$ 48K is het nieuwe BTC-ondersteuningsniveau blijkt uit krankzinnige Bitcoin-prijsconsolidatie

Sinds begin februari 2021 heeft Bitcoin (BTC) een onvoorstelbare prijsconsolidatie gezien. En nu bedraagt de fundamentele ondersteuning $ 48.000. Volgens Glassnode, on-chain monitoring resource, was de tweede maand van het jaar als geen ander een vormende periode voor Bitcoin.

$ 35.000 voor Bitcoin is iets van de vorige maand

Yann Allemann en Jan Happel, de medeoprichters van het Bitcoin-netwerk, bespraken de huidige staat ervan. Zij gaven aan dat veel prijsindicatoren in februari een waren gereset. Op 17 februari schreven ze in een tweet dat het onvoorstelbaar is, de hoeveelheid consolidatie die Bitcoin sinds januari heeft gezien. De fundamenten konden hierdoor echt worden ingehaald en de indicatoren konden worden gereset.

Verder gaven ze aan dat het erop lijkt dat $ 48k nu de nieuwe $ 35k is. Het gevoel bij de bulls wordt sterker door dit levendige perspectief. In de hoop dat $ 50.000 een solide basis zal vormen zonder een grote correctie. $ 50.000 is een niveau dat Bitcoin deze week voor het eerst haalde. Eventuele drops werden snel opgekocht, ondanks het wiebelen van de prijs rond de $ 50.000.

Dit duidt op solide kopers ondersteuning op hogere niveaus, ongeacht het tempo van prijsstijgingen of enig negatief extern verhaal rond Bitcoin. Willy Woo, statisticus, voegde toe in reactie op de bevindingen van Glassnode. Woo beschreef het als te zijn een zwarte zwaan die nodig is om $ 36.000 te breken bij een dagelijkse afsluiting, onder kapitaalstroommodellen.

De huidige positie van Bitcoin beschreef hij als zijnde in de middenfase van een bullmarkt.

Volgens Saylor geen terugval meer van 80% voor Bitcoinprijs

Ondertussen waren Allemann en Happel niet de enige. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, beweerde dat Bitcoin niet nog eens 80% prijsverlaging zou zien zoals in 2018. Dit gaf hij aan in zijn laatste verschijning op de podcastserie van “The Bitcoin Standard” auteur, Saifedean Ammous, in het weekeind. Saylor zei tegen Ammous dat de vluchtigheid niet hetzelfde is. En als je naar de terugval kijkt, zijn ze niet hetzelfde, vervolgde Saylor.

Saylor vergeleek toen Bitcoin opliep tot $ 40.000 en terug werd verhandeld tot $ 30.000. Hij legde uit aan Ammous dat het toen een retracement was van 25% en niet een retracement van 80%. Zoals aangekondigd deze week, is MicroStrategy van plan om op korte termijn nog eens $ 900 miljoen aan BTC te kopen. Zo meldde Cointelegraph.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.