9% of $ 1,24 biljoen. Dit toont een toename aan in de grote aantallen van de digitale activasector.

Het Ethereum-ecosysteem vertegenwoordigt nu een marktkapitalisatie van $ 829 miljard of een dominantie van 27,6%, volgens Ethereum-screener van Messari. Deze volgt nu 209 projecten die op het netwerk zijn gebouwd.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce