$ 400 miljoen Bitcoin-investering via GBTC gepland door Bill Miller

Bill Miller, hedgefondslegende, toont een nog grotere honger naar Bitcoin (BTC). The Miller Opportunity Trust zoekt indirecte blootstelling aan BTC via de Grayscale Bitcoin Trust, volgens een aanvraag van vrijdag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Op het moment dat de GBTC-premie op het laagste niveau is sinds april 2019, komt de geplande investering.

Het is een flinke afwijking van de gebruikelijke investeringen in aandelen en derivaten voor het fonds van $ 2,25 miljard, als de overname van GBTC-aandelen doorgaat. Luchtvaartmaatschappijen, gezondheidszorg en financiële dienstverlening worden op de website van de trust vermeld, als een van de belangrijkste investeringsposities.

De GBTC-uitgave zou oplopen tot $ 300 miljoen, met de Bitcoin-blootstelling van het fonds beperkt tot 15% van het beheerd vermogen. De trust gaf commentaar op prijsvolatiliteit als onderdeel van de indiening. Hierbij verklaarde de trust dat er relatief weinig gebruik is van Bitcoin in de detailhandel en commerciële markt in vergelijking met het relatief grote gebruik van Bitcoin door speculanten.

Zelf is Miller een bekende Bitcoin-voorstander. De legendarische Wall Street-investeerder investeerde in 2016, 30% van zijn hedgefonds in Bitcoin. Vanaf toen is dit aandeel gestegen tot meer dan 50%, waarbij de BTC-investering heeft bijgedragen aan de enorme groei van de waarde van het hedgefonds van Miller. Miller verzette zich tegen Warren Buffett’s beruchte ‘rattengif’-antwoord in januari door eraan toe te voegen dat contant geld in dat geval de rat was.

Dan Morehead, CEO van Pantera Capital in 2018, onderschreef de gevoelens die de opmerkingen weerspiegelen. Hij zei dat iets, wat lijkt op Bitcoin, rattengif is, omdat banken de ratten zijn. Onlangs steeg Bitcoin in het weekeind naar $ 40.000, het hoogste prijsniveau in bijna een maand. Echter, de beweging werd boven $ 40.000 opgevangen met een snelle terugval onder $ 38.000.

Hierbij daalde de grootste crypto qua marktkapitalisatie bijna 2% in de afgelopen 24-uurs handelsperiode.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.